Ce înseamnă hipertiroida. „ Nutriția poate să înrăutățească”


Foarte multe persoane, în special femei, se confruntă cu probleme de sănătate la nivelul glandei.


In articol:

 În cadrul emisiunii „Dimineața cu noi”, doctorul Simona Carniciu, medic primar diabet și nutriție, a explicat care sunt cauzele hiperitoridei, simptomele, dar și soluțiile care pot ajuta pacienții să se confrunte mai ușor cu boala.

Cu toate că această afecțiune produce destul de multe complicații, cu o atenție sporită și cu respectarea câtorva recomandări, pacienții care se confruntă cu o astfel de boală, pot duce un trai sănătos.

Ce simptome poate provoca hipertiroida

dimineata cu noi medic

Doctor Simona Carniciu, în cadrul emisiunii „Dimineața cu noi”

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști

Doctorul Simona Carniciu a explicat că afecțiunile tiroidei sunt de două feluri și se manifestă diferit. Un număr mare de persoane se confruntă cu hipotiroidie, care provoacă acumularea de kilograme în plus. Nutriția este un factor esential pentru organismul nostru, însă în cazul persoanelor ce suferă de probleme ale tiroidei, alimentația joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății.

„Dacă vorbim de afec țiunile tiroidei, avem două variante, fie hiperactivă, fie hipoactivă.

Dacă avem hipertiroidie, avem o activitate mult mai avansată, pote să se manifeste cu o rată metabolică destul de mare, să slăbim.Cel mai îngrijorător la hipertiroidie este faptul că poate să crească destul de mult bătăile inimii. Dacă vorbim de hipotiroidie, aici este tot legat de ce înseamnă partea de nutriție, pentru că nu doar că nutriția poate să vindece, dar nutriția poate să înrăuntățească”, a explicat medicul Simona Carniciu.

De asemenea, nu doar scăderea sau acumularea în greutate reprezintă simptomele afecțiunii tiroidei, ci și starea de oboseală, constipația sau afectarea texturii pielii.

Nutriția corectă, esențială în cazul afecțiunilor tiroidei

hipotiroidism dieta

Ce este bine să mănânci când ai probleme cu glanda

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: ,,Boli virale nu ne poate da”. Părul de pisică se depune pe ficat sau pe plămâni?

Mai mult, doctorul a explicat că persoanele care se confruntă cu această afecțiune, trebuie să fie foarte atente la alimentație, dar factorul cel mai important rămâne medicația, acolo unde este nevoie. De asemenea, specialistul Simona Carniciu a explicat că sunt de evitat produsele care conțin gluten, iar sarea trebuie consumată cu moderație. Mai concret, este recomandată sarea cu iod, fiind necesară doar o jumătate de linguriță pe zi.

„În cazul hipotiroidiei, în mod normal trebuie să ne ferim de alimentele care produc inflamație. Inflamație poate să producă tot ce înseamnă gama cu gluten. Afectarea metabolică poate să fie destul de serioasă în cazul glutenului. Atenție, nu înseamnă că nu trebuie să mâncăm gluten deloc, ci pur și simplu trebuie să controlăm cantitatea.”, a declarat medicul.

Ce alimente recomandă medicii

hipertiroidism simptome

Care sunt simptomele hipertiroidismului

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cât de nociv este zahărul pentru organism „Zahărul este un aliment destul de periculos”

Este bine cunoscut faptul că multe condimente au beneficii extraordinare asupra metabolismului nostru. Însă, acestea trebuie consumate cu moderație și din surse sigure. Doctorul Carniciu a mrturisit că turmericul este unul dintre acele ingrediente care trebuie incluse în alimentația unei persoane care suferă de afecțiuni ale tiroidei.

„Turmericul este unul dintre acele condimente- medicament, care folosite cu precauție și din surse foarte bune, pot să ajute foarte mult tot ce înseamnă efectul antiinflamator asupra organsimului.”, a explicat medicul Carniciu.

De asemenea, medicul a declarat că printre condimentele pe care le putem introduce în alimentație, pentru a reduce inflamația din organism, se numără și piperul colorat și ierburile aromatice, care ajută colonul.

Mai mult, doctorul a explicat că este necesar ca cei care se confruntă cu o astfel de problemă, să consume produse integrale, cum sunt hrișca sau meiul. De asemenea, carnea repprezintă un factor important, deoarece trebuie să fie crescută natural. Simona Carniciu le sugerează pacienților să mănânce mai des pește, precum somonul sau sardinele.

„Meiul îl putem găti în multe feluri, poate fi adăugat la tot felul de supe sau soteuri de legume și este benefic în acest fel, pentru tot ce înseamnă tiroidă. Dacă ne gândim la carne, ar trebui să ne gândim la o sursă de Omega 3 și Omega 6, grăsimile sănătoase, care sunt necesare unei tiroide sănătoase. O variantă mai sănătoasă este tot ce este crescut natural , a declarat Simona Carniciu.  


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce înlocuim mezelurile

Rona Hartner, terorizată de fostul soț. La doi ani de la divorț, iubitul francez o vrea înapoi pe artistă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

5 lucruri pe care nu este bine să le dăm împrumut. Mihai Voropchievici vorbește despre energiile la care renunțăm.

Cum te comporți cu un copil super-energic. „Avem nevoie de o acțiune de mână și de una de cap”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Care este procesul de albire al părului
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri