Augmentarea mamară - o intervenție chirurgicală de top


Augmentarea mamară - o intervenție chirurgicală de top

Una dintre cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică este augmentarea mamară


In articol:

Una dintre cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică este augmentarea mamară. Implanturile cu silicon sunt foarte apreciate în rândul pacientelor care trec pragul clinicilor de specialitate, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă această procedură și tehnologiei moderne, care asigură acum o recuperare rapidă, cu riscuri reduse. 

Astfel, putem spune că, indiferent de vârsta clientelor, procedura de mărire a sânilor este considerată o intervenție care le ajută să se simtă mai bine în propriul corp și să aibă încredere în puterea lor de seducție. Prin augmentară mamară, pacientele vor obține sâni mai mari, dar și frumos modelați și simetrici, folosirea implantului fiind o soluție recomandată inclusiv pentru corectarea unei asimetrii mamare.

Ce implanturi sunt folosite pentru augmentare mamară?

Clinicile moderne de chirurgie estetică folosesc în prezent două forme de implanturi mamare: cu formă rotundă sau cu formă anatomică. Modelul potrivit și dimensiunea ideală a implantului vor fi stabilite de către medic, împreună cu pacienta, în urma unei consultații. 

Este foarte important să existe o comunicare sinceră, deschisă între medic și pacientă, pentru că așteptările ei trebuie să fie realiste.

Nu întotdeauna sânii foarte mari arată bine, prin urmare implanturile trebuie să fie alese astfel încât să fie pieptul să fie proporțional cu dimensiunile corpului, iar formele să fie armonioase. Garanția implantului este de 10 ani, dar dispozitivul poate să reziste o viață, mai ales dacă este inserat corect, de către un medic cu experiență.

Implanturile mamare pot fi umplute cu soluție salină sau cu gel siliconic.

Acestea din urmă imită mai fidel forma naturală a sânului și nu se deformează în timp.

Ce presupune operația?

Operația de mărire a sânilor se realizează sub anestezie generală. Există două tipuri de tehnici care pot fi folosite pentru incizie: 

inframamar, printr-o incizie de 4-5 cm, mascată de șanțul inframamar

periareolar, cu incizia camuflată în marginea areolei.

Tehnica potrivită va fi aleasă de către medic și comunicată pacientei înainte de operație. Pentru sutură sunt folosite fire resorbabile, care nu sunt vizibile și nu trebuie scoase ulterior. Astfel, recuperarea în urma intervenției este mai rapidă și presupune mai puțin disconfort.

În funcție de cantitatea și de calitatea țesutului mamar al pacientei, implantul poate fi inserat în două variante:

Sub glanda mamară: aspectul este mai aproape de cel natural, iar recuperarea după operație mai rapidă, dar sânii cu acest tip de implant riscă să se lase în timp (fenomen numit ptoză mamară).

Sub mușchi: recuperarea este mai dificilă, durează aproximativ 2 săptămâni, dar implantul va rezista mai bine în timp.

Indiferent de metoda aleasă și de tipul inciziei, după operație pacienta va avea nevoie de o perioadă de recuperare. Durerile pot fi ameliorate cu analgezice, iar umflăturile și vânătăile vor dispărea după câteva zile. Totuși, senzația de tensiune la nivelul sânilor va mai persista pentru câteva săptămâni. Medicul va prescrie un tratament cu antibiotice, pentru prevenirea infecției. 

De asemenea, el va recomanda purtarea unei bustiere speciale, pe care pacienta trebuie să o folosească permanentă în primele 2 luni și pe timpul nopții timp de 6 luni.

În concluzie, operația de augmentare mamară este sigură și cu rezultate de durată, dar este important ca pacientele care doresc să-și mărească sânii să fie corect informate înainte. Intervenția nu poate fi realizată dacă există noduli la nivelul sânilor sau dacă pacienta este supraponderală, ori dacă dorește să rămână însărcinată.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

97 MESAJE de SFÂNTUL Nicolae 2021. Surprinde-ți părinţii, iubitul, bunicii, socrii, soţul, profesorii, șefii sau colegii cu un mesaj de 6 decembrie 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri