Ce boli grave anunta balonarea! Ai mare grija


Va puteti da seama daca balonarea poate fi data de o boala, daca apare de putin timp, se agraveaza relativ rapid, nu pare sa aiba legatura cu alimentatia (vezi mai jos), se asociaza cu alte simptome - dureri, scadere in greutate, tulburari de scaun, greata, etc, sau daca balonarea apare la un pacient care are deja alte boli.

Boli pulmonare
Poate parea ciudat, dar balonarea apare si in bolile pulmonare avansate. Explicatia sta in faptul ca, in unele cazuri, cand eliminarea gazelor nu se poate face pe cale respiratorie, acestea se reorienteaza spre tubul digestiv.

Cancer ovarian

Daca balonarea este insotita, in cazul femeilor, de tulburari ale menstruatiei si dureri de ovare, constipatie sau disconfort abdominal, vizita la medic este obligatorie. Balonarea permanenta, chiar si dupa o masa usoara, poate ascunde o tumora ovariana.

Boli de ficat

In bolile de ficat, balonarea apare ca urmare a functionarii defectuase a colecistului. Daca pe langa balonare simti si o durere sau o presiune in partea dreapta a abdomenului, e cazul sa te prezinti la medic.

Sursa: doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Anna Lesko apariție controversată pe Instagram. La joacă, în curte, alături de fiul său, îmbrăcată extrem de sumar

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri