Anunțul a venit chiar acum! Masca sanitară, din nou obligatorie în localitățile cu rata de infectare mai mare de 6 la mie


Masca de protecție redevine obligatorie în spațiile publice deschise, în zonele unde rata de infectare a sărit de 6 la mie.


In articol:

Masca sanitară devine obligatorie pe stradă de astăzi, după ce ordinul comun al ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne va fi publicat în Monitorul Oficial. Măsura se va aplica în localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. 

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru bucureșteni! Se evită carantinarea Capitalei

Conform ordinului comun emis de ministrul Sănătății și ministrul Afacerilor Interne, persoanele care desfășoară activități sportive în spațiile publice deschise, în mod individual sau împreună cu persoanele alături de care locuiesc, sunt exceptate de la această măsură. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă. 

Masca de protecție redevine obligatorie pe stradă.

Masca de protecție redevine obligatorie pe stradă.

[Sursa foto: PixaBay]

Masca de protecție pe stradă, din nou obligatorie

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie.

De asemenea, oficialii au dat și câteva detalii despre persoanele care nu sunt obligate să poarte mască de protecție în spațiile publice deschise:

„Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru toți românii: Se suspendă intervențiile chirurgicale și internările care nu reprezintă urgențe

Masca de protecție redevine obligatorie pe stradă.

Masca de protecție redevine obligatorie pe stradă.

[Sursa foto: PixaBay]

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.

Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc”, se arată în document.

Documentul va fi publicat în cursul zilei de astăzi, 06.10.2021, în Monitorul Oficial al României.  


Abonează-te pe

Citește și:

Theo Rose s-a vindecat de Covid-19! Primul lucru pe care l-a făcut artista după ce a ieșit din izolare

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă! Restricțiile în localitățile unde incidența a trecut de 6 la mia de locuitori

Australia își redeschide granițele după 18 luni de izolare! Doar persoanele complet vaccinate vor putea intra în țară

CNSU a hotărât relaxarea restricțiilor în perioada sărbătorilor! Fără carantină de noapte și mască în spațiile deschise

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este, cu adevărat, ANDREI ȘTEFĂNESCU. Biografie: nume real, data nașterii, căsătorii, divorțuri, copil

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri