Am devenit dependenti de telefonul mobil? Uite cum ne comportam in lipsa lui!

Am devenit dependenti de telefonul mobil? Uite cum ne comportam in lipsa lui!
Am devenit dependenti de telefonul mobil? Uite cum ne comportam in lipsa lui!

Dependenta de telefonul mobil a devenit o problema majora, lipsa acestui dispozitiv ducand, in cazul unor persoane, la probleme cognitive si chiar la o senzatie de rau fizic, potrivit unui studiu.

Unul dintre primele studii serioase care au cercetat ce se intampla cand oamenii nu au telefoanele mobile la ei a descoperit ca acestia au rezultate foarte proaste cand sunt supusi unor teste mintale, care presupun concentrare si atentie, informeaza Mediafax.

De asemenea, cercetarea a aratat ca separarea de telefonul mobil poate duce la cresterea ritmului cardiac, dar si la aparitia anxietatii si a unei stari neplacute.

Studiul citat de dailymail.co.uk

a fost efectuat pe o serie de utilizatori de telefoane inteligente.

"Rezultatele cercetarii noastre au aratat ca separarea de iPhone-ul personal poate avea un impact negativ in ce priveste performantele inregistrate in timpul unor sarcini ce implica efort mintal", a declarat Russell Clayton, doctorand al scolii de Jurnalism din cadrul Universitatii Missouri si principalul autor al studiului publicat in Journal of Computer-Mediated Communication.

"In plus, rezultatele sugereaza ca dispozitivele electronice ajung sa fie o extensie a propriei persoane, astfel incat, atunci cand suntem separati de acestea, trecem prinr-un proces de «renuntare» la sine si o stare fizica
negativa", a mai spus Clayton.

Cercetatorii spun ca utilizatorii de telefoane inteligente ar trebui sa evite sa se desparta de telefon in acele perioade ale zilei in care este nevoie sa fie foarte concentrati, cum ar fi momentele cand au examene, cand trebuie sa participe la sedinte si conferinte, cand trebuie sa definitiveze o sarcina importanta la locul de munca, pentru ca ar putea sa aiba performante cognitive mai slabe.


Totodata, studiul a aratat ca, atunci cand telefoanele suna, iar proprietarii nu pot raspunde in timp ce rezolva simple teste lingvistice, rata pulsului si tensiunea arteriala a acestora cresc si se intensifica senzatile de anxietate si neplacere.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.roCitește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum a ajuns Elena Merișoreanu în București și care a fost minciuna prin care și-a început cariera muzicală: „Acolo am rămas 38 de ani, de la o minciună.”

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

De ce s-au certat, de fapt, Adda și CRBL: ”M-a durut foarte tare, am suferit mult”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies