Bijuteriile, accesorii pentru acceptarea socială și stima de sine

Bijuteriile, accesorii pentru acceptarea socială și stima de sine

Bijuteriile există încă din cele mai îndepărtate vremuri și au reprezentat o completare inevitabilă a look-ului femeii. Fără îndoială, ele oferă mai multă frumusețe și distincție femeii bine îmbrăcate. De fapt, sunt multe femei cărora chiar simt că le lipsește ceva dacă nu le poartă, și anume că garderoba lor nu este completă fără o bijuterie care să se potrivească cu o anumită ocazie.

Istoria bijuteriilor merge mână în mână cu istoria omului. De la începuturi, omul a luat diferite materiale și le-a transformat pentru a le folosi ulterior ca accesorii, oferindu-i distincție și făcându-l să iasă în evidență în cercul său social.

Bijuteriile au evoluat de-a lungul timpului. Designul pieselor a trecut prin sute de noi tendințe în care pot fi apreciate forme, culori, materiale, texturi, procese și chiar concepte.

Mereu în pas cu moda, dar cu o notă specială care le fac unice și elegante.

Încă de la început, omul paleolitic și-a împodobit trupul cu diferite materiale, cu intenția de a se remarca printre semenii săi. Așa că, în epoci diferite omul a transformat bijuteriile în funcție de cultura sa, apropiindu-se de credințele sale, de sentimentele sale, de mediul său social. 

Femeile sunt pasionate de bijuterii, deoarece reprezintă un simbol al feminității.

Bijuteriile le-au făcut întotdeauna să se simtă mai frumoase și mai încrezătoare. Importanța bijuteriilor constă în capacitatea acesteia de a evidenția frumusețea naturală a unei femei, care își exaltă atributele atunci când poartă bijuterii.

Bijuteriile sunt un detaliu magnific, care face parte din viața femeilor aproape de la naștere. La câteva luni de la venirea pe lume, mamele sunt preocupate să le pună fetițelor cercei mici de aur, pe care să îi poarte în timpul primelor luni de la naștere, pentru ca mai târziu, să fie schimbați cu alții.

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Abraham Harold Maslow — psiholog american și unul dintre fondatorii și principalii exponenți ai psihologiei umaniste — a influențat modul în care societatea a perceput lumea, oferind un nou model pentru studiul comportamentului uman.

Maslow a propus o structură în formă de piramidă pentru a explica nevoile psihologice și fizice ale omului. Această diagramă constă dintr-o serie de pași care ajung în vârf, care este încununată de autorealizarea la care se ajunge atunci când se atinge o stare de armonie și înțelegere. În timp ce, la bază, nevoile de bază sau fiziologice susțin reprezentarea stabilității mintale a ființei umane.

Bijuteriile ar putea fi plasate pe a treia treaptă numită „acceptare socială”, deoarece este o nevoie psihologică, care este satisfăcută atunci când ființele umane au grijă de ele însele și de aspectul lor.

Acestea au nevoia de a aparține unui grup social sau de a fi acceptați de cei pe care îi consideră egali, ceea ce este strâns legat de aparență. Totuși, în același mod, acest lucru este legat și de al patrulea nivel al nevoii de stima de sine, în care indivizii se simt mulțumiți de realizările lor personale.

Multe dintre obiectele de zi cu zi ar putea fi considerate modele emoționale, inclusiv bijuteriile.

Asta pentru că au o relație foarte intimă cu persoana care le poartă, precum și cu cei care le observă. Ele provoacă admirație și un anumit grad de plăcere celor care le poartă, influențându-le starea de spirit.

Bijuteriile sunt un detaliu magnific care face parte din viața femeilor. După cum spuneam, la câteva luni de la venirea pe lume, mămicile se ocupă deja să pună fetițelor cercei mici de aur pe care să-i poarte în primele luni sau în primii ani. Mai târziu, când sunt deja adolescenți, le vor schimba cu alte bijuterii, precum pandantive personalizate din argint, inele, coliere, brățări, urmând ca în final să completeze colecția cu inele de logodnă.

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

În unele familii, bijuteriile moștenite din generație în generație reprezintă chiar noroc. Alte bijuterii, care au o mare valoare sentimentală, sunt cele care sunt gravate cu numele sau inițialele persoanei care le deține.

Pe de altă parte, deși toate cadourile sunt importante, bijuteriile sunt speciale pentru că aproape întotdeauna evocă o amintire romantică și alte momente importante din viața unei femei: cererea în căsătorie, ceremonia de nuntă, un cadou de la un fiu către o mamă pentru ziua ei de naștere, sau de la o mamă pentru fiica ei.

Mâinile pricepute ale bijutierilor modelează metalele prețioase pentru a crea colecții luxoase de coliere, cercei, brățări, verighete, astfel încât aceste metale lucrate artistic să își poată găsi apoi femeia ideală, care își va împodobi frumusețea cu o bijuterie care vorbește lumii despre atributele sale.



Citește și:

„Părul meu este unul foarte bun, ar putea cu ușurință să nu fie coafat” Care este secretul Gabriei Cristea pentru o coafură ca la salon

Liber la distracție si premii uriașe! Un nou sezon “Roata Norocului” începe duminică, 8 octombrie, la 20:00, la Kanal D!

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies