Ce înseamnă când fluieri în casă


Există superstiții nenumărate cu privire la ce poate reprezenta fluieratul în casă. Însă știați care este superstiția care se aplică cel mai des?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce se poate întâmpla dacă fluierați în casă, ce înseamnă mai exact fluieratul în casă, dar și alte superstiții legate de motivul principal pentru care se spune: „Nu este bine să fluieri în casă!”.

 

Ce se întâmplă dacă fluieri în casă

Cu siguranță vi s-a mai întâmplat să vă vină în minte o melodie cunoscută și să începeți deodată să fredonați linia melodică, fluierând. Iar cu siguranță era cineva prin preajma voastră, precum o mătușă, o bunică sau chiar mama, care imediat v-a împiedicat să continuați zicându-vă că „Nu este bine să fluieri în casă!”. 

Până în ziua de astăzi, se prea poate să știți deja explicația oferită deseori, care se află în spatele acestei superstiții legate de fluieratul în casă.

ce se intampla daca fluieri in casa

Citeste si: Ce înseamnă când visezi că ești gravidă. Care este semnificația visului

 

Ce înseamnă când fluieri în casă

Pe lângă faptul că există nenumărate superstiții cu privire la acest „fluierat în casă”, nu este nici prea plăcut să auzi o persoană care fluieră, indiferent că aceasta s-ar distra când o face sau o face doar să enerveze pe cineva. Însă nu acesta este motivul pentru care a fost creată această bine-cunoscută superstiție legată de fluieratul în casă, ci ea există din buni-străbuni.

Se spune că îți poate rămâne casa pustie

În momentul în care începi să fluieri în casă, mai ales pe timpul serii, se spune că toate persoanele pe care le iubești, vor fugi, iar norocul își va căuta ieșirea din viața ta, făcând loc ghinionului. Același lucru este valabil și pentru lucrurile materiale pe care le ai în posesia ta, cele care îți umple locuința. Se spune că pot dispărea dacă nu acorzi atenție asupra lor. O explicație a acestei superstiții, este legată de ecoul pe care fluierul îl face, mai ales în spațiile mici.

Se spune că poți chema spiritele rele

În acest caz superstițiile pot deveni din ce în ce mai întunecate. În anumite zone din țară, persoanele care fluieră pe timp de noapte, mai exact după apusul soarelui, în casă, nu vor face altceva decât să „strige” puternic după chemarea unui spirit malefic. Această superstiție făcându-și simțită prezența, din cauza sunetului pe care îl are fluieratul.

Se spune că poți pierde bani

Una dintre cele mai folosite superstiții legate de fluieratul în casă, ține de aducerea ghinionului din punct de vedere financiar. Se spune că fluierul este „a pagubă”, mai exact sunetul pe care îl sugerează fluieratul. Acesta anticipează pierderi bănești semnificative și instalarea unui ghinion pe termen lung, asupra persoanei care a fluierat în casă. Expresia „a fluiera a pagubă” semnifică „prevestirea unei pierderi”.

superstitii legate de fluierat

Citeste si: Ce înseamnă când te mănâncă PALMA dreaptă

Alte superstiții legate de bani

Superstiția cea mai des întâlnită, legată de fluieratul în casă, ține de pierderea banilor. Iar la rândul lor, banii au și ei superstițiile lor.

Se spune că dacă vei găsi bani pe stradă și îi vei lua, vei fi blestemat

Această superstiție provine din faptul că banii pierduți sunt înconjurați de energii negative, pe care, odată ce îi vei lua, le vei prelua și tu. Pentru a nu intra în posesia acestor energii neplăcute, cel mai bine ar fi să duci suma de bani la poliție, dacă este vorba despre o sumă mare sau dacă este vorba despre o sumă mică, o poți dona.

Se spune că atunci când dăruiești un portofel, trebuie să pui bani în el

De fiecare dacă când vom oferi cadou unei persoane, un portofel, trebuie să lăsăm și câțiva bani în el. În caz contrar, se spune că poți sorti omul respectiv la ghinion. Portofelul în general, nu trebuie să fie niciodată gol, dar nici să fie la depărtare de tine. Cel mai bine este să îl țineți în geantă, pentru că banii, de obicei, emană energii mai puțin liniștitoare, care pot aduce modificări odihnei voastre.

Se spune că trebuie să aveți grijă cum numărați și cheltuiți banii

Pentru a reuși să economisiți bani, ar fi bine să nu mai numărați bani seara, ci doar dimineața. Astfel, veți reuși să nu atrageți sărăcia în viața voastră. Totodată, evitați să cheltuiți bani încă din prima zi de salariu, pentru că se vor duce toți într-un timp mai scurt. De asemenea, în momentul în care puneți bani în portofel, evitați să îi împăturiți, ci mai degrabă întindeți-i, pentru a atrage la rândul lor, alți bani.

superstitii legate de bani

Citeste si: Ce înseamnă când visezi BANI. Care este semnificația visului


Abonează-te pe

Citește și:

Ce înseamnă când visezi că ești gravidă. Care este semnificația visului

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Ce înseamnă când visezi ȘERPI. Care este semnificația visului

Ce înseamnă când visezi SÂNGE. Care este semnificația visului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri