Ce alimente sa nu mai mananci niciodata pe stomacul gol!


Cu toate acestea, desi anumite alimente sunt sanatoase, nu toate sunt bune pentru a fi consumate pe stomacul gol.

 

Iaurtul – Desi bogat in proteine si calciu, acesta contine bacterii lactice. Cand excesul de acid clorhidric din stomac interactioneaza cu aceste bacterii, ele sunt distruse si astfel efectele benefice ale iaurtului sunt diminuate drastic.
Rosiile – Desi rosiile au un gust excelent in omleta, acestea contin un nivel ridicat de acid tanic, ducand astfel la cresterea aciditatii din stomac. Un nivel crescut de aciditate poate duce la ulcer gastric.
Bananele – Cu toate ca sunt considerate un mic dejun sanatos, mai ales in smoothie-uri, consumul unei banane pe stomacul gol poate duce la cresterea brusca a nivelului de magneziu in sange, ceea ce poate avea efecte negative asupra inimii si a sistemului circulator.
Citricele – Bogate in acid citric, portocalele, lamaile, grepfruturi, lime-urile pot cauza aciditate crescuta si gastrita si ulcer gastric cand sunt consumate pe stomacul gol.
Perele – Consumul de fibre este esential dimineata, insa perele contin fibre brute care pot dauna membranelor mucoase delicate de la nivelul stomacului. Este important sa protejam acest mucus, in special la micul dejun.
Produsele de patiserie – Desi sunt delicioase, croissantele sau briosele nu sunt modul ideal de a-ti incepe ziua. Acestea contin drojdie, un tip de bacterie care irita mucoasa stomacului si pot cauza gaze.
Citeste aici mai multe.

Iaurtul – Desi bogat in proteine si calciu, acesta contine bacterii lactice. Cand excesul de acid clorhidric din stomac interactioneaza cu aceste bacterii, ele sunt distruse si astfel efectele benefice ale iaurtului sunt diminuate drastic.

Rosiile – Desi rosiile au un gust excelent in omleta, acestea contin un nivel ridicat de acid tanic, ducand astfel la cresterea aciditatii din stomac. Un nivel crescut de aciditate poate duce la ulcer gastric.

Smoothie calmant cu cacao - te linisteste imediat!

Bananele – Cu toate ca sunt considerate un mic dejun sanatos, mai ales in smoothie-uri, consumul unei banane pe stomacul gol poate duce la cresterea brusca a nivelului de magneziu in sange, ceea ce poate avea efecte negative asupra inimii si a sistemului circulator.

Citricele – Bogate in acid citric, portocalele, lamaile, grepfruturi, lime-urile pot cauza aciditate crescuta si gastrita si ulcer gastric cand sunt consumate pe stomacul gol.

Bomboane energizante pentru sezonul rece! Sunt gata in 10 minute!

Perele – Consumul de fibre este esential dimineata, insa perele contin fibre brute care pot dauna membranelor mucoase delicate de la nivelul stomacului. Este important sa protejam acest mucus, in special la micul dejun.

Produsele de patiserie – Desi sunt delicioase, croissantele sau briosele nu sunt modul ideal de a-ti incepe ziua. Acestea contin drojdie, un tip de bacterie care irita mucoasa stomacului si pot cauza gaze.

Citeste aici mai multe.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Top 10 mituri despre videochat

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri