Care este efectul negativ al smartphone-urilor! Sigur nu stiai asta!


Care este efectul negativ al smartphone-urilor! Sigur nu stiai asta!

Ne ajuta sau ne incurca smartphone-urile la locul de munca? Raspunsul ni-l ofera un experiment psihologic realizat de Universitatile din Würzburg si Nottingham Trent, la solicitarea Kaspersky Lab.

 

Studiul, dat miercuri publicitatii, arata ca nivelul de productivitate al angajatilor la locul de munca creste in absenta interactiunii cu smartphone-urile.
Realizatorii studiului releva, totodata, ca, in ciuda asteptarilor, absenta smartphone-ului nu i-a facut pe participanti sa devina agitati, iar nivelul de anxietate a ramas constant pe tot parcursul experimentelor. Totusi, in general, femeile au fost mai agitate decat barbatii, determinandu-i pe cercetatori sa traga concluzia ca nivelul de anxietate de la serviciu nu este afectat de smartphone-uri (sau de absenta smartphone-urilor), dar poate fi influentat de gen, noteaza cercetatorii.
„Studii anterioare au aratat ca, pe de o parte, despartirea de smartphone are efecte negative la nivel emotional, cum ar fi un nivel crescut de anxietate, dar, pe de alta parte, au demonstrat si ca smartphone-ul propriu ar putea actiona ca o sursa de distragere a atentiei atunci cand este prezent. Cu alte cuvinte, atat prezenta, cat si absenta unui smartphone, ar putea impiedica o buna concentrare„, spune Jens Binder, de la Universitatea Nottingham Trent.
Sursa

Studiul, dat miercuri publicitatii, arata ca nivelul de productivitate al angajatilor la locul de munca creste in absenta interactiunii cu smartphone-urile.

Realizatorii studiului releva, totodata, ca, in ciuda asteptarilor, absenta smartphone-ului nu i-a facut pe participanti sa devina agitati, iar nivelul de anxietate a ramas constant pe tot parcursul experimentelor. Totusi, in general, femeile au fost mai agitate decat barbatii, determinandu-i pe cercetatori sa traga concluzia ca nivelul de anxietate de la serviciu nu este afectat de smartphone-uri (sau de absenta smartphone-urilor), dar poate fi influentat de gen, noteaza cercetatorii.„Studii anterioare au aratat ca, pe de o parte, despartirea de smartphone are efecte negative la nivel emotional, cum ar fi un nivel crescut de anxietate, dar, pe de alta parte, au demonstrat si ca smartphone-ul propriu ar putea actiona ca o sursa de distragere a atentiei atunci cand este prezent. Cu alte cuvinte, atat prezenta, cat si absenta unui smartphone, ar putea impiedica o buna concentrare„, spune Jens Binder, de la Universitatea Nottingham Trent.


Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

”Mi-a zis să iau o pastilă, să mă sinucid!”. Cine face acuzații grave la adresa lui Ilie Năstase

Cât timp se poate păstra ciorba la frigider. Ce greșeală fac gospodinele

Oana Moșneagu a împlinit 32 de ani. Ce mesaj i-a transmis iubitul ei, Vlad Gherman

5 filme de comedie pe care să le vezi în vacanța de vară cu familia

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Delia, trupa Taxi, Mario Fesh şi Kaira, pe scena „Trofeului Tinereții“ Amara 2022, la a 54-a ediție a evenimentului
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri