Biografie GHEORGHE IFRIM. "Dacă fac televiziune înseamnă că sunt actor uşurel"


Află tot ce nu știai despre Gheorghe Ifrim, actorul care joacă rolul primarului Vasile în Las Fierbinți.


In articol:

Gheorghe Ifrim  s-a născut pe 18 decembrie 1971, în București și este unul dintre cei mai apreciați actori de teatru și film din România.

Este absolventul Facultății de Teatru din cadrul Academiei de Teatru și Film București(UNATC în prezent), promoția 1997, specializarea Actorie, clasa profesorului Gelu Colceag.

Cine este GHEORGHE IFRIM (primarul Vasile) din Las Fierbinți

„M-am născut în Bucureşti, după care am stat o perioadă în Reşiţa, pentru că tata a fost mutat cu serviciul – era şef de Stat Major.

Am rămas vreo doi ani acolo, de unde îmi amintesc doar nişte dealuri, nimic altceva clar, după care am revenit în Bucureşti. Cred că la 5 sau 6 ani ne-am întors”, povestește actorul Ghoerghe Ifrim în cadrul unui interviu.

Gheorghe Ifrim a făcut parte din grupul umoristic „Vouă”, joacă pe scena Teatrului Bulandra, putând fi urmărit, în trecut, și în cadrul spectacolelor de pe scena Teatrului Metropolis și Teatrului Act.

Citeste si: PORTRET CRISTINA TOMA: Cine este soția lui Cuzin Toma (Firicel), actorul din Las Fierbinți

Actorul a fost nominalizat în cadrul premiilor Gopo, în anul 2014, la categoria „cel mai bun actor într-un rol principal” pentru rolul domnului Mihăeș din „Domestic”, regizat de Adrian Sitaru, urmând o altă nominalizare în anul 2016, la aceeași categorie, pentru rolul „Achim” din „ București NonStop”,  sub bacheta regizorală a lui Dan Chișu.

„Când m-am angajat la Teatrul Bulandra, primul rol a fost la doamna Cătălina Buzoianu, în spectacolul „Petru“ de Vlad Zografi. Am început cu stângul, pentru că erau nişte prejudecăţi la Bulandra: dacă fac televiziune înseamnă că sunt actor uşurel. Nu îmi spunea nimeni direct, dar mi se transmitea, într-un fel. Dar asta m-a ambiţionat şi am făcut multe proiecte independente, datorită cărora lumea a înţeles că pot să fac meseria asta cum trebuie, că am vocaţie. Apropo de proiecte independete: un spectacol la care am ţinut foarte mult a fost „American Buffalo“, la Teatrul Act. A avut mare succes şi, din păcate, nu a fost băgat în seamă aşa cum ar fi meritat”, povestește Gheorghe Ifrim.

cine este gheorghe ifrim

Citeste si: CITEŞTE: Cine este, cu adevărat, ALEXANDRU ARŞINEL. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră

Ce studii are Gheorghe Ifrim (primarul Vasile)

Gheorghe Ifrim este unul dintre cei mai talentați actori ai României, devenind extrem de cunoscut odată cu rolul primarului Vasile din „Las Fierbinți”, însă multă lume nu știe, că, după terminarea liceului, acesta visa să devină contabil, urmând cursurile Academiei de Studii Economice din București.

Drumurile aveau să-l ducă într-o altă direcție, mult mai aroape de lumina reflectoarelor. Fratele său, Lucian, a contribuit la deturnarea carierei lui Gheorghe Ifrim și iată că astăzi, Teatrul Bulandra se bucură de doi Ifrimi.

„Îmi plăcea foarte mult matematica. Algebra și analiza matematică, nu geometria. Și pentru că aveam această înclinație, m-am tot gândit la ce facultate să dau și mi s-a părut cea mai apropiată de mine ASE-ul în perioada aceea, pentru că erau și două materii clare: matematică și geografie. Vara munceam la sere, la Măgurele, ca să pot să îmi plătesc meditațiile, nu că mă trimiteau părinții. Eu am făcut chestia asta pentru că, fiind patru frați, era mai greu cu meditațiile”, povestește actorul.

Actorul nu a fost admis din primul an la ASE, lucru care s-a repetat și atunci când și-a dorit să urmeze Facultatea de Teatru, însă acest lucru nu l-a descurajat, a doua încercare fiind de fiecare dată cu noroc pentru Gheorghe Ifrim.

Citeste si: ELENA VĂNCICĂ: Cine este soția lui Adrian Văncică (Celentano), actorul din Las Fierbinți

cine este primarul vasile din las fierbinti

„La mine a fost tot timpul la runda a doua. E mai bine, pentru că m-am maturizat. Am lucrat și la uzina de construcții și reparații utilaje, UCRU se numea, era pe Trafic Greu, în sectorul 5. Lucram ca să îmi plătesc meditațiile, adică nu muream de foame. Eram angajat acolo, răspundeam de presiune, acolo în fabrică erau niște polizoare uriașe care mergeau pe bază de presiune de aer, nu de curent electric. Și eu practic aveam vreo 4 cazane uriașe, făceau un zgomot infernal – tot timpul aveam senzația că explodează – și eu verificam presiunea la acele cazane, ca să nu fie mai mare decât trebuia.”

Citeste si: CITEȘTE: Cine este CUZIN TOMA (Firicel), actorul din Las Fierbinți

Cine este soția lui Gheorghe Ifrim

Gheorghe Ifrim este foarte discret atunci când vine vorba deviate sa personală, însă cert este că actorul este un familist convins. Acesta își divinizează soția și copiii, despre care spune că reprezintă echilibrul lui în viață, dar și motorul tuturor activităților sale.

„Familie suntem din 2001, căsătoriți oficial, dar așa ne știm din 1995, din anul al doilea de facultate. Avem mulți ani împreună, frumoși, și cu bune, și cu rele, că Dumnezeu nu îți dă numai bucurii, dar am trecut cu grijă peste toate, dragostea și iubirea înving întotdeauna, asta e cel mai important într-o căsnicie", declara el într-un interviu pentru Libertatea.

„Am doi băieți minunați, o soție minunată, Roxana. Ștefan este cel mare, Cristian, cel mic. Datorită lor fac ceea ce fac, pentru că ei mă echilibrează foarte tare. E foarte important să ai familie, din punctul meu de vedere, indiferent ce meserie faci”, spune mândru, actorul.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este Constantin Diță (Giani), actorul din Las Fierbinți

Întrebat fiind dacă își dorește ca băieții să-i calce pe urme, Gheorghe Ifrim mărturisește că cel mic pare să aibă înclinații spre lumea artistică, în timp ce fiul ce mare pare să fi ales calea cifrelor.

„S-ar putea să mă moştenească Cristian, băiatul mai mic. S-a mutat la Liceul „Nicolae Tonitza“, a trecut nişte examene foarte bine – la modelaj, desen şi pictură – şi se regăseşte acolo. Face şi chitară. Băiatul cel mare, Ştefan, vrea să dea la Automatică, ceea ce m-a surprins. Acum se pregăteşte la matematică şi la fizică intensiv. Iar despre soţia mea pot să spun că a avut mare grijă de ei. Am o relaţie bună cu copiii mei, suntem prieteni şi cred că sunt nişte copii bine educaţi şi liberi în gândire, un aport important l-a avut soţia mea, Maria-Roxana”, spune actorul.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este LILIANA MOCANU, soția lui Firicel din Las Fierbinți. „Probabil aș fi putut să mă fac balerină sau cântăreață, dar am ales să fiu actriță, ca să le fac pe toate"

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Cine este ANCA DUMITRA. „În cei cinci ani de facultate nu m-am remarcat cu comedia. Nu știam că am și latura asta comică”

Cine este MIMI BRĂNESCU, soțul Mirelei Oprișor (Aspirina) din Las Fierbinți

Cine este CONSTANTIN DIȚĂ (Giani), din Las Fierbinți. „De sărăcie am făcut asta. Nu erau bani. După Revoluție am lucrat pentru o firmă turcească de pâine și descărcam...

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri