Atacul de cord poate fi prevenit cu ajutorul acestor alimente! Uite ce trebuie sa consumi


Potrivit celui mai recent studiu realizat de cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Harvard, consumul grasimilor esentiale de tipul Omega 6 scade semnificativ riscul aparitiei unui atac de cord. O serie de alimente sunt surse naturale de Omega 6 si ne ajuta sa ne mentinem inima sanatoasa.

 

Studiul oamenilor de stiinta americani a fost realizat pe 310.602 persoane, dintre care 12.479 cu probleme cardiovasculare. Concluzia cercetarii a fost ca inlocuirea, in dieta, a carbohidratilor cu Omega 6 reduce cu 11% riscul atacului de cord, iar renuntarea la grasimile saturate reduce acest risc cu 9%. De asemenea, in ambele situatii, riscul de deces din cauze coronariene scade cu 15%. Uleiurile salvatoare "Rezultatele acestui studiu intaresc recomandarile actuale pentru preventia primara a afectiunilor coronariene, de a inlocui, pe cat posibil, grasimile saturate, preponderent de origine animala, cu cele polinesaturate, de origine vegetala, mai exact Omega 3 si 6. Omega 3 si 6 nu pot fi sintetizate de organism, asa incat este important sa le includem in alimentatia zilnica. O sursa buna de Omega 6 o reprezinta uleiul de floarea-soarelui, insa e important sa retinem ca avem nevoie de ambele grasimi esentiale. Un echilibru bun intre Omega 3 si Omega 6 putem gasi in margarinele tartinabile de noua generatie care, de obicei, sunt preparate dintr-un amestec de uleiuri vegetale: de floarea-soarelui, de rapita si in", subliniaza prof. dr. Florin Mitu, medic cardiolog. "Principala cauza de mortalitate la nivel mondial o reprezinta bolile cardiovasculare, in conditiile in care 80% din decese ar putea fi prevenite cu un stil de viata sanatos.", PROF. DR. FLORIN MITU

Studiul oamenilor de stiinta americani a fost realizat pe 310.602 persoane, dintre care 12.479 cu probleme cardiovasculare. Concluzia cercetarii a fost ca inlocuirea, in dieta, a carbohidratilor cu Omega 6 reduce cu 11% riscul atacului de cord, iar renuntarea la grasimile saturate reduce acest risc cu 9%.

De asemenea, in ambele situatii, riscul de deces din cauze coronariene scade cu 15%.

Uleiurile salvatoare

"Rezultatele acestui studiu intaresc recomandarile actuale pentru preventia primara a afectiunilor coronariene, de a inlocui, pe cat posibil, grasimile saturate, preponderent de origine animala, cu cele polinesaturate, de origine vegetala, mai exact Omega 3 si 6. Omega 3 si 6 nu pot fi sintetizate de organism, asa incat este important sa le includem in alimentatia zilnica. O sursa buna de Omega 6 o reprezinta uleiul de floarea-soarelui, insa e important sa retinem ca avem nevoie de ambele grasimi esentiale. Un echilibru bun intre Omega 3 si Omega 6 putem gasi in margarinele tartinabile de noua generatie care, de obicei, sunt preparate dintr-un amestec de uleiuri vegetale: de floarea-soarelui, de rapita si in", subliniaza prof. dr. Florin Mitu, medic cardiolog.

"Principala cauza de mortalitate la nivel mondial o reprezinta bolile cardiovasculare, in conditiile in care 80% din decese ar putea fi prevenite cu un stil de viata sanatos.", a adaugat specialistul.

 

Sursa www.ziarulring.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Marea Finala "Puterea Dragostei" va fi difuzata pe 26 iulie, la Kanal D. Afla cine va prezenta noul sezon al reality-show-ului matrimonial!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri