Astea sunt alimentele care iti stimuleaza imunitatea!


Sistemul imunitar este cel mai complex dintre sistemele noastre. El este de fapt cel care indeplineste rolul unui echipament de aparare a sanatatii organismului.

 

Ciupercile - furnizeaza proteine de inalta calitate biologica, fiind un aliment energizant, hranitor si satios, indicat  in mod special pe durata postului. In plus, ciupercile au un continut ridicat de fibre alimentare, ceea ce le face usor de digerat, fiind totodata sursa importanta de potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, zinc, seleniu, vitaminele B1, B2, B3, B6, C, D, E si acid folic.
Antioxidantii - substante care impiedica sau incetinesc procesul degenerant cauzat de radicalii liberi (stresul oxidativ). Dintre antioxidanti, cei mai importanti sunt provitamina A (betacarotenul), vitamina C si  E, zincul si seleniul, polifenolii si flavonoidele, acizii grasi Omega 3, 6 si 9.
Alimente colorate - pigmentii din morcov ajuta organismul sa produca celule cu rol imunitar, le activeaza pe cele existente si stimuleaza productia de anticorpi. Cele mai bune fructe si legume colorate sunt cele proaspete si de sezon.
Probioticele - Consumul de alimente nesanatoase (cu adaos de conservanti si / sau excesiv de grase, dulci, sau prelucrate chimic),  antibioticele, alcoolul si drogurile distrug microbiota formata din bacteriile bune, avand un impact negativ masiv asupra sistemului imunitar.
Remediul il reprezinta probioticele precum bacteriile lactice, microorganisme vii prezente in iaurt.
Sursa

Ciupercile - furnizeaza proteine de inalta calitate biologica, fiind un aliment energizant, hranitor si satios, indicat  in mod special pe durata postului. In plus, ciupercile au un continut ridicat de fibre alimentare, ceea ce le face usor de digerat, fiind totodata sursa importanta de potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, zinc, seleniu, vitaminele B1, B2, B3, B6, C, D, E si acid folic.

Antioxidantii - substante care impiedica sau incetinesc procesul degenerant cauzat de radicalii liberi (stresul oxidativ). Dintre antioxidanti, cei mai importanti sunt provitamina A (betacarotenul), vitamina C si  E, zincul si seleniul, polifenolii si flavonoidele, acizii grasi Omega 3, 6 si 9. 

Alimente colorate - pigmentii din morcov ajuta organismul sa produca celule cu rol imunitar, le activeaza pe cele existente si stimuleaza productia de anticorpi. Cele mai bune fructe si legume colorate sunt cele proaspete si de sezon.

Probioticele - Consumul de alimente nesanatoase (cu adaos de conservanti si / sau excesiv de grase, dulci, sau prelucrate chimic),  antibioticele, alcoolul si drogurile distrug microbiota formata din bacteriile bune, avand un impact negativ masiv asupra sistemului imunitar.

Remediul il reprezinta probioticele precum bacteriile lactice, microorganisme vii prezente in iaurt. 

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri