Sunteti, tu sau cei dragi tie, fanii bananelor?
Este foarte usor sa iubesti bananele: sunt in coaja, sunt o gustare complet bio-degradabila si sunt foarte bune! Ce sa nu-ti placa la ele? Dar se pune intrebarea: au bananele prea mult zahar?
Dulceata bananelor si aroma lor ii pot face pe unii sa creada ca acestea au un nivel ridicat de zahar. Acest lucru nu este adevarat: bananele sunt comparabile cu alte fructe din punct de vedere al carbohidratilor.
Bananele si zaharul din sange
Persoanele cu diabet sau prediabet poate au primit sugestia de a manca doar o jumatate de banana odata. Aceasta este deoarece bananele variaza foarte mult in marime si, deci, pot avea un impact diferit asupra zaharului din sange in functie de marimea lor. O banana foarte mica (15 cm) are 18.5 g carbohidrati, in timp ce o banana mare (20 cm) are 31 g carbohidrati.
Alti nutrienti din banana
Bananele sunt, de asemenea, bogate in potasiu si vitamina B6, si sunt o foarte buna sursa de fibre. Potasiu este un nutrient foarte important care contracareaza cresterea tensiunii arteriale produsa de sodiu, in timp ce vitamina B6 este implicata in foarte multe procese ale metabolismului cum ar fi metabolismul proteinelor, functia imuna, si formarea hemoglobinei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Concluzia
Linisteste-te: la fel ca multe alte fructe si legume, bananele contin nutrienti benefici inclusiv vitamine, minerale si fitonutrienti.
Sursa: www.dcnew.ro