Bicarbonatul de sodiu este bun pentru albirea dinților. Mit sau adevăr? Află adevărul despre acest remediu casnic

Bicarbonatul de sodiu este bun pentru albirea dinților. Mit sau adevăr? Află adevărul despre acest remediu casnic

Multe persoane își doresc dinți mai albi, iar din acest motiv preferă să apeleze la diferite metode de pe internet. Iată dacă chiar sunt benefice și de câte ori ar trebui folosite!

Alin Gabor, medic stomatolog,

a vorbit în cadrul emisiunii „Teo Show” despre albirea dinților. Iată în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre albirea dentară.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu în albirea dinților

1. Acțiunea de polizare

Mit sau adevăr despre albirea dinților!

Mit sau adevăr despre albirea dinților!

[Sursa foto: freepik]

2. Neutralizarea pH-ului

Alin Gabor, medic stomatolog, a transmis că albirea dentară ar trebui făcută în urma unui consult la medicul dentist, deoarece nu toate cazurile se pretează pentru albire.

În anumite situații smalțul este deteriorat sau prea subțire și există carii, pe care, uneori,  pacientul nu le vede.

Dacă persoanele își doresc să își facă albire și își pun direct gelul de albire, există probabilitatea să se facă mai mult rău decât bine.

3. Efect antimicrobian

Bicarbonatul de sodiu este bun pentru albirea dinților. Mit sau adevăr?

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

4. Poate neutraliza mirosurile neplăcute și poate da o senzație de curățenie bucală

„Albirea dentară ar trebui făcută în urma unui consult la medicul dentist, pentru că nu toate cazurile se pretează pentru albire. Există situații când smalțul este deteriorat sau prea subțire sau există carii pe care, poate, pacientul nu le vede. Dacă își face albirea și vine direct și se pune gelul de albire există probabilitatea să îi facem noi mai mult rău decât bine, de aceea, indic pacienților, înainte să apeleze la toate substanțele acestea miraculoase care le promit foarte mult.

Da, pot albi, într-adevăr, dar să se gândească că sunt și anumite consecințe și riscuri, care pot deteriora dinții și costurile ulterior se multiplică, exponențial, apar multe alte probleme, sensibilități, dureri dentare”, a spus medicul.

Dacă albirea se va face la medic, există probabilitatea să se simtă o durere foarte mare, dar este o durere care nu este controlată. Dacă pacientul spune că are o sensibilitate, intensitatea aparatului va fi redus.

„Dacă se face albirea la medic există probabilitatea să te doară, dar nu sunt niște dureri care nu sunt controlate, adică, dacă ni se comunică de pacient că are o sensibilitate, se reduce intensitatea aparatului. Există mai multe variante de aparate, care au grade variate de albire a dinților. Dinții se pot albi în mai multe ședințe, nu este obligatoriu să se facă albirea din prima, se pot albi în mai multe ședințe cu o intensitate mai mică”, a

mai spus medicul.

Cu toate acestea, este important să țineți cont de câteva aspecte atunci când utilizați bicarbonat de sodiu în albirea dinților:

Mit sau adevăr despre albirea dinților!

Mit sau adevăr despre albirea dinților!

[Sursa foto: freepik]

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

  • Utilizați cu precauție
  • Consultați medicul dentist
  • Combinați cu o igienă orală adecvată

Medicul  nu recomandă ca oamenii să facă tot ceea ce văd pe internet, deoarece bicarbonatul de sodiu provoacă o aciditate suplimentară pe dinți, iar acidul topește suprafața dentară.

„Nu vă recomand să faceți ceea ce circulă pe net, pentru că, da, există posibilitatea să se albească și cu bicarbonat și cu căpșunele, dar mai au niște substanțe care provoacă o aciditate suplimentară pe dinți. Ce face acidul? Topește suprafața dentară. În timp, topind dintele, din contră, substratul de smalț este stratul de dentină, care este mai colorat, e albirea la început, ulterior se închide la culoarea dintele, plus dureri groaznice ce pot apărea”; a mai adăugat specialistul.

Nu este recomandat ca oamenii să înlocuiască pasta de dinți cu bicarbonatul sau sarea, deoarece e ca și cum ar freca nisip de dinții lor, iar aceștia se vor măcina. Există persoane care apelează și la pasta de dinți cu cărbuni activi, care, din păcate, nu este benefică. La început își va face efectul și va albi dinții, dar consecințele vor fi unele foarte greu de suportat.

„Nu recomand ca oamenii să înlocuiască pasta de dinți cu bicarbonatul sau sarea, deoarece e ca și cum ar freca cu nisip pe dinți, se macină. Da, se recomandă bicarbonatul de două ori pe an și combinat cu pasta de dinți, deoarece reîmprospătează și curăță. Mulți abuzează de aceste substanțe. Mai există și varianta de pastă de dinți cu cărbuni activi, din nou, macină stratul de dinți, albește la început, dar consecințele sunt groaznice”, a mai mărturisit medicul.Citește și:

Află de la ce clinică dentară poți beneficia de un aparat dentar ieftin

Cum poți trata răceala dacă ești însărcinată?

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies