Ce ar trebui să porţi la o nuntă (recomandări)


Ce ar trebui să porţi la o nuntă (recomandări)

Puţină lume realizează faptul că, atunci când vorbim despre rochii de nuntă, sunt două categorii la care ne putem referi: rochiile de mireasă (cele care fură spectacolul) şi rochiile de invitaţi.

În acest articol, voi face o serie de recomandări care să vă ajute să faceţi alegerea corectă.

Acestea fiind spuse, voi utiliza anumite sintagme legate de nunţi pe care le-am preluat din limba engleză, întrucât ilustrează foarte bine anumite categorii de nunţi, categorii pe care le regăsim şi la noi.

Fie că aveți o nuntă de așteptat cu nerăbdare sau jumătate de duzină de invitații la frigider chiar acum, întrebarea cu ce să purtați la o nuntă nu este niciodată una ușoară.

De la „Cravată neagră opțională” la „formală pe plajă”, decodarea codurilor de îmbrăcăminte de mireasă- și găsirea ansamblului potrivit- poate provoca o anumită anxietate în garderobă atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Înainte de a defini ceea ce înseamnă diferite coduri de rochie de mireasă, există câteva reguli simple pe care fiecare invitat ar trebui să le respecte, indiferent de formalitatea nunții. (În cazul în care ați ratat-o, codul vestimentar ar trebui să fie tipărit pe invitația de nuntă și/ sau menționat pe site-ul de nuntă al cuplului.)


Recomandări
În primul rând, oaspeții nu trebuie să poarte niciodată alb (cu excepția cazului în care, desigur, invitația specifică acest lucru). Acest lucru este valabil și pentru toate evenimentele de nuntă înainte și după ziua cea mare.
În al doilea rând, dacă ceremonia va avea loc într-o casă de cult, aduceți ceva care să vă acopere umerii pentru orice eventualitate, cum ar fi o jachetă sau un șal, dacă purtați o rochie fără mâneci sau un top.
În al treilea rând, păstrați-vă lungimea cocktailului până la lungime sau mai mult și băieți, evitați să purtați pantaloni scurți. Când aveți dubii, mergeți după motto-ul clasic al modei: Este mai bine să fiți îmbrăcați prea mult decât să nu fiți îmbrăcați.
Data viitoare când vă îndreptați către o nuntă, consultați această foaie pentru a vă relaxa și a vă bucura de petrecere.

Ce să îmbrăcaţi la o nuntă cu cu un grad ridicat de formalitate

Cravata albă (white tie event în engleză) este denumirea acordată celui mai formal cod vestimentar pentru orice eveniment și este uneori denumită „ținută
completă”. Vorbim despre premiile Academiei sau despre banchetul de stat formal. Este rar să vezi un eveniment cu cravată albă care nu este seara, așa că rochiile de nuntă cu nuanțe bogate până la podea și smochingurile întunecate sunt norma. Nunţile care se încadrează în această categorie sunt cele puţine la număr, în care se investesc, de regulă, sume mari de bani.

În acest caz, ar fi bine să purtaţi: o rochie formală întreagă în negru sau un ton de bijuterie care nu este prea strălucitor.
Evită rochiile de cocktail sau de ceai. Purtați o față plină de machiaj, păr coafat (un updo funcționează întotdeauna) și cele mai bune bijuterii.

Ce să îmbrăcaţi la o nuntă cu cravată neagră
Nuntile cu cravată neagră (black tie weddings) sunt mai frecvente decât nunțile cu cravată albă, dar acest cod vestimentar necesită în continuare un efort puternic de îmbrăcare.
Vă recomandăm să purtaţi o rochie de seară până la podea sau o rochie formală de culori calde. De asemenea, aţi putea îmbrăca o salopetă elegantă, formală, în funcție de loc. Păr și machiaj stilat (o explozie frumoasă o va face dacă nu sunteți interesat să plătiți pentru un updo complicat). Accesorii lustruite și bijuterii fine sau declarative.

Ce să purtaţi la o Nuntă cu cravată neagră opţională (semi formală)
„Cravata neagră opțională” este de înțeles confuză. Gândiți-vă la aceasta ca la o versiune mai permisivă a nunţilor formale.

O rochie până la podea sau o rochie până la genunchi. În ceea ce privește stilul și accesoriile, cam aceleaşi sfaturi de la nunta cu cravata neagră se aplică şi aici.

Alegeţi ceva care să vă placă şi să se încadreze în codul vestimentar al nunţii. Nu uitaţi că orice nuntă este o experienţă care ar trebui să fie plăcută pentru toată lumea. Casă de piatră!


Abonează-te pe

Citește și:

O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

Simptome ale unui mariaj sortit divorţului

21 SEPETEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi, 21 septembrie 2021. O zodie are mare nevoie de odihnă!

Vremea de luni, 20 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câştigat jocul de amuletă la Asia Express – 19 septembrie 2021. Care este legenda Calului Troian, al cărui simbol se află în Çanakkale – Turcia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri