Care este secretul din moștenirea lăsată de Regina Elisabeta a II-a. Câți bani primește Prințul Charles


Odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a, fiul său, Charles a devenit noul monarh al Marii Britanii, iar pe lângă acest aspect, a devenit și posesorul unei averi uriașe.


In articol:

El va prelua portofoliul Reginei Elisabeta a II-a și va moșteni o parte din averea ei. Iată câți bani va moșteni noul rege, având în vedere o clauză, care a fost stabilită cu mulți ani în urmă.

Citeste si: Locuința de vară a Reginei Elisabeta a II-a poate fi închiriată! Cât trebuie să scoată turiștii din buzunar pentru o noapte de cazare

Regele Charles al III-lea moștenește un adevărat imperiu

Pe data de 10 septembrie, anul 2022, Charles a urcat oficial pe tronul britanic. Monarhul și-a petrecut jumătate de secol transformând proprietățile sale regale într-un portofoliu de miliarde de dolari.

Averea pe care a moștenit-o este una colosală.

Potrivit The Guardian, bunurile Coroanei ar costa aproximativ 15,2 miliarde de lire sterline. Charles al III-a nu va fi nevoit să își plătească impozitul pe moștenire pentru averea Reginei Elisabeta a II-a, deoarece o clauză, semnată în anul 1993, aprobată de premierul de atunci, John Major, îl privează de acest lucru.

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: De ce sunt mai puține flori la moartea Reginei Elisabeta a II-a, față de moartea Prințesei Diana

Clauza nu se aplică întregii familii regale

Clauzele nu sunt pentru toții membrii Familiei Regale, deoarece doar regele Charles al III-lea este privat de plata impozitului pentru moștenire, în timp ce orice altă familie regală, care a moștenit vreun lucru de la Regina Elisabeta a II-a, va fi nevoită să acopere impozitul.

Printre proprietățile Coroanei moștenite de noul suveran, în vârstă de 73 de ani, se numără mari suprafețe din centrul Londrei, circuitul hipic de la Ascot și cea mai mare parte a fundului mării care înconjoară insula britanică (o resursă care generează venituri din exploatările de energie eoliană, printre altele).

Profiturile din acest domeniu au generat 313 milioane de lire sterline în anul 2021-2022, iar potrivit El Financiero, susțin cheltuielile oficiale ale Familiei Regale și întreținerea platelor și a proprietăților. Pe lângă asta, proprietatea conține 32.000 de lebede, delfin, baleen și sturioni.

Regele Charles al III-lea a moștenit și din Ducatul de Lancaster, care a fost proprietatea privată a reginei Elisabeta a II-a, precum și Ducatul de Cornwall, care include terenuri, proprietăți și active financiare evaluate la 1,7 miliarde de lire sterline. Veniturile generate de acest portofoliu acoperă cheltuielile private ale familiei Windsor.

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: „Nu au vrut să fie prinț..." Meghan Markle a explicat de ce îi era teamă Reginei Elisabeta a II-a


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este strănepotul Marthei Bibescu. El a fost desemnat responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum făceau amor Prințul Charles și Diana. Ce a declarat Prințesa, în urmă cu 37 de ani

„Am început să fac muncă de jos”. Cine este Claudia Florian, fosta croitoreasă a Reginei Elisabeta a II-a. Femeia este din Bacău

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 2 decembrie. O zodie întâmpină probleme pe plan personal.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri