Bucharest International Dance Film Festival propune un week-end intensiv de dans


Prima ediţie “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care îşi propune să promoveze producţiile cinematografice dedicate dansului şi artei coregrafice.

64 de producţii din 27 de ţări incluse în Competiţia Oficială, documentare de scurt şi lungmetraj, selecţia celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum şi un workshop de creaţie dedicat pasionaţilor de dans. Proiecţiile se vor desfăşura la Cinemateca Union.

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) debutează vineri, 6 noiembrie, ora 20:00, cu documentarului Sacres. Bazată pe opera Ritualul primăverii a lui Igor Stravinsky, producţia franceză regizată de Etienne Aussel şi Valerie Gabail explorează teritoriile ritualurilor şi adună laolaltă perspectivele a cinci coregrafi contemporani (Jean-Claude Gallotta, Angelin Preljocaj, Sasha Waltz, David Wampach şi Olivier Dubois). Documentarul urmăreşte dansatorii în explorarea imaginilor primitive care le alimentează creativitatea, precum şi maniera în care construiesc Tema Ritualului. Sacres este o reflecţie ficţională şi fantastică la graniţa dintre ritual şi reprezentările sale.

Competiţia Oficială include 54 de producţii din 23 de ţări şi este programată sâmbătă, 7 noiembrie. Scurtmetrajele selecţionate de coregrafa Simona Deaconescu sunt structurate în trei calupuri. acţiune şi [RE]acţiune este o colecţie de filme în care mişcarea corpului şi a camerei de filmat se completează pentru a întrupa poveşti despre amintiri pierdute, valori morale şi sexualitate. Mix Media este un colaj de poveşti care orbitează în jurul experimentului şi sincretismului: animaţie, desen, modă, tehnologie. Ultimul calup de scurtmetraje - [în] corp şi [în] afara corpului - explorează conceptul de spaţiu, înţeles ca un loc în care trăim, un punct de întâlnire virtual, o metaforă sau un declanşator psihologic. Selecţia oficială începe sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 14:00 la Cinemateca Union.

Programul zilei de 8 noiembrie este dedicat retrospectivei “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum şi celor 3 documentare de scurtmetraj (Sidi Larbi Cherkaoui, Backward Glace şi Living Room Dances*Kitchen Stories).

Ceremonia de Decernare a Premiilor Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) are loc duminică, 8 noiembrie, de la ora 19 :30 şi este urmată de proiecţia documentarului de lungmetraj Behind the Scenes (Fragile) semnat de coregraful Cosmin Manolescu şi Tatiana Cucureanu.

În zilele premergătoare Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), va avea loc un laborator de creaţie susţinut de membrul juriului Jevan Chowdhury. Moving Cities - Workshop Dance Film se va desfăşura la Institutul Cultural Român, Sala Mare (Str. Aleea Alexandru nr. 38) în zilele de 4, 5 noiembrie (19:00 – 22:00) şi 6 noiembrie (10:00 – 13:00). Cei 20 participanţi înscrişi vor avea ocazia să interacţioneze într-un grup restrâns şi să descopere modul inedit de explorare a ideilor, emoţiilor şi poveştilor în mişcare, atât din punct de vedere tehnic, cât şi conceptual. Jevan Chowdhury va propune diferite abordări în realizarea unui film de dans: structurat vs. improvizat. În cadrul workshop-ului se vor intercala sesiunile practice cu cele teoretice, detalii atipice despre ce presupune realizarea filmelor de dans, precum şi modalităţi de prezentare şi promovare a proiectelor coregrafice în evenimente de gen. Jevan Chowdhury are o experienţă de 15 ani în managementul şi creaţia publicitară, este membru al board-ului de conducere Visiting Arts, o organizaţie care facilitează relaţiile la nivel internaţional între artişti şi profesionişti din cultură, directorul artistic Moving Cities, un proiect de film care surprinde prin dans vibraţia oraşelor lumii. Proiectele sale au fost prezentate în publicaţii ca LensCulture şi Yatzer, recunoscute şi nominalizate pentru diverse distincţii la festivaluri din Suedia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.Abonează-te pe

Citește și:

Manuela Hărăbor, declarații emoționante despre fiul bolnav de autism: "Ce faci atunci când..."

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

COVID-19 Spania: Se limitează reuniunile de Sărbători!

Horoscop chinezesc săptămânal 5 - 11 decembrie 2020. Nativii Șobolan, devastați de veștile pe care le primesc

Horoscop zilnic sâmbătă, 5 decembrie 2020! Nativii zodiei Pești fac achiziţia vieţii lor!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Transferul de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcăne, o procedură modernă! Specialistul Kfetele.ro explică!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri