Amenzi pentru mai mulți turiști români care merg în Grecia! Ce probleme au întâmpinat din cauza polițiștilor


Zeci de turiști români care se deplasau spre stațiunile Greciei au întâmpinat probleme pe drum, asta din cauza polițiștilor care au așteptat să primească bani pentru a nu-i amenda.


In articol:

Mai mulți români care au ales să își petreacă concediul în Grecia s-au trezit cu probleme încă de pe drum. Prezenți pe șoselele Bulgariei, turiștii au fost nevoiți să scoată din buzunare sume considerabile de bani, asta pentru că polițiștii i-au pândit și au așteptat să primească șpagă pentru a nu le da amendă.

Citeste si: Bacterie periculoasă pe plajele din România! Anunțul venit din partea DSP: „S-a identificat un risc semnificativ pentru sănătatea utilizatorilor”

Povestea unei turiste a ajuns virală pe social-media

O femeie care se afla în drum spre stațiunile din Grecia împreună cu soțul ei a fost nevoită să treacă printr-o astfel de situație.

Turista a relatat totul pe pagina de Facebook Forum Grecia, acolo unde a primit o mulțime de comentarii și reacții din partea membrilor care au pățit lucruri asemănătoare.

„Poliţie pe centura Sofiei- ne-a oprit un echipaj de poliţie imediat cum soţul semnalizase că vrea să oprească pe dreapta, într-o parcare a unui McDonald’s- Jumbo (dorea să se odihnească). Au cerut documentele, apoi l-au chemat pe soţ să vorbească.

I-au spus că acolo pe centură, chiar dacă sunt două benzi pe sens, e o zonă de 60km/h ca limita de viteză şi că el ar fi avut 87km/h (soţul nu a văzut indicatorul de 60km/h, voi aveţi idee de acea zona? EDIT: am aflat acum de la voi că există acea limitare de viteză exact în acea zona Jumbo- McDonald’s)”, a scris femeia.

Polițiștii din Bulgaria i-au oprit, i-au amenințat cu amendă și au încercat să le dea de înţeles că scapă de ea dacă le oferă lor banii: „Apoi au zis că l-ar fi detectat
camerele în tunele cu viteză mai mare de 80km/h şi că trebuie să îl amendeze. Soţul a spus „ok, faceţi procesul şi trimiteţi-l prin poştă”. Au zis că amenda era 400 leva. Soţul nu s-a contrazis cu ei şi a spus că dacă a greşit, e normal să plătească”.


Văzând că bărbatul este dispus să plătească amenda, bulgarii au schimbat imediat foaia și au impus o altă variantă.

„Apoi, când au văzut că soţul nu se împotriveşte au zis că trebuie să meargă la secţia de poliţie şi să caute imaginile şi să facă procesul şi că cel puţin 1-2h nu avem voie să ne mişcăm de pe loc… şi tot trăgeau de timp. Soţul şi-a dat seama atunci că nu aveau practic nimic, erau doar la ciubuc. E prima dată când ni se întâmplă, deşi facem drumul acesta de ani de zile. Aşa că, atenţie! Dacă nu mai fusese o postare asemănătoare pe grup, nu ne-am fi dat seama despre ce e vorba. Mulţumim celor care oferă informaţii pe grup. Update 1: preţul combustibilului pe centura Sofiei”, a scris turista.

Citeste si: 5 destinații din Grecia unde poți petrece o vacanță reușită vara aceasta

Zeci de turiști care au tranzitat Bulgaria spre Grecia au avut probleme asemănătoare

După ce au auzit povestea, mai mulți turiști au susținut că s-au confruntat cu astfel de probleme în Bulgaria. Unii dintre ei au scăpat cu amenzi mici, de circa 5-10 euro, însă alții au fost nevoiți să scoată din buzunare sume considerabile.

„Exact asta am păţit şi noi, ne-am dat seama că vor şpagă încă de când ne-au oprit. Am avut mereu probleme cu poliţiştii pentru şpagă. Se poate şi mai rău ca în România!”, a scris cineva.

„În mai mult de 20 de ani de Grecia, făcând traversarea Bulgariei şi de câte 2-3 ori pe an, am avut două astfel de situaţii, una prin 2004 când şpaga era măruntă 5-10 euro, iar alta prin 2011, când scenariul descris de dumneavoastră era asemănător, doar că se derula în altă zonă, lângă Pleven... de atunci mulţumesc lui Dumnezeu, n-am mai avut treaba ei”, a scris altcineva.

„Am păţit şi eu, au spus că am 115 km/h şi aveam 80, până în Sofia cu 10 km. Mergeam în coloană, pe două benzi dar deh. Număr de România, nu vorbeau decât bulgară... Până la urmă şpaga să trăiască, le-am urat de „bine„ la tot neamu' şi mi-am văzut mai departe de vacanţă. Drumuri bune şi fără evenimente neplăcute!”, a adăugat alt turist. Altcineva a avut o poveste asemănătoare.

„Am păţit şi eu ceva asemănător la ieşirea dintr-un tunel până în Sofia. Sigur depăşisem viteza, iar negocierea a început de la 100 de euro şi am acceptat 50 de euro. Ciudat a fost modul de negociere. Pe o hârtie boţită scria o sumă, eu tăiam, el scria altă suma şi tot aşa. Şi asta în maşina de poliţie pe o ploaie cumplită”.

Amenzi pentru mai mulți turiști români care merg în Grecia!


Abonează-te pe

Citește și:

Ce să vizitezi în Barcelona. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Barcelona

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Unde îți faci vacanța asta? Santorini sau Corfu?

Ce se poate vizita în LEFKADA. Care sunt cele 7 obiective turistice pe care merită să le vizitezi

Emily Burghelea este însărcinată pentru a doua oară: „Am trecut de la agonie la extaz”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Ion Surdu l-a provocat în ring pe Iancu Sterp: „Nu mușca mai mult decât poți să înghiți”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri