Află din rândurile următoare care sunt alimentele pe care ar trebui să le consume o femeie în timpul sarcinii.
Perioada sarcinii este poate cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei. Odată cu frumusețea sa, această perioadă vine la pachet și cu o serie de provocări pe care viitoarea mămică trebuie să le îndeplinească. În acest moment cel mai important lucru este sănătatea mamei și a copilului, care se dezvoltă în interiorul ei. De aceea, trebuie să avem grijă la acțiunile pe care le facem pentru că acestea pot influența buna dezvoltare a bebelușului.
În cadrul unei emisiuni, Claudia Neghină, instructor de fitness și tehnician nutriționist, a vorbit despre cât de importantă este o alimentație sănătoasă în timpul sarcinii și care sunt alimentele pe care o femeie însărcinată ar trebui să le consume.
Cât de importantă este alimentația în timpul sarcinii
Potrivit specialistului în domeniu, alimentația joacă un rol foarte important în timpul sarcinii pentru că, pe lângă faptul că îi oferă copilului toate substanțele necesare pentru o bună dezvoltare, o alimentație sănătoasă ne ajută și pe noi să trecem cu bine peste această perioadă și să ne refacem mai repede după naștere.
„ Alimentația în sarcină este foarte importantă, nu numai pentru noi, cât și în mod special pentru bebeluș pentru că toți nutrienții se duc către el și trebuie să-i asigurăm în primul rând, o alimentație de calitate. Dacă nu ne asigurăm nutriția necesară, toate vitaminele se duc la bebeluș și ajungem noi cu diferite carențe. De aceea, este extrem de important pe perioada sarcinii să consumăm tot ce este mai sănătos și de calitate. Alimentația nesănătoasă are atât efecte negative asupra corpului, cât și asupra psihicului .”, spune specialistul în domeniu.
Ce trebuie să conțină alimentele pe care le consumăm în timpul sarcinii
Potrivit specialistului în domeniu, în timpul sarcinii alimentația noastră trebuie să fie diversificată și bogată în vitamine și minerale care să contribuie la o bună dezvoltare a fătului.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„ În sarcină trebuie să combinăm din toate grupele alimentare. Nu ținem dietă în niciun caz, trebuie să mâncăm de toate ca bebelușul să primească ce are nevoie.
Care trebuie să fie alimentația unei femei în timpul sarcinii
Citește și: Cum păstrezi feminintatea în timpul sarcinii
Specialistul în domeniu a alcătuit o listă cu alimente care nu trebuie să lipsească din meniul unei femei însărcinate.
Printre acestea se numără ouăle, consumate odată la două zile, de preferat la micul dejun.
„ Ouăle conțin proteină, peste 12 minerale și vitamine, conțin colină, care ajută la dezvoltarea cerebrală a fătului .”, spune specialistul în domeniu.
De asemenea, trebuie să consumăm și alimente bogate în Omega 3, printre care amintim peștele. În acest caz, specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm somon pentru că acesta este un pește care nu conține mercur.
„ Este foarte important ca peștele să nu-l consumăm crud și să nu conțină mercur. Somonul conține acizi grași Omega 3 .”, spune specialistul în domeniu.
Leguminoasele sunt și ele la fel de importante și printre acestea amintim fasolea, lintea și năutul.
Cartofii dulci pot fi consumați atât ca garnitură, cât și ca fel principal și sunt foarte sănătoși.
„ Cartofii dulci au un indice glicemic mic și conțin betacaroten, pe care organismul îl transformă în Vitamina A, care este necesară pe perioada sarcinii .”, spune specialistul în domeniu.
În perioada sarcinii este foarte important să înlocuim cerealele clasice cu cele integrale pentru că ele conțin fibre și alte substanțe nutritive.
În privința iaurturilor, specialistul în domeniu ne recomandă să optăm pentru cel grecesc pentru că el conține de două ori mai multe proteine decât iaurtul normal.
Nu uităm nici de nuci, dar acestea trebuie consumate cu moderație pentru că sunt calorice, iar excesul în sarcină nu este recomandat.
Trebuie să ne luăm necesarul de fier din carne, dar aceasta trebuie să fie slabă, iar aici putem să optăm fie pentru carnea de curcan, fie pentru cotletul de porc, iar legumele și fructele pot fi consumate oricât sub formă de gustare.