Ce faci în cazul în care colegul de apartament te anunţă că se mută?


Oricât de strânsă ar fi legătura pe care aţi fi creat-o, vine o zi în care unul din voi alege să renunţe la relaţia de a fi colegi care împart acelaşi apartament şi fiecare va porni pe drumul lui în viaţă. Fie că e vorba de o relaţie nouă, un job în afara oraşului sau finalizarea studiilor, e posibil să fie nevoit să plece din casa pe care aţi împărţit-o şi primeşti într-o zi vestea că vei rămâne singur într-un apartament închiriat. Din acel punct încolo, ai de luat câteva decizii foarte importante, pentru a face cea mai bună alegere pentru tine şi viitorul tău. Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgi dacă afli că urmează să se mute colegul tău de apartament.


Îţi permiţi să suporţi toate costurile apartamentului?


Presupunând că ai locuit cu un singur coleg de apartament, cheltuielile se împărţeau până acum la doi. Dacă vei rămâne singur în locuinţă, trebuie să te pregăteşti pentru o cheltuială dublă. Pune bine în balanţă veniturile şi lista actualizată a facturilor care vor veni lună de lună şi află dacă vei putea suporta întreaga sumă rezultată. Ce-i drept, consumul va fi ceva mai mic dat fiind faptul că te vei folosi doar tu de utilităţile din casă, însă preţul total al chiriei va rămâne acelaşi.


Cauţi un alt coleg de apartament?


Dacă varianta de mai sus nu este deloc plauzibilă şi vrei cu orice preţ să rămâi în apartamentul cu care te-ai obişnuit de atâta timp înseamnă că va trebui să îi cauţi înlocuitor colegului de apartament care vrea să plece. Începe să întrebi printre cunoscuţi dacă mai e cineva în situaţia de a-şi căuta pe cineva cu care să împartă o locuinţă. E mai bine să locuieşti cu cineva pe care cunoşti decât să iei „relaţia” de la zero. Totuşi, dacă nu e nimeni care să-ţi împartă dorinţa, poţi căuta prin diverse alte metode pe cineva potrivit pentru a avea acelaşi domiciliu ca al tău. Nu uita de întrebările esenţiale ale căror răspuns trebuie să îl afli, cum ar fi cu ce se ocupă pretendentul la a-ţi deveni coleg de apartament, care este programul lui zilnic, ce hobby-uri are şi ce părere are despre animalele de companie, ca să îţi faci o părere despre cum va arăta traiul alături de el.


E timpul să te muţi într-un spaţiu mai mic?


Dacă te încântă ideea de a locui singur, însă nu îţi poţi permite să întreţii singur un apartament, poate că ar fi cazul să faci un downgrade şi să te muţi într-o garsonieră, care să îţi ofere intimitatea pe care o meriţi, la mult mai puţini bani. Un site de anunţuri imobiliare îţi va răspunde în câteva secunde la întrebarea Cât ar costa traiul pe cont propriu. Poţi găsi o locuinţă chiar în zona în care locuieşti acum, ca să nu fie nevoie să te obişnuieşti de la zero cu alt cartier, alte magazine sau alte locuri de recreere. În sfârşit îţi vei putea accesoriza locuinţa după bunul plac şi nu vei mai depinde de un program de curăţenie sau de somn! Mult succes în noua etapă a vieţii tale!


Abonează-te pe

Citește și:

Ce este rozaceea?

Se prefigurează un mare divorț în România! ”Există certuri ... ”

Exatlon! Exatlon! Exatlon! De trei ori “Exatlon”. Kanal D a fost lider de audienta pe cele trei segmente de public din Romania

Ce tatuaj ascuns are Diana Belbita! Nu s-a oservat la Exatlon, abia acum l-a aratat

Cătălin Cazacu a trecut hopul, castana nu şi-a atins scopul. Sportivul continuă competiţia “Exatlon”, în îndepărtata Republică Dominicană; Geanina Stană părăseşte concursul

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 21 ianuarie 2021! O zodie riscă să se despartă de persoana iubită!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri