Când se plantează lavanda


Lavanda este una dintre cele mai frumoase plante care există, dar are totodată și nenumărate beneficii. Însă știați care este perioada în care se plantează aceasta?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care este mai exact momentul în care se plantează lavanda, dar și care sunt doar câteva sfaturi oferite, legate de modul în care ar trebui să fie plantată, dar și despre cum trebuie îngrijită. În plus, descoperiți și care sunt beneficiile lavandei, indiferent de faptul că vorbim despre uleiul de lavandă sau despre ceaiul de lavandă.

 

Când se plantează lavanda

Atunci când vine vorba despre momentul oportun pentru a planta lavanda, trebui să ținem cont doar de anotimp, și anume, trebuie să fie toamnă.

Motivul ține de faptul că doar în toamnă există temperaturi mai reci, precipitații scăzute până la moderate, dar și soare mai puțin intens, toate acestea ducând la buna plantare a levănțicăi. Prin urmare, dacă lavanda se va planta în toamnă și iarnă, va fi gata să înflorească în primăvară.

ulei de lavanda

Cand se planteaza lavanda

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 6 AUGUST 2022: Tradiții și superstiții de "Schimbarea la față a Domnului"

 

Sfaturi pentru plantarea lavandei

În primul rând trebuie să știți faptul că  lavanda nu trebuie să fie fertilizată decât în cele mai sărace soluri. Un aspect important care ține de plantarea lavandei este drenarea solului. Astfel, turba este cea care va contribui la drenajul solului, dar și la retenția umidității. În plus, în același timp, aceasta va acidifia ușor și solul.

Tot ce trebuie să faceți este să răspândiți un strat de aproximativ 2,50 cm de turbă peste zona în care plantați lavanda, pentru a o lucra cu o greblă în sol. Apoi veți împărți solul și veți îndepărta tot ce înseamnă pietre. Săpați apoi o groapă adâncă pentru a așeza rădăcina de lavandă, moment în care veți completa spațiile cu solul modificat. Imediat după plantare, udați lavanda foarte bine. De reținut este faptul că butașii de lavandă trebuie să fie plantați la soare și nu trebuie să fie udați excesiv niciodată.

cum se planteaza lavanda

Cand se planteaza lavanda

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Trucuri utile pentru trandafirii din vază. Ce substanțe să folosești pentru a rezista mai mult timp? Toți florarii recomandă aceste metode

 

Modul de îngrijire a lavandei  

Pentru a îngriji lavanda exact așa cum trebuie, se recomandă să o udați destul de rar (o dată la două săptămâni). Cu toate acestea, de menționat este faptul că în mijlocul verii, levănțica va avea nevoie de udare mai deasă, însă nu încât să se înmoaie solul.

În ceea ce privește florile, acestea trebuie să fie tăiate la sfârșitul lunii iunie sau la începutul lunii iulie. Astfel, veți putea încuraja o a doua rundă de înflorire, care va avea loc până în luna octombrie. Atunci când apelați la foarfecă, pentru a tăia tulpinile de flori sub coroana frunzelor, asigurați-vă că a fost dezinfectată.

lavanda beneficii

Cand se planteaza lavanda

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rețetă delicioasă de tartă cu căpșuni și mascarpone. "O rețetă foarte bună și foarte ușor de făcut!”

 

Beneficii oferite de lavandă

A fost dovedit faptul că uleiul de lavandă are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii. Datorită acestora, se pot vindeca mai ușor arsurile minore și mușcăturile de insecte. De asemenea, uleiul de lavandă poate contribui destul de mult la tratarea anxietății, a insomniei, a depresiei și a neliniștilor.

Atunci când vine vorba despre ceaiul de lavandă, acesta poate ajuta persoanele care suferă de probleme digestive, precum sunt vărsăturile, greața, gazele intestinale, stomacul deranjat și umflarea abdominală. În plus, lavanda poate ajuta și pentru ameliorarea durerilor de cap, a entorselor și a durerilor în general, inclusiv cea de dinți. Multe persoane folosesc lavanda și pentru a preveni căderea părului.

Pe lângă toate beneficiile oferite de uleiul de lavandă, enumerate mai sus, acesta s-a dovedit prin intermediul unul studiu, faptul că este eficient pentru combaterea infecțiilor care sunt rezistente la antifungice. Astfel, cercetătorii au fost cei care au descoperit faptul că uleiul era letal pentru nenumărate tipuri de tulpini, care provocau boli la nivelul pielii. Astfel încât, uleiurile esențiale care au fost distilate, din genul “ Lavandula”,  din planta de lavandă, au funcționat pentru a distruge membranele celulelor fungice.

În plus, prin intermediul unui alt studiu publicat, au fost comparate efectele anumitor tratamente pentru vindecarea rănilor, printre care și cele ale stimulării nervoase electrice transcutanate (TENS), soluția salină, povidon-iod și uleiul de lavandă.  Toate acestea au fost aplicate pe șobolanii de laborator, moment în care s-a remarcat faptul că rănile s-au închis mai repede în grupurile TENS, dar și a uleiului de lavandă, în comparație cu cele de control. Prin urmare, s-a dovedit încă o dată faptul că lavanda are efect accelerator asupra vindecării rănilor.

cum se ingrijeste lavanda

Cand se planteaza lavanda

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să faci cea mai bună salată de roșii cu castraveți


Abonează-te pe

Citește și:

Trucuri utile pentru trandafirii din vază. Ce substanțe să folosești pentru a rezista mai mult timp? Toți florarii recomandă aceste metode

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

6 AUGUST 2022: Tradiții și superstiții de "Schimbarea la față a Domnului"

Duminică, de la ora 14:30, în “Asta-i România!”, “Munte de aur” în mijlocul unui colț de rai

Ce se întâmplă dacă pui orez în ghivecele cu flori. Cum să folosești acest truc

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri