Ambasada Chinei a oferit un ajutor imens spitalelor din Capitală. Gabriela Firea: „Este un prim gest făcut de doamna ambasador”


Oficialii de la Ambasada Chinei din București au oferit un ajutor imens pentru spitalele din Capitală, în lupta medicilor împotriva COVID-19.


In articol:

Numeroase personalități marcante au sărit în ajutorul cadrelor medicale care luptă zi de zi împotriva noului coronavirus COVID-19. În urma apelului făcut de către primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, Oficialii de la Ambasada Chinei din București au răspuns prompt și au oferit spitalelor bucureștene echipamentele necesare pentru a continua eforturile împotriva COVID-19.

Citeste si: Cum a reușit medicul din Timișoara să vindece 15 pacienți, bolnavi de Coronavirus? A folosit un tratament pe bază de...

Ambasada Chinei- ajutor pentru spitalele din București

Gabriela Firea, primarul orașului București, a lansat ieri un apel către 5 ambasade, cerând acestora sprijin Primăriei Capitalei pentru a echipa și dota atât spitalele bucureștene, cât și personalul medical.

Ambasada Chinei de la București- ajutor pentru spitalele din Capitală
Ambasada Chinei de la București- ajutor pentru spitalele din Capitală

“Mă aflu împreună cu Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Chineze în România, doamna Jiang Yu, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru faptul că a răspuns foarte rapid, prompt rugăminții noastre de a sprijini spitalele din București cu tot ceea ce este nevoie în aceste momente pentru protecția cadrelor medicale: combinezoane, măști de protecție, dezinfectanți.

Este un prim gest făcut de doamna ambasador, a transmis deja rugămintea noastră către capitala Chinei, către domnul Primar. Cu siguranță, în perioada urmatoare vom primi și alte gesturi de solidaritate. Doamna ambasador, știam că veți răspunde prompt, le mulțumim celor care au contribuit la această primă donație pentru bucureșteni”, a declarat Gabriela Firea.

Citeste si: Avertisment de la Ministerul Sănătății: ”Transmiterea intracomunitară a coronvirusului este o realitate”

E.S. Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București: “Sunt foarte onorată să particip împreună cu doamna Primar General, Gabriela Firea, la această ceremonie de donație realizată astăzi. Cu această ocazie, aș dori să adresez sincere mulțumiri chinezilor din România și reprezentanților companiilor chinezești din România și altor reprezentanți din alte domenii pentru contribuție. Ceea ce se întâmplă astăzi este o formă de întoarcere a susținerii primite din partea României când a început epidemia în China, când am primit mesaje de sprijin și condoleanțe din partea președintelui României, a prim-ministrului și a ministrului de afaceri externe

Aș dori ca românii să știe că poporul chinez a apreciat foarte mult acel mesaj video transmis în perioada epidemiei de corul de copii români «Allegretto». A avut un ecou foarte puternic, a fost apreciat de aproximativ 30 mil. de persoane în China”.

Primarul General, Gabriela Firea: “Mulțumim foarte mult, doamna ambasador, suntem convinși că și alte state vor răspunde rugăminții noastre de a ajuta spitalele din Capitală, pentru că aici sunt cele mai multe persoane de coronavirus de tip nou. De asemenea, aici sunt cele mai multe persoane aflate în carantină, aproape 600, chiar și astăzi au venit 47 de persoane în București care trebuie să fie cazate și trebuie să li se realizeze teste. Avem și cele mai multe persoane aflate în izolare, aproape 4.000 de persoane, în zona București –Ilfov.

Mulțumim încă o dată Ambasadei Republicii Chineze la București pentru donația primită, suntem convinși că împreună, cu solidaritate, vom trece peste acest moment dificil. Stați acasă dacă nu aveți lucruri urgente de făcut, protejați-vă bătrânii, protejați-vă seniorii și faceți lecții cu cei mici, pentru că e o pauză de la mersul la școală, nu de la educație”.

 

Citeste si: Andra, gest superb in plina epidemie de coronavirus: A donat 20.000 de euro pentru Institutul Matei Bals


Abonează-te pe

Citește și:

Victorie pentru China! 0 cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 48 de ore

WOW! Cât de frumoasă a ajuns în urma operațiilor! Recunoști vedeta?

Cum a reușit medicul din Timișoara să vindece 15 pacienți, bolnavi de Coronavirus? A folosit un tratament pe bază de...

Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului COVID-19! Știi de ce?

Specialiștii din China au explicat că pacienții vindecați de COVID-19, pot rămâne cu sechele medicale

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Dan Barna vine marți, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. “I-ați păcălit pe cei care v-au votat?”, una dintre întrebările la care politicianul va trebui să răspundă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri