Cat de periculos este sa speli carnea de pui inainte de a o prepara


Obisnuiesti sa speli carnea de pasare inainte de a o prepara? Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, aceasta este o greseala care va poate imbolnavi grav.

Acest obicei, spun specialistii, nu face altceva decat sa imprastie in bucatarie Campylobacter, o bacterie care se gaseste in carnea cruda de pasare, in laptele nepasteurizat si in apa netratata.

Bacteria se imprastie cu usurinta prin bucatarie, pe haine si pe echipamentele de gatit. Odata ajunsa in corp, acest microorganism cauzeaza dureri abdominale, diaree severa si voma, iar in cazuri mai grave poate duce la leziuni grave ale nervilor.

Sfatul lor?
Atunci cand iti cumperi carne de pui, pune-o pe un tocator sau intr-un vas si nu o misca prea mult prin bucatarie inainte sa o gatesti.

Sursa: foodstory


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Andreea Mantea, alături de Bianca de la Puterea dragostei: „Nimeni nu a îndurat cât ai îndurat tu”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri