Bijuteriile, accesorii pentru acceptarea socială și stima de sine

Bijuteriile, accesorii pentru acceptarea socială și stima de sine

Bijuteriile există încă din cele mai îndepărtate vremuri și au reprezentat o completare inevitabilă a look-ului femeii. Fără îndoială, ele oferă mai multă frumusețe și distincție femeii bine îmbrăcate. De fapt, sunt multe femei cărora chiar simt că le lipsește ceva dacă nu le poartă, și anume că garderoba lor nu este completă fără o bijuterie care să se potrivească cu o anumită ocazie.

Istoria bijuteriilor merge mână în mână cu istoria omului. De la începuturi, omul a luat diferite materiale și le-a transformat pentru a le folosi ulterior ca accesorii, oferindu-i distincție și făcându-l să iasă în evidență în cercul său social.

Bijuteriile au evoluat de-a lungul timpului. Designul pieselor a trecut prin sute de noi tendințe în care pot fi apreciate forme, culori, materiale, texturi, procese și chiar concepte.

Mereu în pas cu moda, dar cu o notă specială care le fac unice și elegante.

Încă de la început, omul paleolitic și-a împodobit trupul cu diferite materiale, cu intenția de a se remarca printre semenii săi. Așa că, în epoci diferite omul a transformat bijuteriile în funcție de cultura sa, apropiindu-se de credințele sale, de sentimentele sale, de mediul său social. 

Femeile sunt pasionate de bijuterii, deoarece reprezintă un simbol al feminității.

Bijuteriile le-au făcut întotdeauna să se simtă mai frumoase și mai încrezătoare. Importanța bijuteriilor constă în capacitatea acesteia de a evidenția frumusețea naturală a unei femei, care își exaltă atributele atunci când poartă bijuterii.

Bijuteriile sunt un detaliu magnific, care face parte din viața femeilor aproape de la naștere. La câteva luni de la venirea pe lume, mamele sunt preocupate să le pună fetițelor cercei mici de aur, pe care să îi poarte în timpul primelor luni de la naștere, pentru ca mai târziu, să fie schimbați cu alții.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

Abraham Harold Maslow — psiholog american și unul dintre fondatorii și principalii exponenți ai psihologiei umaniste — a influențat modul în care societatea a perceput lumea, oferind un nou model pentru studiul comportamentului uman. Maslow a propus o structură în formă de piramidă pentru a explica nevoile psihologice și fizice ale omului. Această diagramă constă dintr-o serie de pași care ajung în vârf, care este încununată de autorealizarea la care se ajunge atunci când se atinge o stare de armonie și înțelegere.

În timp ce, la bază, nevoile de bază sau fiziologice susțin reprezentarea stabilității mintale a ființei umane.

Bijuteriile ar putea fi plasate pe a treia treaptă numită „acceptare socială”, deoarece este o nevoie psihologică, care este satisfăcută atunci când ființele umane au grijă de ele însele și de aspectul lor. Acestea au nevoia de a aparține unui grup social sau de a fi acceptați de cei pe care îi consideră egali, ceea ce este strâns legat de aparență.

Totuși, în același mod, acest lucru este legat și de al patrulea nivel al nevoii de stima de sine, în care indivizii se simt mulțumiți de realizările lor personale.

Multe dintre obiectele de zi cu zi ar putea fi considerate modele emoționale, inclusiv bijuteriile. Asta pentru că au o relație foarte intimă cu persoana care le poartă, precum și cu cei care le observă. Ele provoacă admirație și un anumit grad de plăcere celor care le poartă, influențându-le starea de spirit.

Bijuteriile sunt un detaliu magnific care face parte din viața femeilor. După cum spuneam, la câteva luni de la venirea pe lume, mămicile se ocupă deja să pună fetițelor cercei mici de aur pe care să-i poarte în primele luni sau în primii ani. Mai târziu, când sunt deja adolescenți, le vor schimba cu alte bijuterii, precum pandantive personalizate din argint, inele, coliere, brățări, urmând ca în final să completeze colecția cu inele de logodnă.

Citește și: Claudia Puican, primele imagini cu bebelușul. Artista și Armin Nicoara sunt în culmea fericirii- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca un update și în mod logic el trebuie folosit pentru ce avem acum"- stirilekanald.ro

În unele familii, bijuteriile moștenite din generație în generație reprezintă chiar noroc. Alte bijuterii, care au o mare valoare sentimentală, sunt cele care sunt gravate cu numele sau inițialele persoanei care le deține.

Pe de altă parte, deși toate cadourile sunt importante, bijuteriile sunt speciale pentru că aproape întotdeauna evocă o amintire romantică și alte momente importante din viața unei femei: cererea în căsătorie, ceremonia de nuntă, un cadou de la un fiu către o mamă pentru ziua ei de naștere, sau de la o mamă pentru fiica ei.

Mâinile pricepute ale bijutierilor modelează metalele prețioase pentru a crea colecții luxoase de coliere, cercei, brățări, verighete, astfel încât aceste metale lucrate artistic să își poată găsi apoi femeia ideală, care își va împodobi frumusețea cu o bijuterie care vorbește lumii despre atributele sale.Citește și:

Zumrut, atitudine șocantă

Feraye află adevărul despre Zeynep

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies