Se numara printre cele mai sanatoase legume de pe planeta pentru faptul ca ofera proprietati medicinale puternice si amelioreaza multe boli si afectiuni.
Culoarea rosie a sfeclei este data de compusii antocianici care, in acelasi timp, ofera si proprietati anticancerigene.
Broccoli si nasturelul, doua legume care ajuta la prevenirea cancerului!
Extractul de sfecla este intens studiat in prezent pentru proprietatile sale de prevenire si combatere a cancerului mamar, pancreatic si de prostata. In plus, sfecla contine un agent antiinflamator denumit betaina, care sustine sanatatea inimii. Sfecla mai contine si multi nutrienti esentiali precum vitaminele B1, B2, B12, C si mineralele magneziu, cupru, fier, potasiu, iod si fosfor.
Multumita azotatilor pe care ii contine, sfecla este un remediu naturist ideal si pentru coborarea tensiunii arteriale.
Sfecla este si un excelent energizant, asa ca atunci cand te mai simti lipsit de energie, prepara-ti rapid un pahar de suc proaspat de sfecla.
Sursa: Secretele.com, autor Razvan