Când îți planifici timpul liber ești mai vesel. ,,Este important să sincronizăm informația”


Majoritatea persoanelor își doresc un concediu fără stres și griji, dar de cele mai multe ori acestea nu dispar și ne urmăresc chiar și în momentele în care avem nevoie de un moment de respiro. Lucrurile făcute pe fugă nu vor fi niciodată perfecte, iar din acest motiv este mult mai benefic să îți planifici o vacanță pentru a ieși ața cum îți dorești.


In articol:

O vacanță trebuie planificată din timp, deoarece dacă veți face totul pe fugă veți sta foarte stresați și poate nu veți primi ceea ce v-ați dorit. Este foarte important să fiți calculați și să vă gestionați timpul foarte bine, în așa fel încât totul să meargă bine.

Citeste si: Ce faci dacă ai probleme dentare în concediu. „Durerea este principalul simptom”

Când îți planifici timpul liber ești mai vesel

Când îți planifici timpul liber ești mai vesel

[Sursa foto: PixaBay]

Când îți planifici timpul liber ești mai relaxat

Yolanda Crețescu, psiholog, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV despre oamenii care își planifică vacanțele, iar aceasta este de părere că ei sunt mult mai fericiți.

,,Oamenii care isi planifica vacanta din timp sunt mai fericiți, pentru ca, pe lângă percepția a celor sase simțuri, exista si o neuro percepție, ca sa fim deștepți cu privire la acest subiect. Neuro percepția este cea care se ocupa cu sentimentu de siguranța sau de pericol si atunci noi nu prea suntem conștienți si ne luam concediu, dar nu suntem conștienți ca suntem si in vacanta, iar atunci este important sa sincronizam motivația”,

a spus Yolanda Crețescu.

Ea a mai adăugat că în mod normal, creierul este conștient că este pe relaxare, dar tot trebuie să facă tot felul de activități, iar atunci nu se poate simți ca într-o vacanță, din cauza stresului pe care îl acumulează, deoarece creierul are nevoie de pauză de la sarcinile responsabile și atunci trebuie să facă din curiozitate o vacanță.

,,In mod normal creierul meu stie ca e pe relaxare, dar tot trebuie sa fac foarte multe lucruri, iar atunci nu este vacanta, deoarece creierul nostru are si el nevoie de o pauza de la sarcinile astea responsabile si atunci trebuie sa facem din curiozitate o vacanta, si o sa spunem cui ii arde de vacanta, mai putina pandemie, mai putin criza financiara. E foarte simplu doar sa ne luam pauza de la seriozitate si sa radem, surprinzator, rasul este responsabil cu imunitatea”, a mai spus psihologul.

Citeste si: Cele mai căutate destinații pentru un city break în Europa: „Paris este un oraș destul de scump”

Când îți planifici timpul liber ești mai vesel

Când îți planifici timpul liber ești mai vesel

[Sursa foto: PixaBay]

Ce a mai declarat psihologul

Yolanda Crețescu a mai spus că vacanța se pregătește, așa cum oamenii se pregătesc de muncă, așa trebuie să se pregătească și de vacanță, iar dacă se poate, să fie luată și o pauză pentru cuplu, dar din păcate, nu toată lumea are o familie, iar cel mai greu în perioada vacanțelor le este celor care sunt singure.

,,Vacanta se pregătește, asa cum ne pregătim de munca asa trebuie sa ne pregătim si de vacanta, iar daca se poate sa ne luam si o pauza pentru cuplu, pentru noi, însa, nu toată lumea este in cuplu, nu toată lumea are o familie, iar cel mai greu in aceasta perioada sunt persoanele care sunt singure, pentru ca cei singuri se păcălesc in timpul serviciului, in perioada activa si o duc cum o mai duc, ca te duci, vii acasă, mănânci ceva, te culci”, a mai spus Yolanda Crețescu.

Ea este de părere că oamenii singuri ar trebui să elimine stresul și să stabilească concret ceea ce își doresc să facă și să viziteze.

,,Ei bine, in vacante este foarte greu pentru ei si atunci este cumva recomandabil, ca nu întotdeauna reușim sa facem asta, sa ne stabilim concret, ce vreau, vreau sa vizitez, vreau sa fac o baie de mulțime fără sa fiu cu cineva, dar sa ne uitam la ce putem sa facem si la ce nu putem sa facem, deoarece atunci când spunem ,,nu pot sa ma duc pentru ca sunt singura”, ,,nu îmi face bine sa vad oameni împreună”, nu facem decât sa stimulam stresul, iar atunci eficienta vacantei scade”, a mai spus psihologul.

Când îți planifici timpul liber ești mai vesel

Când îți planifici timpul liber ești mai vesel

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce poți să faci atunci când te simți singură


Abonează-te pe

Citește și:

Ce faci dacă ai probleme dentare în concediu. „Durerea este principalul simptom”

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cele mai căutate destinații pentru un city break în Europa: „Paris este un oraș destul de scump”

Ce poți să faci atunci când te simți singură


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Andia. „Mi-am dat seama că am voce de radio!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri