Ce efecte are apa de cocos asupra pielii. Cum să o folosești și ce beneficii surprinzătoare are

Ce efecte are apa de cocos asupra pielii. Cum să o folosești și ce beneficii surprinzătoare are

Ce efecte are apa de cocos asupra pielii

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre apa de cocos!

Apa de cocos este un produs minune și foarte popular în rândul femeilor, datorită efectului de hidratare și menținerii unui aspect sănătos și suplu al pielii. Aceasta conține vitamine și nutrienți esențiali și, totodată, deține proprietăți antiinflamatoare și de vindecare, fiind extrem de hrănitoare, hidratantă și rejuvenantă, mai ales în timpul sezonului cald. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre beneficiile apei de cocos!

Ce beneficii are apa de cocos pentru piele

Calmează erupțiile cutanate

Ce efecte are apa de cocos asupra pielii[Sursa foto: freepik]

Unul dintre cele mai importante beneficii ale apei de cocos este capacitatea ei de a calma erupțiile cutanate. Aplicarea locală a apei de cocos previne și tratează erupțiile cauzate de căldură și de boli virale precum varicela, pojarul și rujeola. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, apa de cocos ajută la reducerea disconfortului și la accelerarea procesului de vindecare a pielii afectate.

Hidratează pielea

Conform National library of medicine, nuca de cocos este fructul palmierului de cocos, cunoscut și sub denumirile de nucă de cocos, palmier de cocos, adiavan sau palmier indian, și aparține familiei Arecaceae. De asemenea, acesta este un palmier originar din regiunile tropicale estice, cultivat în Asia, America și Africa.

Pe lângă efectele calmante, apa de cocos reușește să hidrateze pielea.

Mai precis, consumul regulat de apă de cocos ajută la răcorirea corpului, prevenind deshidratarea și menținând nivelul optim de umiditate al pielii.

Combate semnele îmbătrânirii

Ce efecte are apa de cocos asupra pielii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

De asemenea, apa de cocos este ideală pentru  combaterea semnelor îmbătrânirii deoarece conține citochinine, în special kinetină, care ajută la prevenirea deteriorării oxidative și încetinirea proceselor care accelerează îmbătrânirea celulară.

Astfel, aplicarea sau consumul de apă de cocos poate reduce vizibil semnele îmbătrânirii, oferind pielii un aspect mai tânăr și revitalizat.

Vindecă rănile

Un alt beneficiu este capacitatea apei de cocos de a vindeca rănile, fiind utilizată frecvent în medicina tradițională. Apa de cocos are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante și este eficientă în gestionarea acneei și îmbunătățirea tenului. De asemenea, aplicarea locală poate ajuta la vindecarea rănilor și la ameliorarea iritațiilor pielii.

Stimulează dezvoltarea colagenului

Ce efecte are apa de cocos asupra pielii[Sursa foto: freepik]

Apa de cocos este bogată în vitamina C și acid lauric, ambele fiind benefice pentru sănătatea pielii. Vitamina C protejează pielea de daunele cauzate de razele UV și de stresul oxidativ, stimulând în același timp producția de colagen. Acesta este esențial pentru menținerea elasticității și fermității pielii, iar stimularea producției acestuia ajută la păstrarea unui aspect tânăr. 

Menține echilibrul electrolitic

Ce efecte are apa de cocos asupra pielii[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Irinuca a ajuns în România! Irinel Columbeanu și-a așteptat fiica în aeroport și a îmbrățișat-o timp de minute întregi: „Sunt emoționat”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

De asemenea, un alt avantaj al consumului de apă de cocos este menținerea echilibrului electrolitic deoarece apa de cocos este o sursă excelentă de electroliți, un grup de minerale care atrage apa și ajută corpul să rămână hidratat. Astfel, menținerea acestui echilibru ajută pielea să-și păstreze hidratarea și sănătatea.

Potrivit healthline, deoarece apa de cocos conține electroliți, mai precis, potasiu și magneziu, mai multe studii au constatat faptul că aceasta poate fi mai benefică decât apa pentru rehidratarea după exerciții fizice.

Cum să folosești apa de cocos pentru piele

Ce efecte are apa de cocos asupra pielii[Sursa foto: freepik]

Este bine de știut faptul că apa de cocos poate fi adăugată în diverse băuturi, supe, ciorbe și curry pentru a îmbunătăți hidratarea și aportul de nutrienți. De altfel, aplicarea locală a apei de cocos este o altă metodă eficientă de a îmbunătăți sănătatea pielii. Apa de cocos poate fi folosită în măști de față, spray-uri hidratante și alte remedii pentru a hidrata și revitaliza pielea. Mai mult decât atât, poate fi folosită ca bază pentru demachiante și tonere naturale, oferind o alternativă blândă și eficientă la produsele comerciale.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

7 moduri simple de a face pielea să strălucească peste noapte

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Ce mănâncă Gabriela Cristea la micul dejun? „Este plăcerea mea vinovată. Fără nimic, doar cu pâine și atât. Eu nu am mâncat ceva mai bun la micul dejun.”

VIDEO Irinuca a ajuns în România! Irinel Columbeanu și-a așteptat fiica în aeroport și a îmbrățișat-o timp de minute întregi: „Sunt emoționat”

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies