Ce decizie a luat Guvernul României. Ce categorie de oameni va primi 700 de lei

Ce decizie a luat Guvernul României. Ce categorie de oameni va primi 700 de lei
Ce decizie a luat Guvernul României. Ce categorie de oameni va primi 700 de lei

În momentul actual, situația în legătură cu distribuirea cardurilor de energie către beneficiari nu este încă clară, cu toate că distribuirea lor a început astăzi, 1 februarie.

În cazul distribuirii cardurilor pentru plata facturilor la energie există controverse. Reprezentații autorităților competente nu sunt încă siguri cine trebuie să beneficieze de acest ajutor.

Citește și: „E un scenariu care merge până în 3.000 de lei.” Ce categorie de pensionari ar putea primi mai mulți bani. Marcel Boloș a făcut anunțuț

Ce categorie de români va primi 700 de lei

Este vorba despre situația gospodăriile în care locuiește o persoană care are venituri sub 2.000 de lei, care se încadrează în plafon, alături de alții care obțin în fiecare lună venituri mai ridicate, astfel că media pe gospodărie este prea mare.

Cardurile de energie pot fi utilizate până la data de 27 decembrie 2023

Pe 1 februarie, guvernul României a trimis carduri energetice, fiecare în valoare de 1.400

de lei. Acești bani sunt meniți să-i ajute pe cei care se luptă să-și plătească facturile la încălzire.

Doar persoanele care se încadrează în una dintre următoarele categorii vor putea obține un card energetic de la Poșta Română: pensionari, persoane cu dizabilități care au venituri mici, persoane care primesc ajutor social și familii care primesc alocație de întreținere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a spus că banii din cardul energetic vor începe să vină din 20 februarie, chiar dacă distribuirea lor a început pe 1 februarie. Cardul are o valoare de 1.400 de lei pe loc de consum sau gospodărie. Banii vor fi virați în două tranșe de 700 de lei fiecare.

Beneficiarii vor primi tranșele în luna februarie și septembrie anul 2023.

Sprijinul acordat populației vulnerabile pentru compensarea prețurilor la energie se poate oferi până pe data de 27 decembrie 2023.

Citește și: Cine este Mircea Geoană. „Toată viața mea a fost dedicată mutării României din Orient în Occident.”

Ce decizie a luat Guvernul României
Ce decizie a luat Guvernul României[Sursa foto: shutterstock]

Nu este clar dacă poștașii știu ce au de făcut

Marcel Boloș a menționat că mai mult de 500 de români care puteau beneficia de ajutor pentru încălzire, dar care înregistrează venituri pe loc de consum de peste 10.000

de euro, nu vor accesa cardul de energie.

Citește și: Ștefania a luat decizia mult așteptată în privința lui Cosmin! „A demonstrat, prin mesajele alea, că ar fi cu mine doar pentru emisiune și pentru bani”. Primele declarații ale concurentei, după descalificarea iubitului ei din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Oamenii trebuie să depună o declarație în nume propriu, iar poștașii sunt nemulțumiți că fac ore suplimentare, pentru că numărul de angajați este mai mic decât au nevoie. De asemenea, unii poștași nu știu să folosească cardul de energie.

Șeful Poștei Române va urma un training, care va începe de astăzi, 1 februarie și va ține două săptămâni. Se pare că nici scannerele nu sunt suficiente, iar poșta ar urma să cumpere 7000 de noi scannere.

Ce decizie a luat Guvernul României
Ce decizie a luat Guvernul României[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce a anunțat Casa de Pensii despre taloanele de pensie. Este informația momentului

 Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Sute de români nu vor mai beneficia de cardul de energie. Aceștia vor primi notificare că au fost excluși

4 zodii care își găsesc MAREA DRAGOSTE până la finalul lunii iunie 2024. Pasiunea își face loc în viața lor, vor avea o vară de neuitat

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Cum va arată nunta lui Theo Rose și Anghel Damian: ”Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru”

Cu ce e bine să te îmbraci la poza de buletin. Trucuri pentru a arăta perfect

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies