Primăria Sectorului 6 a amendat șoferii care au parcat pe spațiul verde. Amenzi de peste un milion de lei


De la începutul anului, Primăria Sectorului 6, prin ajutorul Poliției Locale, a amendat o mulțime de șoferi care au parcat necorespunzător. Cei care și-au lăsat mașina pe spațiul verde, vor fi nevoiți să suporte câteva consecințe.


In articol:

Primarul Sectorului 6 a menționat că cei care vor distruge spațiile verzi, pe lângă plătirea amenzii, vor vor fi dați în judecată, pentru recuperarea prejudiciului.

Amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei

sectorul 6 amenzi

Șoferii au fost amendați în sectorul 6

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, prins pe autostrada cu 235 km/h. Ce sumă de bani a plătit pentru nerespectarea regulilor

Primarul Sectorului 6 din Capitală, Ciprian Ciucu, a declarat că este total împotriva parcării autovehiculelor pe spațiile verzi. În acest mod, șoferii contribuie la distrugerea zonelor respective.

Conform informațiilor transmise de Primăria Sectorului 6, în primele șapte luni ale anului acesta, au fost găsiți 1954 de șoferi care au urcat mașinile pe zonele verzi. În funcție de masa autovehiculului, 996 dintre ei au fost amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei. De asemenea, unii dintre aceștia s-au ales doar cu un avertisment, mai exact 958 dintre ei.

„Nu e cale de scăpare fără amendă ” Ce a transmis Primarul Ciprian Ciucu

amenzi parcare bucuresti

Ce sume trebuie să plătească șoferii pentru amendă

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: La ce sumă va ajunge pensia minimă. Ce se întâmplă după majorarea de la 1 ianuarie 2023

Primarul Sectorului 6 a explicat că anul trecut, primăria a investit sume mari de bani pentru întreținerea zonelor verzi. În consecință, șoferii care nu respectă regulile și parchează în locurile interzie, distrugând spațiile verzi, vor fi aspru sancționați.

„Continuăm politica de toleranță zero în Sectorul 6 cu privire la lăsatul mașinilor pe spațiul verde, mai ales pe principalele străzi și bulevarde. De când aplicăm această politică este clar că mulți cetățeni au înțeles că nu e cale de scăpare fără amendă. Anul trecut, am făcut amenajări de întreținere (plantat trifoi pitic, am recuperat diferite porțiuni de pe lângă trotuare pe care se parca pe spațiul verde). Unele au fost vandalizate de șoferii obișnuiți să își lase mașinile pe unde apucă. Anul acesta, am făcut și continuăm cu amenajări de calitate, cu costuri nițel mai mari. Cine parchează pe ele, pe lângă amenda aferentă vandalismului, va fi dat și în judecată pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat Ciucu.

Locuri de parcare noi în Sectorul 6

amenzi parcare bucuresti

Se dau amenzi pentru parcarea pe spațiul verde

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: O nouă modificare a Codului Fiscal. Ministrul Muncii a explicat ce se întâmplă cu contractele part-time

Mai mult, aceste reguli sunt justificate, deoarece doar anul acesta, în sectorul 6 au fost amenajate sau reabilitate 2.200 de locuri de parcare. Primarul și-a propus ca numărul locurilor de parcare noi sau reabilitate, să ajungă la 8.000, în acest an. Cicu a declarat că a desființat 200 de locuri de parcare, deoarece este de părere că trotuarele trebuie să fie eliberate pentru pietoni, iar mașinile să fie eliminate din aceste locuri.

Conform prevederilor HCL Sector 6 222/2016, privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi pe domeniul public sau privat, amenda pentru parcarea autoturismului pe spațiul verde este cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei. Pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, amenda ajunge între 1.500 și 2.500 de lei. Potrivit legii în vigoare, parcarea sau staționarea sunt interzise, în locurile care sunt considerate spații verzi. Acestea sunt: scuarul, aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor şi trotuarelor și terenul liber, neproductiv, din intravilan.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

O nouă modificare a Codului Fiscal. Ministrul Muncii a explicat ce se întâmplă cu contractele part-time

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

„Sunt mândră de mine”. Adda, în lacrimi pe rețelele de socializare. Ce a pățit artista

Calendar ortodox 10 august 2022. "Sfinte Mucenice Lavrentie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi"

Diana Gureșoaie a ajuns la spital. Vedeta riscă să își piardă un picior

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„O să mă vedeți în rochie albă” Ce a declarat Majda Aboulumosha despre căsătorie
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri