Când este bine să te vopsești


Odată ce ai luat decizia să te vopsești și îți vei dori să îți păstrezi o anumită nuanță la păr este necesar să te vopsești din când în când.


In articol:

Aflați din rândurile următoare când este bine să te vopsești, dar mai ales cum să o faci dacă alegi să te vopsești singură, chiar la tine acasă.

 

Cum te vopsești singură?

Primul pas de care trebuie să ții cont este să ai toate ustensilele necesare. Ustensile care constau în: mănuși din latex, pensulă pentru vopsirea părului, cremă protectoare și cleme de păr.

vopsire par in salon

Citeste si: DESCOPERĂ: Șamponul nuanțator. Cum se folosește corect în funcție de culoarea aleasă

Reguli de urmat înainte de vopsirea părului

Una dintre aceste reguli ține de faptul că nu trebuie să spălați părul cu două zile înainte de a aplica vopseaua. Trebuie să țineți cont de acest lucru pentru că sebumul va acționa exact ca o protecție, prevenind astfel iritațiile.

Iar o altă regulă ține de un anumit test pe care trebuie să îl faceți înainte de a vă vopsi.

Faceți testul pe o șuviță de păr mai din spate. Astfel, vă veți da seama de timpul de acțiune al vopselei folosite. Dacă firul tău de păr este mai fin și mai subțire, se va decolora destul de repede și va fi nevoie totodată și să scurtezi timpul recomandat pe instrucțiunile de folosite din pachetul vopselei. În schimb, dacă aveți părul uscat și aspru, puteți respecta cu încredere instrucțiunile.

cum aleg vopseaua potrivita pentru parul meu

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se curăță lavabila de pe gresie

Cu să te vopsești corect acasă – reguli de bază

  • Dacă vă doriți să acoperiți firele albe de la rădăcină, trebuie să începeți procesul de vopsire, chiar de la rădăcină. La vârfuri nu este necesar să aplicați foarte mult produs, pentru că firul de păr este mai aspru.
  • Urmăriți cu atenție instrucțiunile de folosire a respectivei vopsele.
  • Folosiți o pensulă pentru a avea o colorare potrivită și amestecați destul de bine vopseaua într-un recipient care să vă permită folosirea lui, de dimensiuni medii.
  • Achiziționați mereu două tuburi de vopsea, pentru că este posibil să aveți nevoie, iar pentru a nu rămâne cu jumătate de păr vopsit și cealaltă jumătate nu.. puteți evita prin cumpărarea din start a două tuburi de vopsea. De asemenea, dacă aveți părul mai lung, cu siguranță veți avea nevoie de mai multe tuburi de vopsea.
  • Purtați mănușile din latex atunci când aplicați vopseaua pentru a nu provoca răni neplăcute la nivelul mâinilor.
  • În cazul în care vă vopsiți singură, poziționați o oglindă în spatele vostru, pentru a avea un rezultat cât mai bun.
  • Pentru a nu vă trezi cu pete neplăcute de vopsea pe haine sau pe piele, se recomandă să purtați o cască de protecție peste părul proaspăt vopsit.

vopsea de par

Citeste si: SFATURI: Tunde-te singur acasă. Sfaturi și trucuri pentru cele mai bune tunsori realizate la tine acasă!

Cum să te vopsești corect acasă- reguli de aplicare a vopselei

  • Cu ajutorul clemelor de păr, secționați părul pentru început, în patru părți pe care le veți prinde separat. Apoi fiecare secțiune în parte o luați cu ajutorul unui aplicator de vopsea, pentru a vă asigura că veți obține o culoare dorită.
  • Trebuie să țineți cont de faptul că este nevoie să aplicați mai multă cantitate de vopsea la baza părului, pentru că rădăcinile sunt cele care au nevoie de o acoperire completă.
  • Un lucru foarte important ține de faptul că trebuie să achiziționați vopsea cu o nuanță mai deschisă decât părul vostru, deoarece anumite culori au tendința să pară mult mai închise odată ce sunt aplicate pe firul păr.

cum sa te vopsesti acasa

Citeste si: CITEȘTE: Ce se întâmplă dacă pui balsam în vopseaua de păr

 

Când este bine să te vopsești

Așa cum am menționat anterior, se recomandă să te vopsești la două zile după ce te-ai spălat la cap, pentru ca sebumul să protejeze scalpul de posibile iritații. De asemenea este bine să te vopsești odată ce ați depășit perioada menstruației. În caz contrar, vopseaua nu se va menține pe păr.

Iar în mod firesc, este bine și necesar să vă vopsiți, odată ce nu vă mai place nuanța de păr pe care o aveți. O altă variantă este atunci când îți fac apariția firele albe de păr, pe care nu vi le doriți. Iar nu în ultimul rând, o dată ce vă apar rădăcinile naturale, iar părul vostru este deja vopsit, este bine să vă vopsiți pentru a păstra o nuanță în tot părul.   

cum pot sa ma vopsesc singura

Citeste si: CITEȘTE: Cât oxidant se pune la un tub de vopsea de 50 ml


Abonează-te pe

Citește și:

Șamponul nuanțator. Cum se folosește corect în funcție de culoarea aleasă

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Cu ce se curăță lavabila de pe gresie. Care este secretul?

SFATURI: Tunde-te singur acasă. Sfaturi și trucuri pentru cele mai bune tunsori realizate la tine acasă!

Ce se întâmplă dacă pui balsam în vopseaua de păr. "Dacă ții la imaginea ta, nu te încăpățâna să faci experimente și să îți vopsești părul acasă."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscopul săptămânal 27 iunie - 3 iulie 2022 cu astrologul Ana Maria Ticea. O zodie ajunge în pragul despărţirii!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri