Asaltul roboților. Electrocasnicele care muncesc în locul tău


Asaltul roboților. Electrocasnicele care muncesc în locul tău

S-au scris multe cărți și s-au turnat multe filme despre era în care roboții ne vor înlocui.

S-au scris multe cărți și s-au turnat multe filme despre era în care roboții ne vor înlocui. Dar, într-o oarecare măsură, această eră a început deja, chiar dacă vorbim de lucruri mărunte. Atacul roboților e departe de a fi o amenințare, ci se rezumă la asistența în treburile casei. Iar acești mici roboței sunt cât se poate de accesibili, mai ales cu un card eMAG.

 

Aspirator robot

Ai de făcut curat prin casă? Dai din butoane și-ți lași aspiratorul să facă toată treaba. Mă rog, nu chiar toată treaba, doar aspiratul pardoselii și al covoarelor. Dar tot ai o corvoadă în minus. Iar dacă investești într-un model superior, sunt șanse mari să nu fii nevoit să-l dublezi pe micuțul aspirator robot cu unul obișnuit, cu acționare bipedă.

Un aspirator robot cu adevărat SMART ar trebui să scaneze întreaga locuință și să-și creeze o hartă a casei, cu scaune, canapele, mese și măsuțe pe traseu. Iar unele modele chiar își fac treaba singure, programate, fără să-ți bați tu capul.

 

Asistent digital

Fie că-i spui Alexa, Siri sau Google Home, este singurul gadget care îți și răspunde la chemare.

Așa că am putea să-l considerăm un fel de robot, chiar dacă nu se mișcă. Dar este creat pentru a face lucruri în locul tău, în special alături de alte dispozitive din Smart Home. Adică, pe lângă faptul că robotul îți poate spune cât e ceasul, cum e vremea și ce a mai făcut Lady Gaga în ultima vreme, poate să-ți aprindă luminile, să controleze căldura sau să-ți facă programare la dentist.
Ah, poate chiar să-ți pornească mașina, ca să fie cald și bine când cobori din Smart Home.

 

Mașina robotizată de tuns iarba

Ai putea să crezi că e un aspirator robot, doar că treaba lui se desfășoară afară. Și nu, nu aspiră gazonul, ci îl tunde. Cu GPS, faruri cu LED și conectivitate la asistenții digitali amintiți mai sus, această mașină automatizată de tuns iarba are grijă să-ți păstreze curtea îngrijită, indiferent de teren, obstacole sau vreme. Și, la fel ca în cazul aspiratorului, o poți programa să facă asta regulat, chiar și când ești plecat de acasă.

 

Oferta de roboți este încă destul de restrânsă, dar ne apropiem ușor-ușor de vremea în care vom ajunge seara acasă doar pentru a ne relaxa, în timp ce mașinăriile din jurul nostru vor găti, face curat și spăla rufe. Ca și acum, și atunci ne vom putea baza probabil pe o altă invenție inteligentă a umanității, cardul de cumpărături. Un astfel de card este CardAvantaj, care împarte în rate fără dobândă* toate cumpărăturile tale SMART.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cât timp se fierb foile de LASAGNA

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, MELLINA (Mădălina Dumitru). Biografia concurentei de la Bravo, ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cum să mergi corect pe tocuri înalte. Trucuri și sfaturi pentru a rezista ore în șir încălțată în pantofi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: De ce mor peștii în acvariu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri