Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei, dar și de bărbați! Ce presupune această intervenție la nivelul chipului?


Bichectomia este o procedură chirurgicală pentru care optează din ce în ce mai multe femei, dar și bărbați! Această intervenție se face la nivelul feței. Iată ce presupune.

Bichectomia este procedura chirurgicală de înlăturare a grăsimii obrajilor, sau excizia bulei lui Bichat, după cum a denumit-o un renumit medic chirurg francez – Bichat – care a descoperit-o, în secolul 19.

Se pare că această intervenție este “la modă”, asta pentru că din ce în ce mai multe femei optează pentru ea, și, mai mult, o preferă și bărbații care vor să-și micșoreze obrajii sau să-și scoată în evidență mai mult pomeții.

Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei! "Rezultatul final se poate observa între 2 luni și 1 an, în funcție pacient"

Ce presupune această procedură la nivelul feței?

Citeste si: Ai grijă pe mâna cui te laşi la pensat sprâncene!

Bichectomia este recomandată persoanelor de ambele sexe... preponderent femeilor, însă da, sunt și bărbați care optează pentru această procedură chirurgicală. Ea realizează un adevărat "slimming face" permanent, pentru că, odată scoasă grăsimea, nu se mai reface niciodată. De aceea este util să nu se excizeze toată (se lasă aproximativ 10% din grăsimea existentă pe loc, ea reprezentând un plan de clivaj între cei doi mușchi- maseter și buccinator). Intervenția durează circa 30 de minute, se realizează cu anestezie locală, și este complet nedureroasă. Timpul de recuperare este de câteva zile, iar remanența procedurii este pe viață. Rezultatul final se poate observa între 2 luni și 1 an, în funcție pacient. În tot acest timp mușchii -buccinator și maseter – se apropie unul de celălalt până ce ocupă spațiul în care se află bula lui Bichat. Pacienții care optează pentru această procedura sunt, de regulă, cei care au un tip de față rotundă, obraji voluminoși și își doresc o față mai suplă”, explică Dr. Andrei Gregorian, managerul unei clinici estetice din Capitală.

Citeste si: Ce mănâncă Regina Elisabeta? Secretul longevității sale stă în ce consumă la cină

Deși bichectomia a ajuns să fie în topul preferințelor multor femei, datorită rezultatului său estetic, există, se pare, și persoane care consideră această procedură necesară. Unele persoane care au un volum mare al obrajilor au tendința de a-și mușca des fața internă a obrajilor și își fac mici răni.


Abonează-te pe

Citește și:

Remediul vechi de 3000 de ani care ajută la vindecarea multor afecțiuni

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Preparatul făcut în casă care te scapă în doar 6 ore de tuse! Ai nevoie de 4 ingrediente

Sfaturile nutriționiștilor pentru un sistem imunitar puternic! Usturoiul e cel mai bun medicament!

A slăbit 60 de kilograme după o operaţie de micşorare a stomacului! Povestea incredibilă a tinerei, în exclusivitate, pe kfetele.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maurice Munteanu a desființat-o total pe Xonia! "Este o nenorociere și de-o pocenie rară!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri