Ce înseamnă măsurile 90-60-90 și de unde a apărut acest standard în frumusețe

90 60 90
90 60 90

Indiferent de eră, doamnele și-au dorit să se încadreze în standardele de frumusețe spefice vremii, să aibă un trup de invidiat, astfel încât hainele să arate splendid atunci când sunt purtate. De-a lungul timpului, standardul 90 60 90 s-a bucurat de o popularitate din ce în ce mai mare și a fost un reper pentru femei, în special în lumea modei.

 

Descoperă în rândurile de mai jos ce înseamnă măsurile 90 60 90, de unde au apărut și de ce se bucură de o popularitate atât de mare, chiar și după mult timp.

Ce reprezintă măsurile 90 60 90

Citește și: Cele mai bune coafuri de interviu pentru femei pe care să le încerce în 2024

ce inseamna 90 60 90
Ce înseamnă 90 60 90[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Cum să te îmbraci pentru un interviu

În fiecare perioadă a istoriei, frumusețea a arătat diferit, iar termenul de perfecțiune s-a modificat, odată cu trecerea timpului și cu schimările de la nivel social. Spre exemplu, în 1600 femeia perfectă era considerate cea cu forme, mai plinuță.

Odată cu evoluția lumii și a societății, ideea de a fi frumos s-a schimbat. Standardul de frumusețe 90 60 90 este o măsurătoare a proporțiilor corporale feminine, reprezentând circumferința bustului, taliei și șoldurilor.  Astfel, se consideră că femeia perfectă are circumferința bustului de 90, a taliei de 60 și a șoldurilor de 90. Cu toate că este destul de dificil ca o doamnă să se încadreze în aceste măsurători, se pare că sunt considerate de mulți ca fiind o formă ideală a proporțiilor feminine.

De ce au devenit dimensiunile perfecțiunii și cine le-a popularizat

istoria 90 60 90
istoria 90 60 90[Sursa foto: Freepik]

Cu mii de ani în urmă, sculpturile și operele de artă înfățișau siluete curbate și plinuțe. În Grecia antică, Afrodita, zeița frumuseții a fost adesea asociată cu o înfățișare cu forme. Artiștii au continuat să o înfățișeze pe femeia „ideală” ca fiind voluptoasă până în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea.

Cu toate acestea, talia îngustă și șoldurile mari deveniseră populare, așa că cel mai popular accesoriu era corsetul. Rolul femeii în societate s-a schimbat de-a lungul timpului și asta s-a întâmplat și cu modul în care aceasta era percepută ca fiind perfectă. Odată cu secolul al XX-lea, corpul mai atletic a devenit mai râvnit. Originea standardului 90 60 90 este dificil de stabilit precis, deoarece a fost influențat de numeroși factori culturali și sociali de-a lungul timpului.
Cu toate acestea, a câștigat popularitate în special în lumea modei și a industriei de divertisment. Pe măsură ce corpurile zvelte ale femeilor au început să apară în reviste, la mijlocul anilor 1920, o epidemie de tulburări de alimentație a avut loc în rândul mai multor femei.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: VIDEO ”Dacă mă accepți așa, dacă nu, ciao”. Antoni a răbufnit! Concurentul, la un pas de a pune stop relației cu Rebecca. Ce a făcut bruneta l-a scos complet din minți- stirilekanald.ro

ce este 90 60 90
Ce este 90 60 90[Sursa foto: Freepik]

Modelele, actrițele și persoanele publice au început să adopte un stil mai strict de alimentație, aspirând la standardul 90 60 90. Această teorie a femeii perfecte a devenit și mai populară odată cu începutul anilor 90’ ,atunci când modelele din marile reviste de modă și lifestyle și cele ce apăreau la prezentări de modă, aveau un trup slab, care se încadra în aceste măsurători.

Apărând astfel de femei în lumea mass-mediei, a modei, a filmului și a reclamelor, publicului i s-a întipărit în minte că femeia perfectă se încadrează în aceste norme. În majoritatea reclamelor de la acea vreme, ale marilor branduri, vom observa femei slabe, care se încadrează în măsurătoarea 90 60 90. Cu toate acestea, este important de știut că nu oricine poate ajunge să arate în acest mod, deoarece conformația joacă un rol important în felul în care arată corpul. De asemenea, pentru a atinge acest standard al perfecțiunii, impus de societate, multe vedete și alte femei au recurs la metode nesănătoase de a slăbi sau chiar la intervenții estetice. Din fericire, în ultimii ani se promovează în social media și frumusețea naturală, dar și ideea de a ne simți bine în corpul nostru, oricum am arăta.  

Te invităm și mâine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Modă pentru femei peste 50 de ani. Idei de ținute și sfaturi pentru garderobă

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Momente de groază pentru Alexandra Ungureanu! Artista a crezut că nu va mai ajunge acasă: ”Eram pregătită să-mi iau la revedere”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Dan Negru, premiat aseară în cadrul Galei "Valori Contemporane", organizată de Radar de media

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies