Capitala scapă de carantină, deși rata de infectare este de 6,22 la mia de locuitori! Ce au de gând autoritățile?


Capitala nu va intra în carantină, în ciuda exploziei numărului de infectări cu noul coronavirus.


In articol:

Situația din capitală este din ce în ce mai gravă după ce s-a înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Rata de infectare a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, însă autoritățile au decis că varianta carantinării nu reprezintă cea mai bună soluție în momentul de față.

Fostul director al spitalului Victor Babeș, Emilian Imbri, a făcut declarații de ultimă oră cu privire la situația actuală. Acesta a oferit, în egală măsură, o serie de previziuni îngrijorătoare cu privire la durata pandemiei de coronavirus.

Dacă avem un an pandemic care durează 2-3 ani, ceea ce în termeni de specialitate se poate traduce că o pandemie durează mai mult și ca să poată fi stinsă poate dura între 4-5 ani”,  a explicat medicul.

Florin Cîțu a explicat că rata de infectare nu este singurul criteriu luat în considerare atunci când se ia decizia carantinării unei zone, fiind multe alte aspecte care ar trebui luate în calcul.

Capitala scapă de carantină

„Niciodată nu s-a carantinat doar în baza ratei de infectare. Vom vorbi cu specialiștii(...). Am luat măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu s-ar fi ajuns aici", a adăugat Florin Cîțu.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră după ce s-a depășit pragul de 6 la mia de locuitori în București! „Carantina totală..”

Prefectul explică  de ce Bucureștiul nu va intra în carantină

Prefectul Alin Stoica a oferit câteva lămuriri cu privire la decizia de a nu fi carantinat Bucureștiul, în ciuda exploziei numărului de infectări.

Declarațiile acestuia cuprind explicații similare celor oferite de premierul Florin Cîțu, fiind subliniat faptul că există motive mai puternice în baza cărora nu se va aplica măsura carantinării capitalei.

Capitala scapă de carantină

Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul! Se închid școlile în București?! "Școlile trec în sistem online..."

Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a spus prefectul.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOTEAZĂ: Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

DESCOPERĂ: Dieta cu BANANE. Slăbește 5 kg în 7 zile

CITEȘTE: Femeia SĂGETĂTOR. Cum gândește, ce personalitate are, compatibilitate cu alte zodii

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi ȘERPI

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri