Care este modalitatea corectă de tratare a tenului acneic?


Care este modalitatea corectă de tratare a tenului acneic?

Acneea este o afecțiune deosebit de comună, care are loc nu doar în rândul adolescenților, dar și a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani și nu numai.


In articol:

Tocmai pentru că este o afecțiune a pielii atât de des întâlnită, în continuare se fac eforturi pentru a găsi remedii cât mai rapide și cât mai eficiente pentru prevenirea și tratarea sa.

Care sunt cauzele acneei?

De cele mai multe ori, acneea este un simptom al unor probleme de bază, cum ar fi inflamația sau deteriorarea barierei naturale a pielii. Totuși, și stresul este una dintre principalele cauze ale acneei. Identificarea cauzei principale este critică pentru stabilirea celui mai eficient plan pentru tratarea acneei. Practic, tratând cauza principală a acneei, veți obține rezultate mai bune și de durată. Deshidratarea, iritația, stresul și poluarea pot duce la inflamație, care declanșează o producție mai mare de sebum și care încetinește regenerarea celulelor pielii.

Aceasta este o combinație care duce adesea la un episod acneic. Dacă bariera naturală a pielii este compromisă, atunci bacteriile pot pătrunde în voie în piele, acolo unde înlătură umezeala, ceea ce duce la deshidratarea pielii, apoi la inflamație și, în cele din urmă, la o erupție. Desigur, nu trebuie să uităm nici că pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și se află în strânsă legătură cu toate celelalte sisteme, inclusiv sistemul digestiv, endocrin și circulator.
Cu alte cuvinte, pielea poate să ne dezvăluie care este starea generală de sănătate a întregului corp prin simptomele pe care le manifestă, așa cum este acneea. Identificând cauza acneei, veți ști cum să abordați și cum să tratați această problemă atât de neplăcută și de frustrantă.

Care sunt pașii pentru eliminarea acneei?

Obiectivul principal este reducerea inflamației. Reducând inflamația, veți scăpa de acnee și, totodată, o veți preveni. Pentru a reduce inflamația, puteți opta pentru cosmetice coreene de la Blively, destinate tenului acneic. În general, esențele, fiolele și serurile coreene abordează acneea și consecințele sale. Al doilea obiectiv este acela de a vă menține intactă bariera naturală a pielii. Agenții agresivi de curățare și demachiantele foarte parfumate perturbă și deteriorează bariera naturală a pielii, așa că evitați produsele care au în compoziția lor ingrediente neprietenoase și, totodată, evitați exfolierea repetată a pielii. Dacă suferiți de acnee și obișnuiți să purtați un fond de ten cu putere mare de acoperire, atunci este necesar să vă curățați tenul de două ori. Prima dată puteți folosi un balsam uleios de curățare a pielii, urmând apoi să vă spălați fața folosind un agent de curățare sub formă de spumă. Această metodă dublă de curățare a tenului va dizvola complet machiajul și va preveni blocarea porilor.

În cele din urmă, majoritatea persoanelor cu ten acneic tind să își exfolieze tenul mult mai des, însă exfolierea poate fi dăunătoare. Prin exfoliere, se elimină celulele moarte ale pielii și toate impuritățile, însă dacă vă exfoliați prea des, veți ajunge să vă deteriorați bariera naturală a pielii. Pentru a vă exfolia pielea fără niciun risc, în loc să folosiți agenți fizici de exfoliere (cum ar fi scruburi sau alte particule de exfoliere), puteți să optați pentru agenți chimici de exfoliere, cum ar fi acizii. Acidul salicilic, acidul lactic, acidul glicolic și, desigur, retinolul, sunt cei mai recomandați pentru tratarea tenului acneic. Acești acizi se găsesc într-o varietate de produse cosmetice pentru ten, așa că vă puteți stabili o rutină de îngrijire a pielii care să includă acești acizi eficienți în eliminarea acneei.

 

Abonează-te pe

Citește și:

„Plâng de fiecare dată.” Ce a spus Claudia Puican despre zvonurile apărute cu Armin Nicoară

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Anunț despre pensii pentru cinci milioane de români. Ce a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii

Ce legătură este între Georgiana Lobonț și Culiță Sterp. S-a aflat cine este bărbatul misterios alături de care s-a pozat cântăreața

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„M-a șocat.” Ce gest a făcut Cristina Ciobănașu. Vlad Gherman a rămas surprins
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri