Cancerul colorectal este adeseori confundat cu hemoroizii - acestea sunt simptomele


Potrivit medicilor specialişti, atât cancerul colorectal cât şi bolile hemoroidale sunt rezultatul unor tulburări prevenibile asupra cărora nu se intervine la timp. Din acest motiv, este esenţial să învăţăm să deosebim problemele minore de cele care impun un control medical avizat.

De exemplu, atât cancerul colorectal cât şi hemoroizii se manifestă prin apariţia urmelor de sânge în urină şi în scaune. Acest simptom nu trebuie niciodată ignorat, ci investigat cât mai degrabă de către un medic specialist.

Tulburările de tranzit intestinal (adică alternare scaunelor tari cu cele diareice) şi durerile rectale sunt şi ele simptome comune celor două boli. Ceea ce puţini cunosc, însă, este că dacă manifestările sunt semnalate din vreme unui proctolog, medicul respectiv va putea, pe baza unor teste lămuritoare, determina exact natura problema şi modul adecvat de intervenţie. Aşadar, dacă manifeşti oricare dintre aceste simptome, nu mai sta pe gânduri; programează-te cât mai repede la un consult proctologic.

Citeste mai mult aici.
 


Abonează-te pe

Citește și:

Acest tip de cancer se dezvolta rapid si se confunda cu refluxul acid. Il poti avea fara sa banuiesti

Este mai celebră decât ea! Cine este de fapt mama Dianei Șoșoacă

A fost diagnosticata cu un cancer rar chiar in ziua in care a nascut! Ca sa aiba sanse la viata, ii trebuie un tratament scump!

O tânără a murit de cancer la 19 ani, după ce a ignorat aceste simptome!

Momente cumplite pentru o jurnalista! Sora ei a murit de cancer de colon pentru ca a ignorat simptomele

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ediția de aseară a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, cu Petre Roman invitat, a fost urmărită de peste un milion de telespectatori

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri