Ciresele sunt fructe foarte sarace in calorii (un bol de cirese are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrati, 1 gram de proteine si 3 grame de fibre) dar cu un continut mare de fitonutrienti.
1. Ajuta la imbunatatirea somnului
Ciresele reprezinta una din putinele surse naturale de melatonina, un hormon care scade temperatura corpului provocand somnolenta. Melatonina regleaza ritmul cardiac si ciclul de somn al organismului. Aceasta substanta este esentiala si pentru sistemul imunitar, dar incetineste si procesul de imbatranire.
2. Ciresele regleaza tensiunea arteriala
Ciresele au un continut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguina in mod natural. Potasiul echilibreaza echilibrul fluidelor din corp, compensand efectul de crestere a tensiunii arteriale al sodiului. De aceea, studiile au aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in potasiu, asa cum sunt si ciresele, nu sufera de hipertensiune.
3. Ciresele combat cancerul
Ciresele sunt bogate in betacaroten, vitamina C, antociani si quercetina, toate impreuna actionand sinergic in lupta impotriva cancerului.
In plus, studiile preliminare sugereaza ca antocianina si cianidina pot preveni aparitia mutatiilor genetice care pot duce la aparitia cancerului, dar impiedica si proliferarea celulelor canceroase.
4. Ciresele subtiaza talia
Cand cercetatorii de la Universitatea din Michigan au supus sobolanii la o dieta bogata in grasimi, au suplimentat alimentatia fie cu pulbere de cirese (aproximativ 1% din cantitatea de alimente), fie cu acelasi numar de calorii provenind din carbohidrati.
Cobaii care au primit pulbere de cirese au crescut mai putin in greutate si au avut un surplus mai mic de grasime. Se pare ca antocianii din cirese activeaza o molecula care intensifica arderea grasimilor si reduce stocarea acestora.
Sursa: Frunza-verde.ro
1. Ajuta la imbunatatirea somnului
Ciresele reprezinta una din putinele surse naturale de melatonina, un hormon care scade temperatura corpului provocand somnolenta.
Melatonina regleaza ritmul cardiac si ciclul de somn al organismului. Aceasta substanta este esentiala si pentru sistemul imunitar, dar incetineste si procesul de imbatranire.
2. Ciresele regleaza tensiunea arteriala Ciresele au un continut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguina in mod natural. Potasiul echilibreaza echilibrul fluidelor din corp, compensand efectul de crestere a tensiunii arteriale al sodiului. De aceea, studiile au aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in potasiu, asa cum sunt si ciresele, nu sufera de hipertensiune.
3. Ciresele combat cancerul Ciresele sunt bogate in betacaroten, vitamina C, antociani si quercetina, toate impreuna actionand sinergic in lupta impotriva cancerului. In plus, studiile preliminare sugereaza ca antocianina si cianidina pot preveni aparitia mutatiilor genetice care pot duce la aparitia cancerului, dar impiedica si proliferarea celulelor canceroase.
4. Ciresele subtiaza talia Cand cercetatorii de la Universitatea din Michigan au supus sobolanii la o dieta bogata in grasimi, au suplimentat alimentatia fie cu pulbere de cirese (aproximativ 1% din cantitatea de alimente), fie cu acelasi numar de calorii
provenind din carbohidrati. Cobaii care au primit pulbere de cirese au crescut mai putin in greutate si au avut un surplus mai mic de grasime. Se pare ca antocianii din cirese activeaza o molecula care intensifica arderea grasimilor si reduce stocarea acestora.
Sursa:
Frunza-verde.ro