Ce gustare delicioasa! Fa-ti bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic!

Ce gustare delicioasa! Fa-ti bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic!
Ce gustare delicioasa! Fa-ti bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic!

Laura Cosoi iti prezinta o reteta delicioasa pentru o gustare perfecta.

 

Ingrediente:
- 6 catei de usturoi copti
- 200 g branza feta
- 2 lingurite iaurt
- 3 lingurite busuioc proaspat tocat (sau 1 lingurita busuioc uscat)
- 1 lingurita oregano proaspat sau uscat
- 5-6 rosii uscate+ 1 lingurita din uleiul in care au fost tinute
- 100 g masline kalamata fara samburi
- piper negru si rosu (dupa gust)
-
fistic (pentru crusta)
- crackers (pentru servit)
Preparare:
- in primul rand incalzim cuptorul. Punem cateii de usturoi (in coaja) pe o tava si ii stropim cu ulei de masline. Ii coacem pentru 30 de minute si apoi ii lasam sa se raceasca. O sa vezi cat de usor iese usturoiul copt din coaja.
Il pasam cu o furculita
- intr-un robot de bucatarie punem asa: branza feta, iaurtul si usturoiul si procesam. Adaugam busuiocul, oregano, rosiile uscate+ uleiul, piperul si maslinele; procesam totul pana obtinem textura dorita (foarte fina sau cu bucatele de rosii si masline)
- compozitia obtinuta poate fi tinuta la frigider pana la 3 zile, asa ca este perfecta inainte de o pretrecere
- cand suntem gata sa o servim, facem bilute mici, le tavalim prin fistic macinat si le servim elegant
pe un cracker
Sursa: lauracosoi.ro

Ingrediente:

- 6 catei de usturoi copti
- 200 g branza feta
- 2 lingurite iaurt
- 3 lingurite busuioc proaspat tocat (sau 1 lingurita busuioc uscat)
- 1 lingurita oregano proaspat sau uscat
- 5-6 rosii uscate+ 1 lingurita din uleiul in care au fost tinute
- 100 g masline kalamata fara samburi
- piper negru si rosu (dupa gust)
- fistic (pentru crusta)
- crackers (pentru servit)

Preparare:

-

in primul rand incalzim cuptorul. Punem cateii de usturoi (in coaja) pe o tava si ii stropim cu ulei de masline. Ii coacem pentru 30 de minute si apoi ii lasam sa se raceasca. O sa vezi cat de usor iese usturoiul copt din coaja. Il pasam cu o furculita

- intr-un robot de bucatarie punem asa: branza feta, iaurtul si usturoiul si procesam. Adaugam busuiocul, oregano, rosiile uscate+ uleiul, piperul si maslinele; procesam totul pana obtinem textura dorita (foarte fina sau cu bucatele de rosii si masline)

- compozitia obtinuta poate fi tinuta la frigider
pana la 3 zile, asa ca este perfecta inainte de o pretrecere

- cand suntem gata sa o servim, facem bilute mici, le tavalim prin fistic macinat si le servim elegant pe un cracker

Sursa: lauracosoi.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cine este Cesima. „Sunt convinsa ca Cesima de la 15 ani ar fi foarte mândră de Cesima de la 23.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

VIDEO. Autoritățile au identificat șoferul care a produs tragedia din Bangkok. 3 profesori și 20 de elevi și-au pierdut viața

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Breaking News! Motorul unui avion Ryanair a luat foc la decolarea de pe un aeroport din Italia! Toate zborurile din Bari au fost oprite

Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit angajatul până când nu a mai mișcat


Cookies