Biscuiti sarati din seminte germinate de quinoa, chia, linte si dovleac

Biscuiti sarati din seminte germinate de quinoa, chia, linte si dovleac
Biscuiti sarati din seminte germinate de quinoa, chia, linte si dovleac

Biscuiti sarati – bogati in proteine, omega 3 si complexul de vitamine B, cu continut ridicat de fibre!

 

Vei avea nevoie de:
– 1 cana de linte uscata, inmuiata 12 ore si apoi germinata timp de 60 – 72 de ore
– 1 cana de quinoa, inmuiata 8 ore si apoi germinata timp de 12 – 24 de ore
– 2 cani seminte de dovleac crude inmuiate timp de 8 – 12 ore
Clateste lintea si quinoa de doua ori pe zi in procesul de germinare si clateste bine semintele de dovleac la finalul fazei de inmuiere. Clateste foarte bine quinoa timp de 2 – 3 minute la fiecare clatire.
– 1 cana de seminte de chia inmuiate in 3 cani de apa (nu se clatesc, pentru ca dupa inmuierea vor capata consistenta unui gel).
– 1 – 2 linguri de sare de Himalaia sau alta sare de mare de calitate – 2 linguri pentru cei care prefera un gust mai sarat.
– 1 lingura de oregano uscat sau 2 de oregano proaspat
– 1 lingura de patrunjel uscat sau 2 de patrunjel proaspat
– 1 lingura de salvie uscata sau 2 de salvie proaspata
– 1 lingura de cimbru uscat sau 2 de cimbru proaspat
– 2 cani apa proaspata pentru
a le lega
– ¾ cana fulgi de ovaz
Pune lintea, quinoa si semintele de dovleac in robotul de bucatarie cu 2 cani de apa. Daca recipientul robotului este prea mic, imparte ingredientele in patru parti si amesteca pe rand cate 1/2 cana de apa si un sfert din amestecul obtinut.
Aseaza compozitia intr-un castron mare.
Pune si gelul obtinut din chia (semintele cu apa in care au stat) in robot si amesteca-le. Adauga-le si pe ele la compozitie.
Adauga si ¾ cana fulgi de ovaz – pentru a le da biscuitilor aroma si textura de paine.
Daca gusti compozitia, va avea o aroma usor amaruie din cauza boabelor crude de quinoa. Dupa deshidratarea si uscarea completa, gustul amar va disparea – cu alte cuvinte, au un gust foarte bun cand sunt gata.
Intinde aluatul gros cam de 1 cm pe foi de copt (sau foi speciale pentru deshidrator) si aseaza-le in deshidrator timp de 8 ore. Dupa 8 ore, intoarce aluatul si mai lasa-l inca 4 – 6 ore.
Daca nu ai un deshidrator, poti face biscuitii si in cuptor, insa trebuie sa aproximezi timpul de coacere – poate fi in jur de 40 de minute la o temperatura de 240 de grade.
Dupa 40 de minute, intoarce aluatul si mai lasa-l, insa mai sigur e sa-l verifici la fiecare 20 de minute.
Sursa: ViataVerdeViu.ro

Vei avea nevoie de:

– 1 cana de linte uscata, inmuiata 12 ore si apoi germinata timp de 60 – 72 de ore
– 1 cana de quinoa, inmuiata 8 ore si apoi germinata timp de 12 – 24 de ore
– 2 cani seminte de dovleac crude inmuiate timp de 8 – 12 ore

Clateste lintea si quinoa de doua ori pe zi in procesul de germinare si clateste bine semintele de dovleac la finalul fazei de inmuiere. Clateste foarte bine quinoa timp de 2 – 3 minute la fiecare clatire.

– 1 cana de seminte de chia inmuiate in 3 cani de apa (nu se clatesc, pentru ca dupa inmuierea vor capata consistenta unui gel).
– 1 – 2 linguri de sare de Himalaia sau alta sare de mare de calitate – 2 linguri pentru cei care prefera un gust mai sarat.
– 1 lingura de oregano uscat sau 2 de oregano proaspat
– 1 lingura de patrunjel uscat sau 2 de patrunjel proaspat
– 1 lingura de salvie uscata sau 2 de salvie proaspata
– 1 lingura de cimbru uscat sau 2 de cimbru proaspat
– 2 cani apa proaspata pentru a le lega
– ¾ cana fulgi de ovaz

Pune lintea, quinoa si semintele de dovleac in robotul de bucatarie cu 2 cani de apa. Daca recipientul robotului este prea mic, imparte ingredientele in patru parti si amesteca pe rand cate 1/2 cana de apa si un sfert din amestecul obtinut.

Aseaza compozitia intr-un castron mare. Pune si gelul obtinut din chia (semintele cu apa in care au stat) in robot si amesteca-le. Adauga-le si pe ele la compozitie.

Adauga si ¾ cana fulgi de ovaz – pentru a le da biscuitilor aroma si textura de paine.

Daca gusti compozitia, va avea o aroma usor amaruie din cauza boabelor crude de quinoa. Dupa deshidratarea si uscarea completa, gustul amar va disparea – cu alte cuvinte, au un gust foarte bun cand sunt gata.

Intinde aluatul gros cam de 1 cm pe foi de copt (sau foi speciale pentru deshidrator) si aseaza-le in deshidrator timp de 8 ore. Dupa 8 ore, intoarce aluatul si mai lasa-l inca 4 – 6 ore.

Daca nu ai un deshidrator, poti face biscuitii si in cuptor, insa trebuie sa aproximezi timpul de coacere – poate fi in jur de 40 de minute la o temperatura de 240 de grade. Dupa 40 de minute, intoarce aluatul si mai lasa-l, insa mai sigur e sa-l verifici la fiecare 20 de minute.

Sursa: ViataVerdeViu.ro

 

Citește și: Prognoza meteo pentru joi, 11 decembrie 2025: Meteorologii ANM anunță ceață în mai multe zone din țară și ploi. Cum va fi vremea în Capitală- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop 13 decembrie 2025. O zodie privește în trecut

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Scene desprinse parcă din filmele de groază noaptea, în vila din Izvorani! Luxul în care se scălda Irinel Columbeanu s-a transformat într-o ruină înfricoșătoare

Veronica se pregătește pentru una dintre cele mai mari schimbări din viața sa. CE SE VA ÎNTÂMPLA cu parcursul ei în emisiune: "Dacă ați ști cât de greu și cât de...". MESAJUL concurentei din Casa Iubirii stârnește reacții: "O să aleg cu grijă"

Alina Pușcău, despre o copilărie în care a resimțit foarte mult lipsa părinților! Cum a fost vedeta TV implicată într-un accident, la vârsta de doar 6 anișori? "Am avut așa un Dumnezeu!"

Dorobanțu o invită pe Veronica în camera roșie, iar Ahmed fierbe de gelozie! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de joi, 11 decembrie, din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies