Beneficiile uriase ale mierii de Manuka! Uite de ce trebuie sa o consumi!

Beneficiile uriase ale mierii de Manuka! Uite de ce trebuie sa o consumi!
Beneficiile uriase ale mierii de Manuka! Uite de ce trebuie sa o consumi!

In 1981, cercetatorii din Noua Zeelanda au descoperit ca mierea de Manuka are un nivel de enzime mai mare decat cea a mierii obisnuite.

 

Beneficiile acestui tip de miere au fost cercetate de foarte mult timp si demonstrate in ultimii ani, din ce in ce mai multi experti in domeniu ii studiaza efectele binefacatoare.
Datorita calitatilor antibiotice recunoscute, mierea de Manuka este un medicament excelent pentru orice tulburare asociata cu prezenta unor bacterii. De fapt, intr-un studiu recent, bacteria Clostridium difficile s-a dovedit a fi sensibila la efectele mierii din Noua Zeelanda.
Consumul mierii de Manuka este extrem de benefica pentru echilibrarea sistemului digestiv si vindecarea afectiunilor si dezechilibrelor la nivelul stomacului si intestinelor.
Acnee si eczeme
Exista foarte multe marturii in mediul online de la persoane care au folosit mierea de Manuka pentru a se trata acasa de anumite afectiuni ale pielii, ce sustin ca face minuni in cazul acneei si eczemelor.
In cele mai multe astfel de remedii naturiste, se recomanda aplicarea mierii pe zonele afectate si dupa un timp de asteptare, simpla clatire cu apa. Pentru cele mai bune rezultate, procesul se repeta zilnic sau la fiecare doua zile.
Infectia cu Stafilococus aureus
Stafilococus aureus rezistent la meticilina (MRSA) s-a raspandit rapid si este un motiv de ingrijorare, mai ales datorita faptului ca este o bacterie ce nu raspunde la tratamentul cu antibiotice.
Totusi, cateva studii realizate recent de catre cercetatorii de la Cardiff Metropolitan University ofera speranta in acest caz. S-a descoperit ca mierea de Manuka reduce activitatea genelor mai puternice ale bacteriilor MRSA, iar unii oameni de stiinta sugereaza acum ca un uz topic regulat pe infectii poate preveni aparitia Stafilococus aureus, in special in institutiile medicale, spitale sau ingrijirea medicala la domiciliu.
Dureri in gat si imunitate slabita
Informatiile prezentate acum cativa ani in Journal of Leukocyte Biology sugereaza ca o componenta (5.8-kDa)
prezenta in mierea de Manuka stimuleaza celulele sistemului imunitar. Orice tip de miere opreste dezvoltarea inflamatiei cauzata de bacterii si amelioreaza durerea in gat. Recent, a fost aprobata de National Cancer Institute din SUA pentru a fi folosita ca tratament pentru inflamatia in gat ce apare in urma chimioterapiei.
Citeste mai multe AICI.

Beneficiile acestui tip de miere au fost cercetate de foarte mult timp si demonstrate in ultimii ani, din ce in ce mai multi experti in domeniu ii studiaza efectele binefacatoare. 



Datorita calitatilor antibiotice recunoscute, mierea de Manuka este un medicament excelent pentru orice tulburare asociata cu prezenta unor bacterii. De fapt, intr-un studiu recent, bacteria Clostridium difficile s-a dovedit a fi sensibila la efectele mierii din Noua Zeelanda. Consumul mierii de Manuka este extrem de benefica pentru echilibrarea sistemului digestiv si vindecarea afectiunilor si dezechilibrelor la nivelul stomacului si intestinelor.

Acnee si eczeme


Exista foarte multe marturii in mediul online de la persoane care au folosit mierea de Manuka pentru a se trata acasa de anumite afectiuni ale pielii, ce sustin ca face
minuni in cazul acneei si eczemelor. In cele mai multe astfel de remedii naturiste, se recomanda aplicarea mierii pe zonele afectate si dupa un timp de asteptare, simpla clatire cu apa. Pentru cele mai bune rezultate, procesul se repeta zilnic sau la fiecare doua zile.

Infectia cu Stafilococus aureus

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Stafilococus aureus rezistent la meticilina (MRSA) s-a raspandit rapid si este un motiv de ingrijorare, mai ales datorita faptului ca este o bacterie ce nu raspunde

la tratamentul cu antibiotice. Totusi, cateva studii realizate recent de catre cercetatorii de la Cardiff Metropolitan University ofera speranta in acest caz. S-a descoperit ca mierea de Manuka reduce activitatea genelor mai puternice ale bacteriilor MRSA, iar unii oameni de stiinta sugereaza acum ca un uz topic regulat pe infectii poate preveni aparitia Stafilococus aureus, in special in institutiile medicale, spitale sau ingrijirea medicala la domiciliu.

Dureri in gat si imunitate slabita

Informatiile prezentate acum cativa ani in Journal of Leukocyte Biology sugereaza ca o componenta (5.8-kDa) prezenta in mierea de Manuka stimuleaza celulele sistemului imunitar. Orice tip de miere opreste dezvoltarea inflamatiei cauzata de bacterii si amelioreaza durerea in gat. Recent, a fost aprobata de National Cancer Institute din SUA pentru a fi folosita ca tratament pentru inflamatia in gat ce apare in urma chimioterapiei.

Citeste mai multe AICI.

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop 13 septembrie 2024. O zodie va avansa în funcție

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies