Iti oferim un set de informatii despre cum se degradeaza alimentele in mod activ prin refrigerare.
1. Rosiile- Daca sunt tinute la frig, asta va face ca peretii celulari sa se rupa si apoi ele sa devina moi si fleoscaite.
2. Bananele- Ca si tomatele, bananelor le place sa fie depozitate la temperatura camerei.
3. Cartofii- Daca bagi cartofii in frigider coaja cartofului o sa se innegreasca si o sa se strice rapid. Refrigerarea mai si converteste amidonul din cartof in zahar, facandu-l mai dulce, dar nu intr-un fel bun.
4. Ceapa- tind sa indrageasca circulatia aerului proaspat.
5. Usturoiul- aerul rece poate cauza incoltirea usturoiului, facandu-l sa se strice.
6. Avocado- daca incerci sa pastrezi un avocado deja taiat, baga la frigider jumatatea cu samanta. Asa va tine mai mult.
7. Miere- Daca este tinuta la frigider, se cristalizeaza si devine mai greu de utilizat.
8. Pepenii- Doar dupa ce este taiat, ar trebui tinut la frigider pentru a se pastra mai bine.
Sursa: viataverdeviu.ro