Ce categorie de femei va primi 15.000 de lei. Gabriela Firea a făcut anunțul

Ce categorie de femei va primi 15.000 de lei. Gabriela Firea a făcut anunțul

Veste bună pentru cuplurile infertile. Programul de sprijin pentru acestea a fost îmbunătățit, iar perioada în care se poate completa dosarul va fi 15 zile, în loc de 5. Pe lângă aceste aspecte, se va crea și o platformă digitală, unde toți își vor putea depune dosarele respective.

Chiar Gabriela Firea a venit cu vestea bună și a anunțat că acest program de la Guvern, prin intermediul căruia cuplurile infertile primesc un sprijin va fi îmbunătățit.

Citește și: Ce categorie de femei nu mai beneficiază de 250 de lei din partea statului. Anunț de ultim moment

Programul prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile, îmbunătăţit

Gabriela Firea a mărturisit că modificările au în vizor doar dosarele care au fost depuse, după publicarea celui mai nou regulament, iar pentru cei care au depus înainte respectivele dosare se folosește regulamentul actual.

Schimbări în urma analizării a peste 7.600 de dosare:

– lansăm o platformă digitală pentru depunerea dosarelor, în paralel cu transmiterea pe email-ul cunoscut deja. Va fi interzisă, însă, transmiterea dublată a dosarelor.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Citește și: Gestul incredibil facut de Gigi Becali la locul accidentului rutier: "Respect. E un om deosebit, față de restul cu bani din țara asta". Internauții l-au copleșit cu mesaje- radioimpuls.ro

– majorăm de la 5 la 15 zile perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului, dacă se constată documente lipsă sau completate greşit.

– unitate medicală poate fi schimbată doar până când solicitantul este declarat eligibil

– farmaciile sau clinicile care solicită taxe în plus beneficiarilor vor fi excluse din program.

– reînscrierea în program se poate face numai după finalizarea fără succes a unei proceduri de fertilizare in vitro, în baza unor documente medicale.

Citește și: Imagini în premieră cu vila reamenajată din Snagov a Anamariei Prodan! Rebecca este cea care s-a ocupat de design: „Am dărâmat tot”- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

Ce a scris Gabriela Firea pe rețelele de socializare

Gabriela Firea a scris pe pagina ei de Facebook că proiectul noului regulament se află în consultare publică pe site-ul Ministerului Familiei pentru următoarele 10 zile, iar respectivele modificări se aplică doar pentru dosarele depuse după publicarea în Monitorul Oficial.

„Proiectul noului regulament se află în consultare publică pe site-ul Ministerului Familiei pentru următoarele 10 zile.

REPET, aceste modificări se aplică doar pentru dosarele depuse după publicarea în Monitorul Oficial a noilor reguli. În curând, vom completa hotărârea de Guvern prin care a fost aprobat programul pentru a le permite şi doamnelor sau domnilor, cetăţeni români, care au parteneri de altă naţionalitate dar locuiesc în România să beneficieze de sprijin. Am primit până acum peste 16.000 de mesaje, însă nu toate au fost dosare propriu-zise sau documente dublate. Suntem la zi cu înregistrarea şi avem circa 8.000 de dosare, iar peste 7.600 dintre ele au fost deja analizate. De asemenea, 4.200 de contracte au fost transmise către beneficiari pentru semnare şi aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Prin Programul naţional pentru creşterea natalităţii sprijinim cuplurile infertile cu 15.000 de lei pentru fiecare procedură de fertilizare in vitro, până la maximum trei pe an. Mă bucur că aceste vouchere sunt din ce în ce mai folosite în farmacii şi clinici. Avem deja câteva zeci de doamne care au sarcini în evoluţie şi abia aştept să dau tuturor veşti despre bebeluşii, când vor veni pe lume”, scrie Firea pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Veste importantă pentru pensionare! Marius Budăi a făcut anunțulCitește și:

„E greu de descris în cuvinte.” Elena Udrea trece prin momente grele. Ce a declarat Adrian Alexandrov despre aceasta

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensia sub 1.700 de lei. Informație de ultim moment

ego.ro În ce să înmoi prosoapele de bucătărie murdare, înainte de a le spăla la mașină. Metoda secretă a bunicii

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Dezvăluirea halucinantă care i-a lăsat muți de uimire pe procurori. Daniel Balaciu, motivul pentru care nu a chemat ambulanța când Dana Roba zăcea într-o baltă de sânge

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Imagini în premieră cu vila reamenajată din Snagov a Anamariei Prodan! Rebecca este cea care s-a ocupat de design: „Am dărâmat tot”

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies