Atentie, mamici! Pufuletii sunt o bomba atomica pentru organismul copiilor

Atentie, mamici! Pufuletii sunt o bomba atomica pentru organismul copiilor
Atentie, mamici! Pufuletii sunt o bomba atomica pentru organismul copiilor

Pufuletii reprezinta una dintre gustarile preferate ale copiilor, sunt un adevarat pericol pentru sanatatea lor.

 

Pufuletii traditionali reprezinta o adevarata bomba atomica pentu rinichi, din cauza continutului mare de sare.
In alimentatia copiilor sub un an, sarea nici nu are ce sa cauta. Prin urmare cu atat mai putin pufuletii sarati. Insa nici in cazul celor mai mari nu sunt indicati, pentru ca sarea poate duce la diverse afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala si pentru ca sarea adaugata in alimentatia copilului suprasolicita rinichii ducand la diverse afectiuni ale acestora sau producand dezechilibre in organism.
Nu este suficient sa ii “scuturati bine” cum am mai auzit, ca astfel le indepartati excesul de sare. Sarea este continuta in compozitia acestora.
Mai exista pe piata si acele sortimente cu diverse arome, cu branza, cascaval, smantana, alune, sunca, etc. asadar sunt plini de acele E-uri pentru gust si culoare, gen Tartrazina (E 102), care consumata la varste fragede, poate avea efecte serioase, la varste fragede precum dificultati de respiratie, urticarie, alergii, eczema, cresterea incidentei tumorilor tiroidiene sau tulburari de vedere.
In plus contin si E 124, ce are are potential cancerigen si care alaturi de E102 fac parte din seria aditivilor alimentari incriminati pentru declansarea sindromului ADHD (hiperactivitate si deficienta de concentrare).
Sursa

Pufuletii traditionali reprezinta o adevarata bomba atomica pentu rinichi, din cauza continutului mare de sare.

In alimentatia copiilor sub un an, sarea nici nu are ce sa cauta.

Prin urmare cu atat mai putin pufuletii sarati. Insa nici in cazul celor mai mari nu sunt indicati, pentru ca sarea poate duce la diverse afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala si pentru ca sarea adaugata in alimentatia copilului suprasolicita rinichii ducand la diverse afectiuni ale acestora sau producand dezechilibre in organism.

Nu este suficient sa ii “scuturati bine” cum am mai auzit, ca astfel le indepartati excesul de sare.
Sarea este continuta in compozitia acestora.

Mai exista pe piata si acele sortimente cu diverse arome, cu branza, cascaval, smantana, alune, sunca, etc. asadar sunt plini de acele E-uri pentru gust si culoare, gen Tartrazina (E 102), care consumata la varste fragede, poate avea efecte serioase, la varste fragede precum dificultati de respiratie, urticarie, alergii, eczema, cresterea incidentei tumorilor tiroidiene sau tulburari de vedere. In plus contin si E 124, ce are are potential cancerigen si care alaturi de E102 fac parte din seria aditivilor alimentari incriminati pentru declansarea sindromului ADHD (hiperactivitate si deficienta de concentrare).


Sursa

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

 



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies