Multe persoane își doresc dinți mai albi, iar din acest motiv preferă să apeleze la diferite metode de pe internet. Iată dacă chiar sunt benefice și de câte ori ar trebui folosite!
In articol:
- Beneficiile bicarbonatului de sodiu în albirea dinților
- 1. Acțiunea de polizare
- 2. Neutralizarea pH-ului
- 3. Efect antimicrobian
- 4. Poate neutraliza mirosurile neplăcute și poate da o senzație de curățenie bucală
- Cu toate acestea, este important să țineți cont de câteva aspecte atunci când utilizați bicarbonat de sodiu în albirea dinților:
Alin Gabor, medic stomatolog, a vorbit în
Beneficiile bicarbonatului de sodiu în albirea dinților
1. Acțiunea de polizare
Mit sau adevăr despre albirea dinților!
2. Neutralizarea pH-ului
Alin Gabor, medic stomatolog, a transmis că albirea dentară ar trebui făcută în urma unui consult la medicul dentist, deoarece nu toate cazurile se pretează pentru albire.
Dacă persoanele își doresc să își facă albire și își pun direct gelul de albire, există probabilitatea să se facă mai mult rău decât bine.
3. Efect antimicrobian
Bicarbonatul de sodiu este bun pentru albirea dinților. Mit sau adevăr?
Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament
4. Poate neutraliza mirosurile neplăcute și poate da o senzație de curățenie bucală
„Albirea dentară ar trebui făcută în urma unui consult la medicul dentist, pentru că nu toate cazurile se pretează pentru albire. Există situații când smalțul este deteriorat sau prea subțire sau există carii pe care, poate, pacientul nu le vede. Dacă își face albirea și vine direct și se pune gelul de albire există probabilitatea să îi facem noi mai mult rău decât bine, de aceea, indic pacienților, înainte să apeleze la toate substanțele acestea miraculoase care le promit foarte mult.
Dacă albirea se va face la medic, există probabilitatea să se simtă o durere foarte mare, dar este o durere care nu este controlată. Dacă pacientul spune că are o sensibilitate, intensitatea aparatului va fi redus.
„Dacă se face albirea la medic există probabilitatea să te doară, dar nu sunt niște dureri care nu sunt controlate, adică, dacă ni se comunică de pacient că are o sensibilitate, se reduce intensitatea aparatului. Există mai multe variante de aparate, care au grade variate de albire a dinților. Dinții se pot albi în mai multe ședințe, nu este obligatoriu să se facă albirea din prima, se pot albi în mai multe ședințe cu o intensitate mai mică”, a mai spus medicul.
Cu toate acestea, este important să țineți cont de câteva aspecte atunci când utilizați bicarbonat de sodiu în albirea dinților:
Mit sau adevăr despre albirea dinților!
Citeste si: Calendar ortodox 29 mai 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro
- Utilizați cu precauție
- Consultați medicul dentist
- Combinați cu o igienă orală adecvată
Medicul nu recomandă ca oamenii să facă tot ceea ce văd pe internet, deoarece bicarbonatul de sodiu provoacă o aciditate suplimentară pe dinți, iar acidul topește suprafața dentară.
„Nu vă recomand să faceți ceea ce circulă pe net, pentru că, da, există posibilitatea să se albească și cu bicarbonat și cu căpșunele, dar mai au niște substanțe care provoacă o aciditate suplimentară pe dinți. Ce face acidul? Topește suprafața dentară. În timp, topind dintele, din contră, substratul de smalț este stratul de dentină, care este mai colorat, e albirea la început, ulterior se închide la culoarea dintele, plus dureri groaznice ce pot apărea”; a mai adăugat specialistul.
Nu este recomandat ca oamenii să înlocuiască pasta de dinți cu bicarbonatul sau sarea, deoarece e ca și cum ar freca nisip de dinții lor, iar aceștia se vor măcina. Există persoane care apelează și la pasta de dinți cu cărbuni activi, care, din păcate, nu este benefică. La început își va face efectul și va albi dinții, dar consecințele vor fi unele foarte greu de suportat.
„Nu recomand ca oamenii să înlocuiască pasta de dinți cu bicarbonatul sau sarea, deoarece e ca și cum ar freca cu nisip pe dinți, se macină. Da, se recomandă bicarbonatul de două ori pe an și combinat cu pasta de dinți, deoarece reîmprospătează și curăță. Mulți abuzează de aceste substanțe. Mai există și varianta de pastă de dinți cu cărbuni activi, din nou, macină stratul de dinți, albește la început, dar consecințele sunt groaznice”, a mai mărturisit medicul.