Cartofii ducesei, un altfel de piure


Cartofii ducesei sunt un preparat clasic din bucataria frantuzeasca unde ii poti intalni sub denumirea de pommes de terre duchesse.

Ingrediente

1 kilogram de cartofi
3 linguri de unt
3 galbenusuri
60 grame de smantana + inca doua lingurite
Nucsoara, sare, piper proaspat rasnit

Clatitele Reginei Elisabeta! O reteta pentru gusturi nobile!

Mod de preparare

Curata cartofii, taie-i in bucati mai mici si pune-i la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie. Cand sunt gata, scurge apa din cratita, pune untul peste cartofi si paseaza-i, ca sa obtii un piure moale si fin. Condimenteaza cu sare si piper. Adauga 2 galbenusuri, un praf de nucsoara si amesteca pentru a incorpora foarte bine ingredientele.

Pentru a modela cartofii in tava ai doua optiuni. Prima dintre ele e sa ii pui in tava tapetata cu hartie de copt, sub forma unor turnulete folosind un cornet pentru ornat.

Citeste continuarea pe Mooza.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Ciocolata pentru calmarea durerilor menstruale

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Clatitele Reginei Elisabeta! O reteta pentru gusturi nobile

Reteta Andrei pentru oua umplute! Artista gateste special pentru Maruta acest preparat!

Prajitura cu branza, ciocolata si lichior! Un deliciu simplu si rapid!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Prăjitura cu vișine și iaurt: mod de preparare și ingrediente

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri