Alimentele picante, sanatate curata! Uite ce beneficii uriase au!


Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, contribuie la cresterea longevitatii, datorita capacitatii acestora de a inhiba senzatia de durere, potrivit unui studiu american.

 

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din California au constatat ca inhibarea capacitatii organismului de a simti durere, prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizeaza longevitatea, informeaza dailymail.co.uk.
Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa o serie de experimente pe soareci, in cadrul carora semnalele de durere au fost impiedicate sa ajunga la creier, fapt care le-a prelungit acestora viata.
Astfel, animalele care nu au mai produs proteina responsabila cu simtirea durerii, denumita TRPV1, au avut nu doar “o viata exceptional de lunga”, cu aproximativ 14%, ci si mai sanatoasa. De asemenea, acesti cobai se imbolnaveau mai rar de cancer, iar memoria nu le-a fost afectata atat de mult odata cu inaintarea in varsta.
Totodata, acesti cobai ardeau mai usor caloriile, fara sa faca mai multa miscare ca de obicei, iar metabolismul lor, inclusiv capacitatea de a procesa zaharurile din sange, s-a pastrat la parametri optimi odata cu inaintarea in varsta – fenomen ce ar putea reduce riscul de diabet, potrivit studiului publicat in revista Cell.
“Suntem convinsi ca blocarea acestui receptor al durerii s-ar putea dovedi extrem de utila, nu numai pentru alinarea durerii, ci si pentru promovarea longevitatii si a sanatatii metabolice, mai ales pentru prevenirea diabetului si obezitatii. Pe masura ce imbatranesc, oamenii se confrunta cu o mai mare incidenta a durerii, indicand faptul ca aceasta ar putea declansa procesul de imbatranire”, a declarat cercetatorul Andrew Dillin, de la Universitatea din California.
Sursa: farmamed.ro

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din California au constatat ca inhibarea capacitatii organismului de a simti durere, prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizeaza longevitatea, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa o serie de experimente pe soareci, in cadrul carora semnalele de durere au fost impiedicate sa ajunga la creier, fapt care le-a prelungit acestora viata.

Astfel, animalele care nu au mai produs proteina responsabila cu simtirea durerii, denumita TRPV1, au avut nu doar “o viata exceptional de lunga”, cu aproximativ 14%, ci si mai sanatoasa. De asemenea, acesti cobai se imbolnaveau mai rar de cancer, iar memoria nu le-a fost afectata atat de mult odata cu inaintarea in varsta.

Totodata, acesti cobai ardeau mai usor caloriile, fara sa faca mai multa miscare ca de obicei, iar metabolismul lor, inclusiv capacitatea de a procesa zaharurile din sange, s-a pastrat la parametri optimi odata cu inaintarea in varsta – fenomen ce ar putea reduce riscul de diabet, potrivit studiului publicat in revista Cell.

“Suntem convinsi ca blocarea acestui receptor al durerii s-ar putea dovedi extrem de utila, nu numai pentru alinarea durerii, ci si pentru promovarea longevitatii si a sanatatii metabolice, mai ales pentru prevenirea diabetului si obezitatii. Pe masura ce imbatranesc, oamenii se confrunta cu o mai mare incidenta a durerii, indicand faptul ca aceasta ar putea declansa procesul de imbatranire”, a declarat cercetatorul Andrew Dillin, de la Universitatea din California.

Sursa: farmamed.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Incredibil, în ce stare se afla Emi Pian cu puţin timp înainte să moară! Ce a postat pe facebook?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri