Cauzele apariției hemoroizilor și metode de tratament cu Cicatridină


Cauzele apariției hemoroizilor și metode de tratament cu Cicatridină

Deși nu sunt o afecțiune medicală atât de rară cum s-ar crede, hemoroizii reprezintă un subiect de discuție delicat atât pentru bărbați cât și pentru femei


In articol:

Aceștia apar când venele din partea inferioară a anusului și din zona rectului se inflamează, iar pereții acestora devin dilatați. În funcție de localizare, hemoroizii sunt de două feluri:

・hemoroizi interni- care apar în interiorul rectului;

・hemoroizi externi- care apar în jurul anusului.

Conform statisticilor, se pare că mai mult de un sfert din populația adultă a globului s-a confruntat până în acest moment de-a lungul vieții cel puțin o dată

cu efectele neplăcute cauzate de apariția hemoroizilor. Dar numărul persoanelor afectate este în realitate mult mai mare deoarece există nenumărate cazuri în care hemorozii se instalează, dar nu provoacă niciun fel de simptome.

 

Din ce cauză apar hemoroizii?

Cauzele apariției hemoroizilor sunt din cele mai diverse. De aceea ei reprezintă o afecțiune atât de comună și în același timp atât de dificil de evitat. Zona anusului este o zonă sensibilă, iar venele care o irigă se dilată rapid atunci când sunt supuse unei presiuni.

Astfel, începând cu un efort mai intens în timpul defecării și continuând cu condiții excepționale precum sarcina sau activități ca sexul anal, orice presiune asupra anusului reprezintă un risc de apariție a hemoroizilor.

 

De asemenea, persoanele care suferă de constipație cronică și consumă în mod exagerat laxative sau fac abuz de clisme, sunt mult mai predispuse la apariția hemoroizilor decât persoanele cu o dietă echilibrată și care nu se folosesc de metode temporare de vindecare a constipației.

 

Cum descoperi că suferi de hemoroizi?

La fel ca și cauzele, când vine vorba de hemoroizi și efectele sunt din cele mai diverse. Printre primele semne ale apariției hemoroizilor se numără durerea și disconfortul din zona afectată, precum și mâncărimea sau sângerarea din timpul defecării.

Hemoroizii interni nu sunt la fel de dureroși ca cei externi, dar și ei pot provoca sângerări în timpul defecației promovând astfel instalarea anemiei.

Hemoroizii mai pot fi de tipul unei umflături în zona anusului, incomodă și dureroasă, care stă în calea bunei desfășurări a activităților cotidiene. Astfel de hemoroizi se pot transforma în hemoroizi trombozați. Hemoroizii trombozați sunt formați din cheaguri de sânge, iar la atingere se simt ca un nod tare. Netratați ei pot fi extrem de dureroși.

Ce se întâmplă dacă nu faci demersuri în tratarea hemoroizilor?

Anemia este unul din cel mai des întâlnite efecte secundare ale hemoroizilor.

Chiar dacă în timpul sângerării nu se pierde o cantitate mare de sânge, pierderile repetate de globule roșii duce la slăbirea organismului. De asemnea, în cazuri rare, se poate întâmpla ca hemoroizii să fie strangulați având astfel loc un prolaps hemoroidal, afecțiune care cauzează dureri acute.

Care sunt cele mai eficiente metode de tratament ale hemoroizilor?

Cicatridina este cunoscută ca un medicament foarte eficient în tratamentul hemoroizilor. Ea conține acid hialuronic care grăbește vindecarea zonei afectate prin contactul cu pielea sau prin ingerare. Țesutul uman conține deja o cantitate semnificativă de acid hialuronic care ajută corpul în procesul de vindecare. De aceea, cercetătorii au studiat efectele suplinirii acestei cantității în condițiile apariției hemoroizilor și rezultatele au fost cele așteptate: mai mult acid hialuronic duce la o vindecare mai rapidă. Și astfel, cicatridina a devenit unul din cele mai populare tratamente împotriva hemoroizilor.

Cicatridina nu ajuta doar la vindecarea rapida a hemoroizilor, ci și în cazul altor afecțiuni. În funcție de zona afectată, ea se prezintă sub formă de unguent, spray, supozitoare sau ovule cu o concentrație optimă de acid hialuronic și alte substanțe necesare procesului de vindecare. Mai multe despre cicatridină și efectele ei, poți descoperi pe site-ul Vitacaps.ro.

 

În cazul hemoroizilor se recomandă cicatridina sub formă de unguent sau supozitoare. Aceste medicamente calmează zona afectată din jurul anusului sau din interiorul rectului și vindecă hemoroizii într-o perioadă scurtă de tratament.

 

În timpul tratamentului cu cicatridină se recomandă și adoptarea unui stil de viață care să sprijine vindecarea. Pentru un tranzit intestinal regulat dieta bogată în fibre și minim doi litri de apă pe zi sunt absolut necesari. De asemenea, exercițiile fizice și mișcarea aduc multe beneficii pacienților care suferă de constipație cronică. În plus, renunțarea completă la alcool și țigări face parte din setul de reguli pe care trebuie să le respecte cu sfințenie în special cei care se confruntă frecvent cu problemele cauzate de apariția hemoroizilor.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic duminică, 7 martie 2021! Află ce zodie începe o nouă relație de cuplu!

Andra este DĂRÂMATĂ! A spus tot adevărul despre SARCINĂ. Nicio femeie nu vrea să audă asta

Cum se face untul de arahide. Iată tot ce trebuie să știi

Robert Urucu de la Puterea Dragostei, concurent la Survivor România 2021? Ce mesaj a transmis artistul?

Simona Dumitrache, prima reacție după ce a văzut accidentarea lui Jador! "Am făcut 20 tensiune pe loc!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 8 martie 2021! Află ce zodie este invitată la o cină romantică de Ziua Femeii!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri