Cat de periculos este sa speli carnea de pui inainte de a o prepara


Cat de periculos este sa speli carnea de pui inainte de a o prepara

Obisnuiesti sa speli carnea de pasare inainte de a o prepara? Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, aceasta este o greseala care va poate imbolnavi grav.

Acest obicei, spun specialistii, nu face altceva decat sa imprastie in bucatarie Campylobacter, o bacterie care se gaseste in carnea cruda de pasare, in laptele nepasteurizat si in apa netratata.

Bacteria se imprastie cu usurinta prin bucatarie, pe haine si pe echipamentele de gatit. Odata ajunsa in corp, acest microorganism cauzeaza dureri abdominale, diaree severa si voma, iar in cazuri mai grave poate duce la leziuni grave ale nervilor.

Sfatul lor?
Atunci cand iti cumperi carne de pui, pune-o pe un tocator sau intr-un vas si nu o misca prea mult prin bucatarie inainte sa o gatesti.

Sursa: foodstory


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Albert Oprea din Casa Iubirii. „E o provocare”

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”

21 MAI 2022 Sfinții Constantin și Elena: Calendar creștin ortodox

Cum sa savurezi cele mai bune arome de cafea boabe: 3 retete usor de preparat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Mare păcat! Ce trebuie să evite femeile însărcinate în ziua de Sfinții Constantin și Elena

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri