Antibioticele naturale din camara oricarei persoane!


Antibioticele naturale din camara oricarei persoane!

Ghimbirul, usturoiul si uleiul de oregano se numara printre antibioticele naturale care se gasesc in camara oricarei persoane, putand fi folosite pentru prevenirea si tratarea racelilor, virozelor si a anumitor infectii.

 

Majoritatea alimentelor pe care le includem in dieta zilnica indeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevarate tratamente care pot oferi remedii pentru afectiuni importante, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ropharma.
Usturoiul- este fara indoiala unul dintre cei mai populari agenti curativi, care datorita proprietatilor antivirale deosebite, este considerat un adevarat antibiotic natural.
Acesta este o sursa bogata de antioxidanti care protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si a radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sistemului imunitar. Proprietatile sale se datoreaza in special alicinei, o substanta antimicrobiana ce actioneaza asemenea unui antibiotic natural, reusind sa distruga virusurile si infectiile puternice. Usturoiul este recomandat in special in cazul infectiilor produse de stafilococi, precum bronsita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului, hipertensiunii si infectiilor pielii.
Ghimbirul- este un remediu cu traditie in medicina alternativa, fiind folosit de peste 2.000 de ani datorita nutrientilor cu proprietati antiinflamatoare si antibacteriene: shogaol, zingeron si gingerol. Ghimbirul, fie sub forma de ceai sau consumat natural, este un bun remediu in cazul racelilor, deoarece calmeaza inflamatille de la nivelul gatului, amelioreaza simptomele sinuzitei, febrei si infectiilor gatului. Mai mult decat atat, el ajuta si in cazul problemelor respiratorii, stimuland eliminarea mucozitatilor si fluidizarea congestiilor respiratorii.
Dincolo de actiunea antiseptica, ghimbirul este un element de sprijin si in curele de slabire, deoarece intensifica arderea grasimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp si este un tonic si energizant eficient pentru organism.
Probioticele- aceste microorganisme vii denumite si "bacterii benefice" se regasesc in proportie de 70-80% in propriul organism, la nivelul intestinului. Ele actioneaza impotriva infectiilor asemenea antibioticelor, insa avantajul important al acestora consta in faptul ca nu afecteaza flora intestinala.
Prin contrast, antibioticele nu fac diferenta intre bacteriile bune si cele rele si pot duce la distrugerea acelor bacterii care protejeaza organismul. Cu toate acestea, este important de retinut ca actiunea antivirala si antimicrobiana a probioticelor este asigurata de prezenta a doi microbi: bifido acidophilus si lactobacillus acidophilus. Acestia se regasesc in special in alimente obtinute in urma fermentarii: iaurtul, casul, castravetii murati, kefirul.
Uleiul de oregano- studiile au demonstrat ca acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietati curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic.
Un adevarat aliat al organismului in special in perioadele in care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate actiona pe doua cai: ca modalitate de preventie, dar si ca tratament pentru a grabi vindecarea. Acesta actioneaza atat ca un bun expectorant si agent antiviral si totodata ca un antioxidant ce ajuta la eliminarea toxinelor si stimularea imunitatii.
Ceai verde- un alt antibiotic natural si un antioxidant puternic, ceaiul verde contine o gama variata de polifenoli, care dizolvati in apa, actioneaza asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe langa faptul ca ceaiul verde este recomandat dimineata in locul cafelei, acesta este si un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) si minerale (fier, calciu, fosfor si potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigura stimularea sistemului imunitar si creste rezistenta organismului in lupta cu infectiile.

Majoritatea alimentelor pe care le includem in dieta zilnica indeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevarate tratamente care pot oferi remedii pentru afectiuni importante, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ropharma.

Usturoiul-
este fara indoiala unul dintre cei mai populari agenti curativi, care datorita proprietatilor antivirale deosebite, este considerat un adevarat antibiotic natural. Acesta este o sursa bogata de antioxidanti care protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si a radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sistemului imunitar. Proprietatile sale se datoreaza in special alicinei, o substanta antimicrobiana ce actioneaza asemenea unui antibiotic natural, reusind sa distruga virusurile si infectiile puternice. Usturoiul este recomandat in special in cazul infectiilor produse de stafilococi, precum bronsita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului, hipertensiunii si infectiilor pielii.

Ghimbirul- este un remediu cu traditie in medicina alternativa, fiind folosit de peste 2.000 de ani datorita nutrientilor cu proprietati antiinflamatoare si antibacteriene: shogaol, zingeron si gingerol. Ghimbirul, fie sub forma de ceai sau consumat natural, este un bun remediu in cazul racelilor, deoarece calmeaza inflamatille de la nivelul gatului, amelioreaza simptomele sinuzitei, febrei si infectiilor gatului. Mai mult decat atat, el ajuta si in cazul problemelor respiratorii, stimuland eliminarea mucozitatilor si fluidizarea congestiilor respiratorii. Dincolo de actiunea antiseptica, ghimbirul este un element de sprijin si in curele de slabire, deoarece intensifica arderea grasimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp si este un tonic si energizant eficient pentru organism.

Probioticele
- aceste microorganisme vii denumite si "bacterii benefice" se regasesc in proportie de 70-80% in propriul organism, la nivelul intestinului. Ele actioneaza impotriva infectiilor asemenea antibioticelor, insa avantajul important al acestora consta in faptul ca nu afecteaza flora intestinala. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenta intre bacteriile bune si cele rele si pot duce la distrugerea acelor bacterii care protejeaza organismul. Cu toate acestea, este important de retinut ca actiunea antivirala si antimicrobiana a probioticelor este asigurata de prezenta a doi microbi: bifido acidophilus si lactobacillus acidophilus. Acestia se regasesc in special in alimente obtinute in urma fermentarii: iaurtul, casul, castravetii murati, kefirul.

Uleiul de oregano-
studiile au demonstrat ca acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietati curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Un adevarat aliat al organismului in special in perioadele in care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate actiona pe doua cai: ca modalitate de preventie, dar si ca tratament pentru a grabi vindecarea. Acesta actioneaza atat ca un bun expectorant si agent antiviral si totodata ca un antioxidant ce ajuta la eliminarea toxinelor si stimularea imunitatii.

Ceai verde
- un alt antibiotic natural si un antioxidant puternic, ceaiul verde contine o gama variata de polifenoli, care dizolvati in apa, actioneaza asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe langa faptul ca ceaiul verde este recomandat dimineata in locul cafelei, acesta este si un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) si minerale (fier, calciu, fosfor si potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigura stimularea sistemului imunitar si creste rezistenta organismului in lupta cu infectiile.

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Citeste si: Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique- radioimpuls.ro

 

Citeste si: Prima reacție a mamei Geta, după ce Culiță Sterp a absentat o perioadă de pe rețelele de socializare. Ce a putut să îi spună acestuia: „Pe atât de bun și de milos”- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 22 martie 2023. Ce sărbătoare este?- stirilekanald.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Mituri despre tenul gras. Cele mai comune idei greșite despre acest tip de piele

Sfatul zilei din 22 martie 2023. O zodie trebuie să se gândească mai mult la viitor

Carmen Iohannis, GAFĂ de proporții. Ce a putut să poarte. Toți au rămas mască - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 22 martie 2023. Ce sărbătoare este? - stirilekanald.ro

Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, anunț neașteptat în mediul online! Iată cum și-a surprins fanii celebra actriță Simge Selçuk! Ce decizie radicală a luat de curând! - kanald.ro

Mesajul tranșant al lui Pique după despărțirea de Shakira și tot scandalul separării care a făcut înconjurul lumii: "Nu imi voi irosi banii să îmi spăl imaginea!" - radioimpuls.ro

Cristina Șișcanu a vorbit despre sarcină: „Am fost la un control, am vești bune” - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Se recalculează pensiile pentru milioane de femei din România! Ce modificări se aduc
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri