Beneficiile ceaiului negru si verde! Uite de cate posibile boli te scapa


Beneficiile ceaiului negru si verde! Uite de cate posibile boli te scapa

Nimic nu se compara cu o ceasca de ceai pentru a te face sa te simti mai bine, sa te incalzeasca, nemaivorbind de benefiiciile pentru sanatate.

Au fost facute multe cercetari de-a lungul timpului, pentru evidentierea beneficiilor ceaiului. De fapt studii recente arata ca un consum regulat de ceai negru poate mentine greutatea corporala in limitele normale.

"Acest studiu urmareste efectele ceaiului negru pentru greutatea corporala si tesutul adipos din organism Multe studii clinice controlate au aratat beneficii ale consumului de ceai negru, in special pentru sanatatea cardiovasculara”."Descoperirile sugereaza ca ingerarea regulat pe termen scurt de ceai negru timp de trei luni poate imbunatati greutatea corporala si distributia tesutului adipos din organism” spune Dr.

Tim Bond specialist al Advisory Panel Tea.

Un alt studiu recent subliniaza faptul ca un consum regulat de ceai ar putea reduce de asemenea riscul de fractura de sold. Oamenii care beau aproximativ patru cesti de ceai pe zi au un risc mai mic de fracturi de sold decat cei care nu beau ceai, conform unui nou studiu publicat in jurnalul International Osteoporosis.

"Fractura, este adesea cauzata de osteoporoza, cauzata de invaliditate functionala.

Un studiu publicat la inceputul acestui an a aratat ca, consumul de ceai negru a fost asociat cu o performanta fizica mai buna. Ceaiul ar putea avea un efect pozitiv datorita prezentei de fluor la fabricarea lui, sau din cauza rolului de flavonoizi de ceai care sunt antioxidanti puternici, dar si in sprijinirea cresterii celulelor osoase, cu toate ca aceste mecanisme trebuie sa fie confirmate in studiile umane” precizeaza Dr.
Carrie Ruxton, un dietetician independent si membru al Grupului consultativ de ceai (TAP).

„In general, aceste studii indica beneficiile de a bea ceai in special in populatia noastra mai in varsta, la care fractura si handicapul functional constituie un risc semnificativ. Consumul de 4 cesti de ceai pe zi,  a fost de asemenea asociata cu sanatatea cardiovasculara si poate contribui la buna hidratare" a adugat specialista.


S-a demonstrat in studii de cercetare ca trei sau mai multe portii de ceai negru pe zi pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii, in special un risc redus de boli de inima.

S-a observat ca in intervalul de una pana la patru cesti pe zi, ceaiul ar putea reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral si de diabet.

"Ceaiul verde spectaculos de multe ori pe prima pagina a ziarelor pentru beneficiile sale, dar nu toata lumea stie ca toate ceaiurile sunt de fapt derivate din aceeasi planta, Camellia Sinensis. Poate deloc surprinzator, avand in vedere originea lor comuna, ceaiul negru si verde ofera beneficii medicale similare. De fapt, atat ceaiul negru si verde au potentialul de a reduce riscul de carii dentare, diabet, boli de inima si, eventual, cancer." a mai adugat Dr. Ruxton

Sursa: www.femalefirst.co.ukAbonează-te pe

Citește și:

FRANCESCO PAGLIERI: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are fiul PATRIZIEI PAGLIERI

Bătaie la Asia Express! Mihai Petre și-a ieșit din minți, iar soția a încercat să-l oprească

COSMIN NATANTICU: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are actroul

ELIZA NATANTICU: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are soția lui Cosmin Natanticu

ESTERA BUBLE: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are sora Lidiei Buble

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

PATRIZIA PAGLIERI: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are antreprenoarea

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri