Carantină în Ilfov pentru încă 14 zile! Ce localități sunt vizate?


Patru localități intră în carantină pentru încă 14 zile după ce numărul de infectări a explodat în ultimele zile.


In articol:

Situația este din ce în ce mai gravă în România după ce numărul de infectări cu virusul Sars-Cov-2 a explodat. Ca urmare a creșterilor înregistrate, măsura carantinării a fost prelungită cu 14 zile în patru localități din județul Ilfov.

Astfel că, localitățile Domnești, Jilava, Pantelimon și Voluntari au intrat în carantină pentru încă două săptămâni, începând de sâmbătă, de la ora 22.00.

Secretarul de stat Raed Arafat a emis ordinul prin care se prelungește carantina în localitățile menționate, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat hotărârile privind carantinarea celor patru localități pentru încă 14 zile, din data de 3 aprilie 2021.

Carantină în Ilfov pentru încă 14 zile!

Citeste si: Alexandru Rafila, despre sfârșitul valului trei al pandemiei: "S-ar putea să ţină o perioadă de..."

Noua tulpină a viruslui Sars-Cov-2, cu 70% mai agresivă

Raed Arafat a vorbit despre noua tulpină a virusului Sars-Cov-2, despre care se spune că ar putea provoca un dezastru în România dacă se răspândește în rândul populației, întrucât este cu 70% mai agresivă decât virusul pe care omenirea l-a înfruntat până în acest moment.

Carantină în Ilfov pentru încă 14 zile!

Citeste si: Vlad Voiculescu, declarații de ultimă oră despre noua tulpină de coronavirus! „La Matei Balș a fost indentificat un nou virus!”

„Tulpina are o contagiozitate mai mare, nu înseamnă că crește șansă că cei care se îmbolnăvesc să aibă o formă mai gravă prin noua tulpină, ea duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar faptul că se răspândește mult mai reprede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați. Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare.

Franța a luat decizia  de a închide transporturile aviaticeși feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă. Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile”, a declarat Arafat.

„Urmează să analizăm situația, dacă vedem că nu mai necesită aceste măsuri, putem renunța la ele. Reacția noastră e una normală și așteptăm să vedem care vor fi deciziile la nivel european  ”, a mai spus șeful DSU.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cât timp fierb macaroanele

Ce tragedie! Este inuman ce a pățit actrița Oana Sîrbu

CITEȘTE: 25 Idei de provocări nebune pentru petreceri și ieșirile cu gașca

TIBI CLENCI: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are noul jurat de la Bravo ai stil! Celebrities

CLAUDIA PUICAN: Cine este și cu ce se ocupă, iubita lui Armin Nicoară

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEŞTE: Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri