Catalin Botezatu, pe scena Operei din Craiova! A creat costumele pentru Don Giovanni de W.A. Mozart!


Catalin Botezatu a creat costumele pentru piesa “Don Giovanni”, de W.A. Mozart, ce a avut premiera la Opera Nationala din Craiova.

 

Designerul vestimentar este autorul a peste 60 de costume, masculine si feminine, lucrate manual in cadrul atelierului sau din Bucuresti. Botezatu a participat, de altfel, la premiera piesei, la Craiova, urcand pe scena la finalul reprezentatiei.
“Costumele create pentru opera Don Giovanni au reprezentat o provocare de imagine si concept pentru un brand de moda, obisnuit cu alfabetul stralucirii si elegantei absolute. Am incercat sa reunesc in aceste costume trairile si dramele personale ale fiecarui personaj, traduse in tesaturi pretioase, lucrate hand-made si accesorizate savant cu elemente de pretiozitate si stralucire, aplicate, la randul lor, manual.
Fiecarui personaj i-a fost gandita o coloana vertebrala de imagine bazata pe culori, texturi si broderii atent alese pentru a-i oferi acestuia posibilitatea exprimarii absolute. Astfel, fiecare dintre aceste personaje poseda propriul limbaj, translat prin forme constructive combinate cu accente de stralucire si elemente decorative inspirate de Renasterea italiana si tehnica moderna a haute couture-ului.
Pentru mine, crearea costumelor pentru o opera indemodabila si mereu atractiva pentru spectatori, reprezinta o onoare si o confirmare a faptului ca si moda romaneasca, in maniera celei europene, poate aborda cu gratie si expresivitate spatiul cultural mondial”, marturiseste
designerul in cuvantul inaite imprimat pe desfasuratorul spectacolului.
Intreaga distributie a piesei “Don Giovanni” urmeaza sa plece in turneu in Germania, pentru ca, la finalul lunii noiembrie, sa o puna in scena la Bruxelles, in cadrul unui eveniment special dedicat Zilei Romaniei, ocazie cu care municipiul Craiova isi va depune candidatura pentru a fi desemnat Capitala Culturala Europeana in anul 2021.
Sursa: Agentia de Presa Mondena (www.adpm.ro)

Designerul vestimentar este autorul a peste 60 de costume, masculine si feminine, lucrate manual in cadrul atelierului sau din Bucuresti. Botezatu a participat, de altfel, la premiera piesei, la Craiova, urcand pe scena la finalul reprezentatiei.

Costumele create pentru opera Don Giovanni au reprezentat o provocare de imagine si concept pentru un brand de moda, obisnuit cu alfabetul stralucirii si elegantei absolute. Am incercat sa reunesc in aceste costume trairile si dramele personale ale fiecarui personaj, traduse in tesaturi pretioase, lucrate hand-made si accesorizate savant cu elemente de pretiozitate si stralucire, aplicate, la randul lor, manual.Fiecarui personaj i-a fost gandita o coloana vertebrala de imagine bazata pe culori, texturi si broderii atent alese pentru a-i oferi acestuia posibilitatea exprimarii absolute. Astfel, fiecare dintre aceste personaje poseda propriul limbaj, translat prin forme constructive combinate cu accente de stralucire si elemente decorative inspirate de Renasterea italiana si tehnica moderna a haute couture-ului.Pentru mine, crearea costumelor pentru o opera indemodabila si mereu atractiva pentru spectatori, reprezinta o onoare si o confirmare a faptului ca si moda romaneasca, in maniera celei europene, poate aborda cu gratie si expresivitate spatiul cultural mondial”, marturiseste designerul in cuvantul inaite imprimat pe desfasuratorul spectacolului.Intreaga distributie a piesei “Don Giovanni” urmeaza sa plece in turneu in Germania, pentru ca, la finalul lunii noiembrie, sa o puna in scena la Bruxelles, in cadrul unui eveniment special dedicat Zilei Romaniei, ocazie cu care municipiul Craiova isi va depune candidatura pentru a fi desemnat Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

Sursa: Agentia de Presa Mondena (www.adpm.ro)

 


Abonează-te pe

Citește și:

Va fi obligatoriu pașaportul de vaccinare anti-COVID-19? Ce spune Florin Cîțu?

Imagini bombă! Viorel Lis, ”sechestrat” în casă, iar Oana își dă întâlnire la restaurant

Can Yaman a cerut-o de soție pe Diletta Leotta! Relația devine serioasă

Dan Barna vine marți, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. “I-ați păcălit pe cei care v-au votat?”, una dintre întrebările la care politicianul va trebui să răspundă

Ana Baniciu de la Te cunosc de undeva este într-o relație. Cine este bărbatul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Anunț important pentru persoanele care se vaccinează de la 1 martie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri