Cât timp supraviețuiește Covid-19 pe talpa încălțămintei! Avertismentul medicilor


Ce spun specialiștii despre noul coronavirus. Ce trebuie să faci imediat ce vii de afară, potrivit medicilor.


In articol:

În plină pandemie de coronavirus, toată lumea are mai multă grijă în ceea ce privește măsurile de igienă pe care trebuie să le luăm. Pe lângă igiena mâinilor, specialiștii atrag atenția să fim extrem de vigilenți și în privința hainelor și a încălțămintei,

Mai mulți medici au fost întrebați cât timp rezistă coronavirusul pe talpa pantofilor, iar răspunsul este de-a dreptul neașteptat și trebuie să ne dea de gândit de

fiecare dată când ieșim.

Tot mai mult specialiti avertizează că virusul poate să rezite până la 5 zile pe astfel pe suprafețe la temperatura camerei. Talpa pantofilor este principalul teren de reproducție pentru bacterii, ciuperci și virusuri, astfel că igiena încălțămintei trebuie să fie extrem de riguroasă.

Specialiștii în boli infecțioase ne avertizează că virusul se poate lipi de tălpi în zonele aglomerate precum magazine, aeroporturi sau chiar în transportul public.

Medicul Georgine Nanos susține că noul coronavirus poate rezista chiar și cinci zile pe tălpile pantofilor, așa că este absolut necesar să nu intrăm în casă cu încălțămintea pe care o purtăm afară.

Citeste si: Dr. Adina Alberts prezintă cea mai simplă modalitate de sterilizare a alimentelor! ”Este cu baterii, o puteți avea în geantă”

Dr. Mary E. Schmidt, consilier în sănătate din Missouri, a dezvăluit că s-a dovedit că acest coronavirus trăiește pe suprafețe sintetice timp de „cinci zile sau chiar mai mult'.

Citeste si: Prof. dr. Virgil Păunescu a făcut anunțul mult așteptat! „AVEM VACCINUL ÎMPOTRIVA COVID-19”

Specialistul în sănătate publică din Kansas City, Carole Winner, a dezvăluit că pantofii confecționați din plastic și alte materiale sintetice pot transporta viruși activi zile întregi.

Ea recomandă ca pantofii să rămână în garaj dacă circulăm cu mașina sau lângă ușa de la intrare.

Cât timp supraviețuiește Covid-19 pe talpa încălțămintei! Avertismentul medicilor
Cât timp supraviețuiește Covid-19 pe talpa încălțămintei! Avertismentul medicilor

Ce trebuie să faci în cazul încălțămintei din pânză

Încălțămintea din pânză, țesături moi ori piele faux trebuie spălată în mașina de spălat la un ciclu de temperatură scăzută. Încălțămintea din piele ori cizmele de lucru pot fi curățate manual cu șervețele dezinfectante.

Citeste si: Coronavirus România, 31 martie. Bilanțul infecțiilor cu COVID-19 ajunge la 2,245 de cazuri

„Ideea este să nu intrăm cu pantofii veniți de afară direct prin casă. Cei care nu au posibilitatea să lucreze de acasă, precum angajații spitalelor sau vânzătorii de la magazine, sunt sfătuiți să folosească o singură pereche de pantofi pentru timpul petrecut în afara casei. Pantofii din pânză sau material moale trebuie spălați la mașina de spălat, în timp ce încălțămintea din piele ar trebui curățată de mână cu dezinfectant', a spus ea pentru HuffPost.


Abonează-te pe

Citește și:

E bună pentru slăbit dieta disociată 333? Topește 15 kilograme în 2 săptămâni.

SCANDALOS! Soția lui Alex Dima a fost lăsată să MOARĂ!? Cine este medicul acuzat

E bună cura de slăbire cu pufuleți? Topește 10 kilograme în 7 zile!

E bună mămăliga pentru cura de slăbire? Cum scapi de 10 kilograme în 7 zile.

Horoscop zilnic sâmbătă, 8 mai 2021. Afla ce zodie primește o propunerea de avansare în funcție, la locul de muncă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

E bună pentru slăbire dieta indiană? Planul alimentar pe 7 zile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri